SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

BYMS, İkinci Yarıdaki İlk 3 Puanını Almak İstiyor

0
Güncellendi - 2020-03-14 01:49:15
BYMS, İkinci Yarıdaki İlk 3 Puanını Almak İstiyor
A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligin 26.haftasında 15 Mart Pazar günü deplasmanda Hes Kablo Kayserispor ile karşılaşacak olan BtcTurk Yeni Malatyaspor, kritik deplasmandan 3 puan çıkararak, hem ikinci yarıdaki ilk galibiyetini almak hem de alt sıradaki takımlarla arasındaki puan farkını açmak istiyor. 

2019-2020 sezonunun ikinci yarısında oynadığı 8 karşılaşmada 1 beraberlik, 7’de mağlubiyet alan BtcTurk Yeni Malatyaspor, 26.haftada ligin son sırasında yer alan Hes Kablo Kayserispor’a konuk olacak. Malatya temsilcisi, ligin alt sırasını yakından ilgilendiren karşılaşmada mutlak 3 puanı hedefliyor. 

İttifak Holding Konyaspor ile sahasında 1-1 berabere kaldıktan sonra erteleme maçında Trabzonspor’a 3-1’lik skorla mağlup olan sarı kırmızılı takım, Kayserispor karşısında hem ikinci yarıdaki ilk 3 puanını almak hem de alt sıradaki takımlarla arasındaki puan farkını açarak rahat bir nefes almak istiyor. 

YENİ MALATYASPOR SON 5 MAÇTA 1 PUAN KAZANABİLDİ

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Lig’de oynadığı son 5 karşılaşmada sadece 1 puan kazanabildi. 

Sezonun ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapamayan ve teknik direktör değişikliğine giden BtcTurk Yeni Malatyaspor, şuana kadar istediğini bulamadı. Sarı kırmızılılar, son 5 lig maçında 1 beraberlik alırken, 4 kez de sahadan boynu bükük ayrıldı. 

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un son 5 lig maçında aldığı sonuçlar şöyle:

Galatasasaray-BtcTurk Yeni Malatyaspor: 1-0

BtcTurk Yeni Malatyaspor-Fraport-TAV Antalyaspor: 1-2

Yukatel Denizlispor-BtcTurk Yeni Malatyaspor: 2-0

BtcTurk Yeni Malatyaspor-İttifak Holding Konyaspor: 1-1

BtcTurk Yeni Malatyaspor-Trabzonspor: 1-3 

KAYSERİSPOR 5 MAÇTA 8 PUAN TOPLADI

Ligin son sırasında yer alan Hes Kablo Kayserispor ise son 5 lig maçında 2 galibiyet alırken, toplamda 8 puan topladı. 

Son sıradan kurtulma mücadelesi veren sarı kırmızılılar, ligdeki son 5 maçında sadece 1 kez mağlubiyet yaşadı. 

Hes Kablo Kaysersipor’un son 5 lig maçında aldığı sonuçlar şöyle:

Hes Kablo Kayserispor-Fraport-TAV Antalyaspor: 2-2

Yukatel Denizlispor-Hes Kablo Kayserispor: 0-1

Hes Kablo Kayserispor-İttifak Holding Konyaspor: 2-2

Hes Kablo Kayserispor-Göztepe: 1-0

Kasımpaşa-Hes Kablo Kayserispor: 5-1

 İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Opta Fact’in verilerine göre, Kayserispor, Süper Lig tarihinde Yeni Malatyaspor'u ilk kez yenmek için sahaya çıkıyor (2B 3M).

Yeni Malatyaspor, Kayserispor deplasmanında çıktığı iki Süper Lig maçında da gol yemedi (1G 1B). 

Süper Lig'de oynadığı son beş maçın sadece birini kaybeden Kayserispor (2G 2B), tek yenilgisini geçen hafta Kasımpaşa'dan aldı. Sarı kırmızılı ekip, Robert Prosinecki göreve geldikten sonra üst üste iki lig maçı kaybetmedi. 

Deplasmanda çıktığı son dört maçı kaybeden Yeni Malatyaspor, Süper Lig tarihinde üst üste beş dış saha yenilgisi almadı. 

Bu sezon Süper Lig'de kendi kalesine en fazla gol atan takım Kayserispor (4).

