SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'den Sayıştay Raporu'na İlişkin Açıklama Geldi

Büyükşehir'den Sayıştay Raporu'na İlişkin Açıklama Geldi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden, Sayıştay'ın 2021 yılına ilişkin denetiminde saptandığı belirtilen usulsüzlüklerle ilgili haberlerin ardından yapılan açıklamada, buradaki bazı iddialara açıklık getirildi. Açıklamada, temizlik hizmeti için alınan Mercedes aracın, daha önceki dönemlerde kiralandığı, bu dönemde yapılanın kira süresinin uzatılması olduğu, ayrıca aynı raporda 'Malatya Büyükşehir Belediyesinin mali disiplinden taviz vermediği'nin belirtildiği kaydedildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Bilindiği gibi Sayıştay Başkanlığı tarafından her yıl düzenli olarak denetim raporları yayınlanmaktadır. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyemiz ile ilgili 2021 yılı Denetim Raporu yayınlanmış, ‘belediyenin mali disiplinden taviz vermemesinden’ övgü ile söz edilmiştir. Bununla birlikte bazı hususlarda atfedilen iddialarla ilgili gerekli görülen bu açıklamanın yapılması zaruri hale gelmiştir.

Raporda araç alımlarıyla ilgili kısımda belirtilen araçlar; arazi kontrol aracı olarak kiralanmış ve lüks olmayan araçlardır. Bu araçlar şehrimizin 12.313 kilometrekarelik hizmet alanında ilgili personellerimiz tarafından sahada, arazi incelemesi sırasında kullanılarak hizmet vermektedir. Bahsi geçen araçlar herhangi bir makama veya hususiyete tahsisli değildir. Öte yandan adı geçen Mercedes Benz araç ise önceki dönemlerde kiralanmış olan 2012 model, 44 ND 299 plakalı araç olup, bu aracın kira süresinin uzatılması işlemidir. Yani yeni bir lüks araç alımı ya da kiralanması söz konusu değildir.

Aynı raporun içerisinde Büyükşehir Belediyemizin planlı, programlı, güvenilir ve prosedürlere uygun çalıştığı belirtilmiştir. 2021 Yılı Denetim Raporu Denetim Görüşü Bölümü’nde, “Malatya Büyükşehir Belediyesi yapmış olduğu yatırımlardan dolayı; sermaye giderlerindeki olumlu artışa rağmen faiz giderlerinin düşmesi, Belediyenin mali disiplinden taviz vermediğini ve yapılan yatırımların finansmanında öz kaynakların tercih edildiğini göstermektedir. Geçerli finansal raporlama çerçevesi kapsamındaki mali rapor ve tabloların ‘Tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır” denilmektedir.

Tüm kamuoyunun açık ve net bir şekilde bilmesini isteriz ki; Malatya Büyükşehir Belediyesi, yakalamış olduğu mali disiplinle, belediye bütçelerinin kat be kat üzerinde yatırımlar gerçekleştirmektedir. Belediyemiz başarılı bütçe yönetimine aynı kararlılık ve istikrarla devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • MALATYA44 (1 yıl önce)
    harun bey, ne bilip,blmeden konuşuyorsunuz,malatya büyükşehir belediye başkanı,sayın,selahattin gürkan bey, görevi devir aldığı zaman,hacizli bir belediye teslim aldı,1,5 senede borcu bitirdi,kalan 2.5 senede malatya'ya 400 adet proje yaptı, onun için boş beleş konuşmayın,eskilerimiz derlerdiki,bir laf edinki, seni adam bilip saygıda kusur etmesinler,bir laf daha var,ağır olki herkes seni birşey bilsin,onun için hiç birşey bilmiyorsanız bari, susmayıdamı bilmiyormusunuz,bilip,bilmeden kimseye iftira ve çamur atmazsınız.bu yorum yapan cahil kişilerin tümüne birden cevabım şudur; biz malatyalı olarak ,bize,dürüst,milliyetçi,memleket sevdalısı,fakir,fukara babası,memleketi için gece demeden,gündüz demeden,haftanın 7 günü ve 24 saatinde devamlı çalışan,bir dürüst başkan tabiki bize yaramaz, eskiden başka bir il bilmezken,sayın başkan bey,malatyayı,dünyaya tanıttı,tabiki bize yaramaz,eskiden bakanlar geliyordu,ama şimdi tüm bakanlıklarda malatyaya yatırımlar yağıyor,tabiki böyle bir başkan bize yaramaz, eskiden belediye çalışanları ayın 25 olmuş daha maaş alamamışlar,şimdi ayın 15 de direk maaşları hesaba yatıyor tabiki böyle bir başkan bize yaramaz,dağ köylerinde ve başka köylerde çocuklar yol yokki okula gideler,ayağına poşet bağlayıp gidiyorlardı,sayın başkanım,gidilmiyecek yol kalmıyacak dedi ve tüm yolları yaptı ve asfaltladı,tabi böyle bir başkan bize yaramaz,durumu iyi olmıyan ailelerin fatura,gıda,ev ihtiyaçlarını temin etti ve işşiz olanları özel sektöre yönlendirerek iş sahibi edindirdi,tabi bize böyle bir belediye başkanı yaramaz,bundan dolayı,malatya, ilerlemiyor ve bir kazmaya sap olamıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA44 (1 yıl önce)
