SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Büyükşehir Meclisi Haziran Toplantısını Tamamladı

0
Güncellendi - 2021-06-15 21:49:49
Büyükşehir Meclisi Haziran Toplantısını Tamamladı
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran Ayı toplantıları Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı salonunda gerçekleştirilen 2. birleşim ile tamamlandı. Yeni tören alanı yapılmak üzere projelendirilen Ticaret Lisesi'nin bulunduğu alanın imarının 'meydan' olarak değiştirilmesini sağlamaya yönelik teklif, CHP'li üyelerin red oylarına karşın, çoğunluk oylarıyla kabul edildi.

Meclis Başkan Vekili Nevzat Aslan başkanlığında toplanan mecliste, Malatya Ticaret Lisesi ile Halk Eğitim Merkezinin kullandığı binaların yıkımını ve yerlerinin meydan olarak düzenlenmesini içeren plan değişikliği teklifi görüşüldü. Kültürel yapı olarak tescilli olan Atatürk Evi nedeniyle SİT alanı statüsünde olan yerin, Atatürk Evi dışındaki bölümüne 'meydan' fonksiyonu verilmesi için Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü görüşünün alınmasına ilişkin teklifle ilgili söz alan CHP'li Günnur Tabel, "CHP Grubu olarak bu imar planı değişikliğine ret oyu vereceğiz” dedi. Teklif, oy çokluğuyla kabul edildi.

Mecliste ayrıca, Kale İlçe merkezi (Bağlıca, Düztarla, Mahmutdursun, Üçdeğirmen ve Dedeköy Mahalleleri) için hazırlanan 1/5000’lik nazım imar planına askı süresi içinde yapılan itirazların bir kısmı reddedilirken, kısmı da itirazlar doğrultusunda kabul edildi ve meclis Haziran çalışmalarını tamamladı.

Gündemdeki bazı bazı maddelerin ertelenmesi, bazı maddelerin de ilgili komisyonlara havale edilmesi ve bir sonraki toplantının 9 Temmuz 2021 Tarihinde yapılması kararlaştırıldıktan sonra meclisin Haziran Ayı çalışmaları sona erdi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mustafa BULUT (2 yıl önce)
    Yıkın beyler yıkın. Size yakışır yıkmak. Seyretsin sizi çakma Malatyalılar. Zaten Malatya 'lı ya da kendini Malatya' lı hisseden ya kalmadı ya da az ve şu an güçsüz kaldı. Yıkın Malatya nın son kalan hafızasını. Torunlarınıza resimlerde gösterirsiniz okuduğunuz okulları, takıldığınız cadde köşelerini, yürüdüğünüz sokakları. Sanki yeni bir meydan yapılacak yer kalmadı Malatya'da. Bu yapılanlar Atatürk Türkiyesi ile hesaplaşmadır. Gelecek nesiller :Yıkıma sebep olanları, seyirci kalanları ayıplayacaktır.
    0
    0
    Yanıtla