SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Mecliste Okul İçin Red, Ticari Alan İçin Kabul Kararı

0
Güncellendi - 2020-11-18 19:44:23
Mecliste Okul İçin Red, Ticari Alan İçin Kabul Kararı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nın III. Birleşimi, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda, Belediye Başkan Vekili Vahap Erdem Başkanlığında yapıldı.

Toplantı öncesinde kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanvekili Vahap Erdem, “Kısa bir süre önce vefat eden hemşehrimiz yazar, kalem ve fikir erbabı Ahmet Kekeç’e Allah’tan rahmet ailesine, sevenlerine ve basın camiasına başsağlığı diliyorum. Ayrıca geçirdiği trafik kazası sonrasında hayatını kaybeden Doğanşehir Belediye Başkanımız Durali Zelyurt’un amcası oğlu, Yeşilyurt İlçe Başkan Yardımcısı Erdoğan Zelyurt’un kardeşi Erhan Zelyurt’a Allah’tan rahmet sevenlerine ve ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından mazeret dilekçelerinin Meclis üyelerinin bilgilerine sunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

OKUL ALANI İÇİN RED, TİCARİ ALAN İÇİN KABUL!

Özel okul talebini reddeden Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, aynı güzergahta bulunan ticaret+konut alanının tamamen ticari alana dönüştürülmesine onay vermesi kafaları karıştırdı. İşlek kavşağa özel okul talebinin reddedilmesi ve aynı güzergahta bulunan ticaret+konut fonksiyonunda olan parsele ticari alan fonksiyonu verilmesine onay vermesi kafaları karıştırdı.

İsmetpaşa Caddesi ile Altın Kayısı Bulvarının kesiştiği kavşakta bulunan ve mevcut imar planında konut alanı olan yaklaşık 3 dönümlük (2800 m2)parsele özel okul tesisi fonksiyonu verilmesi talebi İmar Komisyonu doğrultusunda Büyükşehir Belediye Meclisince reddedildi. İmar Komisyonunun fonksiyon değişikliğinin ret kararında; “Parselin yüzölçümünün tesisler için yetersiz ve araç trafiğinin yoğun olduğu bir alanda olması, özellikle ana ve ilkokulu öğrencileri için tehlike arz etmesi gibi” gerekçeler yer aldı. İmar Komisyonu yine aynı güzergahta bulunan ve ticaret-konut fonksiyonunda olan bir parselin tamamen ticari alana dönüştürülmesi uygun buldu ve fonksiyon değişikliği talebi mecliste kabul edildi.

Meclisin, Pazartesi ve Salı günlerinde yapılan ve görüşülerek karara bağlanan maddeler şöyle;

-Tecde Mahallesi 5600 ada 4 nolu parsel ( Altın Kayısı Bulvarı ile Altın Kaşık Sokak arası) mevcut planda ticaret+ konut alanında bulunan fonksiyonunun tamamının ticaret alanı fonksiyonuna dönüştürülmesinin kabul,

-Eskimalatya 314 ada 1 ve 6 nolu parseller ile 293 ada 5 ve 6 parsellere (Gelinciktepe bölgesi) konut-ticaret-ibadet ve park alanı fonksiyonlarının verilmesinin ve (1.5000’lik plan) kabul,

-Arapgir İlçesi Yenimahalle’de mevcut planda rekreasyon alanı ve Poşatar Mahallesi 601 ada 64 parselin ise Kamu hizmet alanında 1.5000’lik nazım imar planında düzenleme yapılmasının kabul,

-Mevcut imar planında Konut fonksiyonunda olan Tecde Mahallesi 5630 ada 4 nolu parselin (İsmetpaşa Caddesi ile Altın Kayısı Bulvarı Kavşağı Özel anaokulu-ilk ve orta öğretim tesis (binaları) yapılması amacıyla “ Özel Eğitim Tesis alanı fonksiyonuna dönüştürülmesi talebi şehircilik ilkelerine ve okul alanları yapım yönetmeliğine aykırı olduğu gerekçesiyle red,

-Doğanşehir İlçesi Sürgü Mahallesi için hazırlanan 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı oylanarak kabul.

Gündemdeki maddelerin bazılarının ilgili komisyonlara havale edilmesi ve bazılarının da ertelenmesi ve 4. Birleşimin 19 Kasım Günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra 3. birleşim sona erdi.

malatyahaber.com- gazetemalatya.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Azmi (3 yıl önce)
    Yerinde bir karar tecdeye çıkarken bahçeşehir okuluna gelen araçlar caddeyi kapatiyor
    0
    0
    Yanıtla