    erol bey,siz hangi dünyada yaşıyorsunuz,,allah aşkına,usulsüzlükler demişsiniz,malatya büyükşehir belediye başkanı,sayın selahattin gürkan bey,göreve geldiğinden beri yaptığı işler ortada,birtane usulsüzlüğü ispatla senin alnından öpeyim, bir laf var,söz uçar yazı kalır,delilin ispatın varsa konuş yoksa,laf olsun torba dolsun diye,boş beleş laf edip,kimseye çamur ve iftira atmayın.zeynal abidin bey, siz ya bu memlekette yaşamıyorsunuz yada sizin bir akılda sorununuz var,malatya büyükşehir belediye başkanı,sayın selahattin gürkan bey, nasıl şu ana kadar hizmet bu memlekete vermemiş, bir araştırda ona göre konuş boş beleş konuşma,kaç tane şu malatya'ya proje kazandırmış,önce bir araştır öğren,sonra konuş, kulaktan dolma,laf olsun torba dolsun misali,kimseye,bilip,bilmeden iftira ve çamur atmayın,buda bir kul hakkıdır.mahmut bey, sizce sayın selahattin gürkan bey,göreve geldiğinden beri elinizi vijdanınıza koyarak,allah için konuşun,hiçbir hizmet olmadımı, bilmiyorsanız araştırın,sorun,tam tamına,400 adet projesi ve hizmeti oldu, bunları sizin gibi kafadan atarak değil,belgeler ile tespitle,ya siz hizmet yapmadığını nasıl ispatlarsınız?onun için biraz düşünün ve kimsenin gazına gelmeyip,kimseye,iftira ve çamur atmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (1 yıl önce)
    Bu usulsüzlükler ülkenin iflahını kesti etkin yasalarla bunların önü kesilmeli yoksa bu güzelim ülke böyle orta halli vasat olarak kalır. Fakirlikde milletin kaderi olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zeynal abidin (1 yıl önce)
    Şehire bi hizmet yok sonra kalkıp eskiyi suçla dur. Allah aşkına bi günde algı yapmayın ya hizmet verin hizmet Sandıkta görüşcez
    %100
    %0
    Yanıtla
  • deli cavus (1 yıl önce)
    şu üç harfin yan yana gelmesinden baya tiksinmiş bulunmaktayım . Bu harfler alfabetik sıraya göre A, K , P harfleridir. Bu harflere karşı baya alerjim oluşmuş bulunmaktadır. Nerede bu harfleri görsem aklıma türlü türlü yaşanmış hikayeler geliyor. Çok ayrıntıya girmeye gerek yok. Herkes her şeyi çok iyi biliyor
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mahmut (1 yıl önce)
    22 sene oldu gerek malatya millet vekilleri gerekse belediye yetkilileri malatyaya elle tutulur herhangi bir hızmetleri yoktur hep kendilerine çalışmışlar başıda öznur çalık çekiyor yazık bir malatyalı olarak üzülüyorum allah inşaallah karşılığını verecektir. Reis nedense oy geliyor diye hiç mi hiç ilgilendiği yok.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ömer (1 yıl önce)
    Belediyeye iftira atmişlar
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Harun (1 yıl önce)
    4 yıl geçti adam hala eski dönemi suçluyor. 20 tane suçlamadan sadece birine cevap veriyor onu da geçmişe yıkıyor.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • mustafa kaya (1 yıl önce)
    Sayıştay raporunda 1 tane olumlu şeyi almışlar servis ediyorlar Eyy Belediye başkanı ve yaverleri Sayıştay diyor ki Yimpaş'ın yerini usulsüz vermişsin üstüne 11 milyon tadilat yapmışsın özel kalemden kadro vermişsin diyor bunun usulsüz olduğunu söylüyor sizler maalesef konuyu başka yerlere çekerek algı oluşturuyorsunuz
    %96
    %4
    Yanıtla
  • He he (1 yıl önce)
    Komik bir beyan. Geçmiş dönemin başlattığı bitirme aşamasına gelen güzel işleri biz yaptık deyin. Suç olan şeyleri geçmişe atın. 2021 özel kalem atamalarını da geçmiş dönem yaptı. Komik olmayın.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Danışman (1 yıl önce)
