SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir ve Emniyet Aşure Dağıttı

0
Güncellendi - 2021-08-21 02:48:53
Büyükşehir ve Emniyet Aşure Dağıttı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Muharrem Ayı dolayısıyla Cuma namazı sonrasında Sümer Cami önünde cami cemaatine ve vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

Muharrem Ayının hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Başkan Selahattin Gürkan, “ Muharrem ayının 12’nci gününü idrak ettik. Memleketimizin her tarafında aşure ikramları var. Muharrem ayı Allah’ın ayıdır. 10 peygambere 10 mucizenin verildiği aydır. Cennet efendilerinden Hz. Hüseyin’in Kerbela’da 72 arkadaşıyla şehit edildiği aydır. Mümin kardeşlerimin Muharrem Ayını tebrik ediyorum. Muharrem Ayında yapmış oldukları ibadetlerin, tutmuş oldukları oruçların Cenabı Allah nezdinde kabulünü niyaz ediyorum. Yaptığımız ikramların hayırlara vesile olmasını, Muharrem Ayının milletimize, Âlemi İslam’a hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yetim ailelere aşure dağıtımının gerçekleştirildiği aşure programına da katıldı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ DE AŞURE DAĞITTI

Malatya Emniyeti de aşure etkinliği düzenleyerek, vatandaşın ağzı tatlandırıldı.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, Muharrem Ayı münasebetiyle vatandaşlara aşure dağıtıldı. Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem Ayı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Malatya Soykan Meydanı, Paşa Köşkü ve Malatya Park AVM önünde polisler vatandaşlara aşure ikramında bulundular. Cuma namazı sonrası vatandaşlara aşure ikramı yapan polislerin vatandaşların ağızlarını tatlandırması memnunlukla karşılandı.

Pandemi kurallarına, sosyal mesafe ve temizlik kullarına uyan vatandaşlara aşure verildi.

KALE İLÇESİNDE..

İzollular Sosyal İletişim ve Birliktelik Derneği (İZOLDER), Malatya'nın Kale ilçesinde aşure etkinliği düzenledi.

Kale Merkez Camisi'nde gerçekleştirilen aşure etkinliğine Kale Belediye Başkanı Murat Koca, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ayaz, İZOLDER Başkanı Harun Akkuş ve vatandaşlar katıldı.

Harun Akkuş, yaptığı konuşmada, bolluk, bereket ve paylaşmanın simgesi Muharrem ayının ülkeye ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diledi.

Daha sonra katılımcılara aşure ikramı yapıldı.

Bülten- iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız