SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

BYMS'nin Kurtuluş Umudu Bu Maçta

A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig’de 2019-2020 sezonuna iyi başlayan ancak özellikle ikinci yarıda üst üste aldığı kötü sonuçlar nedeniyle küme düşme hattına kadar gerileyen BtcTurk Yeni Malatyaspor, Cumartesi gece 21.00'de başlayacak Göztepe karşılaşmasına ‘kurtuluş’ maçı olarak bakıyor.

Süper Lig’de üçüncü sezonunu yaşayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, sezona iyi bir başlangıç yapsa da devamını bir türlü getiremedi. Şuanda Beşiktaş’ın başında bulunan teknik direktör Sergen Yalçın nezaretinde ilk yarıda 24 puan toplayan sarı siyahlılar, ikinci yarıda oynadığı 10 karşılaşmada galibiyet yüzü göremezken, hanesine sadece 1 puan yazdırabildi.

Ligde geride kalan 12 haftalık bölümde galip gelemeyen ve 10 mağlubiyet, 2’de beraberlik alarak büyük hayal kırıklığı yaşayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, 28.haftada sahasında konuk edeceği Göztepe’yi yenerek, tehlike hattından uzaklaşmanın hesaplarını yapıyor. 

27 HAFTADA 25 PUAN TOPLAYABİLDİ

Süper Lig’de 27.hafta maçları geride kalırken, ligde üçüncü sezonunu yaşayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, sahasında Kasımpaşa karşısında aldığı 2-1’lik mağlubiyetle haftayı 16.sırada tamamladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (kovid-19) tedbirleri kapsamında Mart ayında ertelenen Süper Lig’de heyecan yeniden başladı. Ligde 27.hafta karşılaşmaları büyük bir heyecana sahne olurken, sahasında Kasımpaşa’yı konuk eden BtcTurk Yeni Malatyaspor istediği sonucu alamadı ve tehlike hattının içerisine girdi.

Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor, 12 maçta aldığı sonuçların ardından puan tablosunda 16.sıraya geriledi. Ligin ikinci yarısında oynadığı 10 karşılaşmada sadece 1 puan kazanabilen sarı siyahlılar, toplamda ise 12 karşılaşmada galibiyet yüzü göremedi. 

Ligde 27 haftalık bölümde 6 galibiyet, 7 beraberlik, 14’te mağlubiyet yaşayan sarı siyahlılar, topladıkları 25 puanla 16.sırada yer alıyor. 

GÖZTEPE, 37 PUANLA SEKİZİNCİ SIRADA

İzmir temsilcisi Göztepe ise Süper Lig’de geride kalan 27 haftalık bölümde topladığı 37 puanla sekizinci sırada yer alıyor. 

Sarı kırmızılılar, ligde 27 haftalık bölümde 10 galibiyet, 7 beraberlik, 10’da mağlubiyet yaşadı. 27.haftada sahasında şampiyonluğun güçlü adayı Trabzonspor’a 3-1 mağlup olan İzmir ekibi, 37 puanda kalırken, haftayı da sekizinci sırada tamamladı. 

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Opta Fact’in verilene göre, Yeni Malatyaspor ile Göztepe'nin Malatya'da karşılaştığı iki Süper Lig maçında taraflar aynı skorla birer galibiyet aldı (3-2).

Süper Lig tarihinde Yeni Malatyaspor ile karşılaştığı ilk maçı kazanan Göztepe, rakibiyle daha sonra oynadığı dört karşılaşmada galip gelemedi (2B 2M).

Bu sezon Süper Lig'de yer alan takımlar arasında devam eden en uzun kazanamama serisinin sahibi olan Yeni Malatyaspor, 12 maçtır sahadan galibiyetle ayrılamıyor (2B 10M).

Süper Lig'de oynadığı son iki deplasman maçını kaybeden Göztepe, Ocak-Mart 2019'dan bu yana üç maçlık bir seri yaşamıyor. 

Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in ikinci yarısında en az puan toplayan (1) ve en kötü gol averajına sahip (-13) takım konumunda. 