    F. Kerim . Peki ya Passat marka araba kime ne amaçlı kiralandı ... Devlet personeline 55 TL yemek parası vereceksin diyor kendi mi devletten üstün görenler bu parayı vermiyor devlete kafa tutup devlet benim diyor...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Pırasa (1 yıl önce)
    Başkan onu sormadım ki... Özel kalem ataması kul hakkı falan yazmıştık.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Adnan (1 yıl önce)
    Sayın Başkanım belediyedeki personel belediyenin yada müteahhitin arabaları ile gece gündüz geziyorlarmış bunun önüne geçmeni isteriz yazık günah
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Necatin (1 yıl önce)
    Tabi tabi verilen jet kadrolar içinde zaruri bi açıklama yapsaydınız ya ayrıca mali disiplin dediğiniz personelin mesai ve yemek ücretini kesmek evet haklısınız personelin ücretlerinin kırpılmasında asla taviz vermediniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sami (1 yıl önce)
    Konu tek araç mı? Raporda bir sürü şey var, başkan yine algıyla konuyu başka yere çekiyor! Aşağıdaki gibi bir sürü konu var onlara neden açıklama getirmedin! Büyük başkan. Raporda, belediye tarafından gerçekleştirilen 11 milyon 326 bin liralık ‘Eski Yimpaş Binası 1. Etap Tadilat ve Güçlendirme Yapım İşi’ ve 29 milyon 980 bin liralık ‘Gençlik Etüt ve Eğitim Merkezi Yapım İşi’ ihalelerinin, öngörülen şartlar oluşmadığı halde pazarlık usulü ile ihale edildiği de belirlendi.” “…17.11.2020 tarihinde sözleşmesi imzalanan bu iş kapsamında 17.06.2021 tarihine kadar binalarda mevcut yapıların sökümü dışında güçlendirmeye ilişkin herhangi bir iş yapılmamıştır…” Pazarlık usulünün, istisnai bir ihale usulü olduğu ve Kanun’da belirtilen özel hallerde kullanılması gerektiğine dikkat çekilen raporda, “Eski Yimpaş Binası için 1. Etap Tadilat ve Güçlendirme Yapım konusu taşınmazın güçlendirilmesine yönelik olup ‘Hayır Çarşısı’ olarak planlanmış, sonrasında ise ilgili taşınmaz farklı bir ihaleye konu edilerek yatırım ve işletme hakkı kapsamında alışveriş merkezi ve otel inşaatına dönüştürülmüştür. 17.11.2020 tarihinde sözleşmesi imzalanan bu iş kapsamında 17.06.2021 tarihine kadar binalarda mevcut yapıların sökümü dışında güçlendirmeye ilişkin herhangi bir iş yapılmamıştır…” denildi.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    Komik olan bir açıklama Bütçenin kat va kat üzerinde yatırım yapılmıştır diyorlar bu mali disiplin ile mümkün değil belliki bu sözde s.gurkan tarafından basın açıklamasına eklenmiş Ayrıca açıklamada sadece mercedes e cavap vermişler milyonluk YİMPAŞ usulsuzlugu ile ilgili tek cümle yok demek ki yimpaş olayı doğru
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yusuf (1 yıl önce)
    Selahattin Gürkan ne zaman gözünü açacaksın yanındaki zevatlar seni personel ile karşı karşıya getiriyor o kadar iyileştirme yaptın personelin gözünde popüler oldun her şey iyiye giderken bak seni yere vuruyorlar gözünü aç ve yanındaki zevatları temizle yoksa sen bu başkanlığı bir daha rüyanda dahi göremezsin seni yerden yere vurmaya çalışıyorlar seni seven biri olarak bunları yazıyorum başkanım Malatya haber sizden ricam bu yorumumu paylaşın
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Avni (1 yıl önce)
    Personelinin yasal haklarını ye, yemek parasını kes söz verip de maaş ve özlük haklarının ödemesini yapma.sonrada bütçemizde olumlu artışlar vardı sandıkta görüşürüz artık
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Haklısın demeyeceğim sana, Özelikle Çalışan Memurların Sözde kendilerini temsil edecek ve haklarını isteyecek Sözüm ona Sendika Bşknı Promosyona (PROSYON) diyen birini getirirlerse böyle olur. Kusura kalma suçu İdarecilerde bulmayalım yeterki yasal çerçevede istemesini bilelim..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Galip (1 yıl önce)
    Ama işçilerin yasal olan yemek parasını vicdanı sizlamadan kesti. Hemde daire başkanının lafı ile. Beddualar havada uçuyor. Garibanın üç kuruşuna göz dikilir mi.
    %97
    %3
    Yanıtla