2019/20 Süper Lig sezonunda oynanan maçların son 15 dakikalarında rakip filelere en fazla gol gönderen takım Yeni Malatyaspor (17). 

Bernard Mensah, 2019/20 Süper Lig sezonunun ikinci yarısında Kayserispor'un attığı 10 golün beşine doğrudan katkı sağladı (3 gol & 2 asist). Mensah aynı zamanda bu sezon yaptığı asistlerle takımına en fazla puan kazandıran Süper Lig oyuncusu konumunda (6 asistle 8 puan). 

Bu sezon Kayserispor formasıyla Süper Lig'de en fazla gol atan oyuncu olan Pedro Henrique (7), aynı zamanda takımının iç sahada kaydettiği gollerin yüzde 43'ünün sahibi konumunda (6/14). 

Şu an Yeni Malatyaspor kadrosunda yer alan oyuncular arasında bu sezon deplasmanda en fazla gol kaydeden isim olan Thievy Bifouma, forma giydiği son üç dış saha karşılaşmasını boş geçti. 

Kayserispor deplasmanında çıktığı son beş Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Hikmet Karaman (2G 2B), bu süreçte tek yenilgisini son karşılaşmada aldı. Karaman, teknik direktörlük kariyerinde Kayserispor'a üst üste iki dış saha maçı kaybetmedi.

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Bir arkadaş grubunda bu takım düşer dedim bana felaket tellalı diye saldırdılar onlara dedimki yıllar önce bir okulda idareciyken o zaman Anadolu lisesine en son 340 puanla giriliyordu bir öğrencim 180 puan almıştı velisi okula geldi öğrencim fen lisesine girebilirmi dedi yok dedim Anadolu lisesine girermi dedi bir yıl önceki yüzdelik ve istatistiklere göre giremez ama tercihte bulunup beklersiniz dedim tercihlerini yaptık tabiki Anadolu lisesi gelmemişti veli geldi ve hocam gerçekleri bana söylediğiniz için teşekkür ederim dedi bende malatyasporla ilgili gerçekleri söylüyorum takım sahada mücadele edemiyor takımın oyuncuları arasında uyum yok herkes ayrı telden çalıyor yönetim nerede bilmiyoruz eğer bütün bu gerçeklere rağmen takımın ligde kalması bizleri sevindirir keşke yanilsamda ligde kalsak .
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Umut bulut transferi hata değil tam bir cinayettir.kimse hata yaptık pardon deme lüksüne sahip değildir.Avusturyada aldığımız gurbetçi Kubilay yılmazıda çok forvetimiz varmış gibi boluspora kiraladık.bunlar kesinlikle hata diyerek geçiştirilemez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Çanlar çalıyor çalıyor kulaklar pamuk tıkalı duymuyorlar duymak gibi bir niyet ve cabalarida yok takım düşse taraftar dışında kimse üzülmez bile bir çoğu oy için mış gibi yapıp tribünlere oynuyor bugün Kasımpaşa ve a.gucu galip sen Kayseri'ye takıl haftayada Kasımpaşa senin ipini çeker ve gidersin bana felaket tellalı diyebilirsiniz ama gerçekleri ne zamana kadar saklayabilirsiniz sahadaki takımı görmüyor musunuz başka bir takimmi 14 haftada bir galibiyet aldı benmi bilmiyorum dostlar bu başkan bu takımın düşürmeden gitmez yoksa biz de adil başkanı ne tanırız nede biliriz bizim bildiğimiz tek şey bu takımın yönetiminde bir kan değişikliği lazım yarın geç olabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tamer mor (4 yıl önce)
    FFm olur sen söylüyon diye yazmıyac gerçek taraftarlık sen ve senin gibiler varken bize düşmez zaten sen de takımın hali gibisin herşey pembemsi.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (4 yıl önce)
    Hiç bir şey beğenmeyen takimi sevmeyen gerçek taraftar lar kendini ele veriyor başlik beğenmez oyuncu beğenmez sadece kendini beğenen taraftarin Işi yok burda yorum yazmana da gerek yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Tamer mor (4 yıl önce)
    Acemice bir başlık. PTT 1. Lig kokan bir haber.
    0
    0
    Yanıtla