SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Çoğu Tarım Arazisi 70 Hektarda İmara Onay

0
Güncellendi - 2021-03-17 07:08:26
Çoğu Tarım Arazisi 70 Hektarda İmara Onay
A- A+ PAYLAŞ

BELEDİYE BAŞKANINA GÖRE "TARİHİ KARAR".. Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Kale ilçe merkezi için 5 mahalleyi kapsayan çoğu tarım arazisi 70 hektarlık alanın imara açılmasına onay verdi. Mecliste ayrıca, Battalgazi İlçesi Hacıhaliloğluçiftliği Mahallesi sınırları içerisinde yer alan parselin bir kısmına GES kurulmasına ilişkin gündem maddesi görüşülerek kabul edildi. Ayrıca Yeşilyurt İlçesi Yaka Mahallesi sınırları ile Özalper Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Yeni İtfaiye Binası çatısına kurulan Güneş Enerji Santrallerinin Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve İktisadi İşletmesi’ne devri ile alakalı gündem maddesi de görüşülerek karara bağlandı.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mart ayı toplantılarının 3. oturumu Meclis Salonunda Meclis Başkan Vekili Selim Pilten başkanlığında yapıldı. Toplantıya katılmayan üyelerin mazeret dilekçelerinin okunmasının ve oylanmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

KALE NAZIM İMAR PLANINA ONAY..

Mecliste, Kale İlçesi Bağlıca, Dedeköy, Düztarla, Mahmutdursun ve Üçdeğirmen Mahalleleri için hazırlanan 1.5000’lik revizyon nazım imar planının Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğine uygun olarak hazırlandığı kabul edildi.

Maddenin oylanarak kabul edilmesinden sonra söz alan İmar Komisyonu üyesi Ahmet Şahin, “Yaptığımız İmar Revizyon Planı ile birlikte Kale’ye çok faydalı olabilecek, gerçekten ilçe manasına gelebilecek bir plan hazırlamış oluyoruz. Kale nüfusu çok olmasına rağmen merkezi cazibe noktası olacak bir cazibe alanına gelememişti. Kale’nin özellikle dışarıdaki nüfusuyla birlikte ilçe merkezinin olmaması ihtiyacı karşılamada elzem bir noktaya gelmişti. Kamu kurum ve kuruluşlarının orada yer alabileceği, parklarıyla, okul alanlarıyla ve sağlık alanlarıyla birlikte nezih bir ilçe merkezi oluşturulabilmesi için adımlarını atmış bulunuyoruz. Komisyonda bu kararı defalarca tartışmıştık acaba buraya bu kadar imar ihtiyacı var mı diye ayrıca Kale ilçesine giderek 2 defada yerinde inceleme yaptık. Neticede yapılan TOKİ konutlarıyla birlikte birtakım okul ve kamu kuruluşları baraja nazır bir şehir dokusu oluşturmaya başlamış, bizde bunları 70 hektarlık alanda imar alanlarını birbirine bağlamış bulunuyoruz. Dolayısıyla bu çalışmalar neticesinde Kale ilçemiz hak ettiği şehir merkezine kavuşacaktır.” diyerek hazırlanan revizyon imar planı ile Kale İlçesinin bir merkeze kavuşacağını belirtti.

Kale Belediye Başkanı Murat Koca da “Gerçekten ilçemizin kuruluşundan bugüne kadar ilçe merkezinin olmayışı ilçemizde ticaretin gelişmemesi, ilçede çarşı pazarın oluşmaması noktasında en büyük sorunlardan biriydi. Bugün Kale için tarihi bir karar. Burada emeği geçen imar komisyonundaki arkadaşlara da teker teker teşekkür ediyorum. İnşallah Malatya’mıza ve Kale’mize hayırlı uğurlu olur.” ifadeleriyle kabul edilen kararın tarihi bir karar olduğunu belirtti.

KABUL EDİLEN DİĞER MADDELER..

Mecliste, kabul edilen diğer maddeler şöyle:

-Darende İlçesi 2. Etap Sungur, 3. Etap Heyiketeği Mahalleleri için hazırlanan 1.000’lik uygulama imar planlarına yapılan itirazların bir kısmının (ruhsatlı yapıların yolda kalması gibi..) ana plan (1.5000’lik nazım) doğrultusunda değiştirilmesi,

-Hacıhaliloğlu Çiftliği Mahallesi 128 ada 15 nolu parselin bir kısmına Güneş Enerjisi Santrali fonksiyonu verilmesi,

-Mevcut planda Lise Binası alanında olan Hekimhan İlçesi Güzelyurt Semti (Mahallesi) 333 ada 19 nolu parsele İlkokul alanı olarak değiştirilmesi,

-Malatya İl bütünü için hazırlanan 1.25.000’lik plana yapılan itirazların, bütüncül planın kamu yararı ilkeleri doğrultusunda hazırlandığı gerekçesiyle reddi,

-Battalgazi ve Yeşilyurt İlçelerinde imar planlı alanlar için hazırlanan 1.5000’lik ilave-revizyon nazım imar planlarına askı süresi içerisinde yapılan itirazların plan bütünlüğü içerisinde değerlendirilmesi,

-Yaka ile Özalper Mahallelerinde kurulan Güneş Enerji Santrallerinin işletim hakkının (kiralanması) Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve İktisadi İşletmesine (BELSOS) verilmesi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayı toplantısını 14 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’de yapılması kararlaştırıldı.

malatyahaber.com- gazetemalatya.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Selami (3 yıl önce)
    Başkan mecliste yok!Nerde?Darendeye ziyaret düzenlemiş.Niye?Sultansuyu /Hara gibi şehrin bir gündemi var.Tarih ve bereketin ovasında buluştuğu hara var Malatya’nın gündeminde. Başkan mecliste yok çünkü gelecek bir soruya verecek cevabı yok.O ihale de görünmeyen biri var ki, bunun izahı yok.Başkan darendede cumhuriyet rekoru kırıyor!Malatya haber bu konuyu lütfen sahipsiz bırakmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Tarımın bu kadar önemli olduğu dünyamızda hiç bir tarım toprağı betonlaştırılmamalıdır. Ancak öyle bir müteahhit mafyası ve uzantılı siyasileri var ki bir türlü doymak bilmiyorlar. Şu üç günlük dünyada neden acaba bu kadar hırs? Çocukarımıza, torunlarımıza daha güzel bir dünya bırakmakta mı gereksiz. Hiç doymayacak mısınız? Hepimiz ölceğiz üç gün önce, üç gün sonra. Hepsi burada kalacak. Öbür tarafa gitmeyecek. Biraz da ölümü düşünün. Ona göre kararlar alın.
    0
    0
    Yanıtla