Göztepe bu sezon öne geçtiği 14 Süper Lig maçında yenilgi almadı (10G 4B) ancak geri düştüğü karşılaşmaların yüzde 83'ünü kaybetti (1G 1B 10M).

Bu sezon Süper Lig'de köşe vuruşları sonucunda gol atamayan tek takım Yeni Malatyaspor. Göztepe ise Çaykur Rizespor'un (yüzde 23; 10/44) ardından yediği gollerin en büyük bölümünü bu şekilde kalesinde gören ekip konumunda (yüzde 21; 7/33).

Göztepe'nin deplasmanda attığı son altı Süper Lig golünün dördünde Serdar Gürler'in doğrudan katkısı var (3 gol & 1 asist). 

Göztepe forması giyen Alpaslan Öztürk, bu sezon Süper Lig'de attığı dört golün tamamını duran top organizasyonları sonucunda kaydetti (3 penaltı ve 1 köşe vuruşu). 

Yeni Malatyaspor'un başında çıktığı ilk dört maçta galip gelemeyen Hikmet Karaman (1B 3M), sadece 2013/14'te (Kayseri Erciyesspor) bir takımı çalıştırdığı ilk beş karşılaşmayı kazanamadı (1B 4M).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • New malatya (3 yıl önce)
    Kanıtlarla yazmışım çok şükür galip geldik 2-1 sonunda rahat uyuyacaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (3 yıl önce)
    Kayseridede kurtarır Ankarada kurtarır Malatya düşer çünki Malatyanîn elinden kolundan Tutup yukarı çeken yok sahip çıkan sahiplenen yok Rakiplere Bakıyorum yönetimle Topyökün Birlik Beraberlik içerisindeler Başkanları var para alamazlarsada bunu Bahane edip oynamamazlık yapmıyorlar canla başla oynuyorlar Bizimkileri Başkan sanki canlarından bezdirmiş hal öyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (3 yıl önce)
    Demek ki bu hafta 3 puan vereceğimiz şanslı takım Göztepe...
    0
    0
    Yanıtla
  • Oguzhan (3 yıl önce)
    Sanki küme düşmeye oynuyorlar transfer ettikleri futbolcuların sanki akpınarda saat satmaya gelen afrikalılar menajerliğini yapmış hocanın ne suçu var hoca oynamıyor ya sahada
    0
    0
    Yanıtla
  • ziya (3 yıl önce)
    Bu maçı alırız.Ama diğer maçlarda sıkıntı devam eder.
    0
    0
    Yanıtla
  • New malatya (3 yıl önce)
    Maç sonucu 2-1 olur alırız inşallah bu macin dönüşü yok ya alacaz ya alacaz. Haydi bu sefer olsun koca bir şehir sizden 3 puan bekliyor hayalleri yıkmayın ölümüne oynayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı Memoli (3 yıl önce)
    Bu maçı kazanın artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (3 yıl önce)
    İnşaallah bu maç çıkış kaçımız olur.Takım kadrosunu tdoğal olarak teknik ekip yapar Ancak biz taraftarlarında az çok futbol aklı var.50 senenin üstünde koyu bir Malatya taraftarıyım.Yenildiğimiz zaman üç dört gün nakavt olmuş boksör gibi kendime gelemiyorum.Bu yıl bir türlü defans kurgusunu iyi oturtamadık sürekli defans hataları ilk yarı daha fazla puan alakamıza ikinci yarıda rezalete dönüştü.Tabii başka sebeplerin etkisinde oldu.Bizim orta sahamızda defanstır özellikli futbolcumuz yok gibi.Danıld,Bifijma,Fofana,Gökhan’nı defansları çk kötü biraz Acua biraz Robin bunların içinde en iyisi Murat Yıldırım inada hocalar yeterli süreyi vermediler.Benim görüşüm ön liberoda Murat Yıldırım mutlaka olmalı tecrübesi ile sezgi gücüyle defansı toparlayabililir.Bide Hadebe varken niçin Robin tercih edilir?Anlayamadım.
    0
    0
    Yanıtla