SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çadırda Yangın Çıktı, 1 Bebek Hayatını Kaybetti..

Çadırda Yangın Çıktı, 1 Bebek Hayatını Kaybetti..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Doğanşehir İlçesinde depremzede ailelerin kaldığı çadır kentte çıkan yangında bir bebek hayatını kaybederken, 4 çadır tamamen yandı.

Olay, Doğanşehir ilçesinin Karşıyaka Mahallesinde saat 17.45 sıralarında meydana geldi. Yaklaşık 60 çadırın bulunduğu ve depremzede ailelerin kaldığı bölgede Toprak ailesine ait çadırda elektrik sobasının devrilmesi sonucu yangın çıktı. Anneleri çamaşır yıkamaya gittiği için çadırda bulunan 4 kardeşten 3'ü çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılırken, 1 aylık Esile Damla Fırat adlı kız bebek, dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti. İlçe merkezinde ve yangın bölgesinde cep telefon hatlarının normal çalışmaması nedeniyle itfaiyeye zamanında ihbar yapılamadığı öne sürülürken, bir süre sonra olay yerine gelen itfaiye yangını tamamen söndürdü.

Yangında Toprak ailesinin barındığı çadırın yanı sıra 4 çadır daha tamamen yandı.

Olayla ilgili soruşturmaya başlandı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Zeki (1 yıl önce)
    Allah rahmet etsin, niye bizde insan hayatı bu kadar ucuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli (1 yıl önce)
    Bu konteynerler/çadırlar belki yüzlercesi hep dip dibe. Oysa bunların beşerli onarlı öbekler halinde olması lazımdı. Hem adresin kolay bulunması için hem de böyle bir yangın gibi durumda diğerlerine de sıçramaması için. Şimdi izah edebiliyorsanız o bebeğin annesine izah edin yangın tüpünü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (1 yıl önce)
    Yavrucak İnşaAllah Cennete Gitti Kederli Ailesinin Başı Sağolsun Rabbimiz Cellecelaluhu Sabr-ı Cemil İhsan Eylesin Çok Geçmiş Olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ecem gün (1 yıl önce)
    Malesef o yangına ben ve ailem şahit oldu kimse zamanında müdahale etmedi onca insanın içinde körü körüne öldü bu arada o bebek dumandan zehirlenmedi malesef daha kötü
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet turfanda (1 yıl önce)
    https://twitter.com/mturfanda/status/1651844994112659456?s=20
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Tunç (1 yıl önce)
    Devrildiğinde otomatik olarak kapanan ısıtıcılar dağıltılmalıydı, hatırlarsınız ihlas elektrikli ısıtıcılar vardı buharda verirdi, devrildiğinde otomatik kapanırdı.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kardeş çadırkentlerde odun sobası olduğundan, elektrikli ısıtıcı kullanmak yasak.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Elektrik sobasının devrilmesinden kaynaklı yazıyor, haberi okumadan yorum yapıyorsun
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Haberi okudum. Çadırda elektrikli ısıtıcı kullanılmaması gerekiyor. Siz devrildiğinde sönen ısıtıcı dağıtılması gerektiğinden bahsetmişsiniz.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ben o bebeğin annesiyim o çadırda verilen soba düşünce sönen sobadandi yangın elektrikten çıktı ama onu yazmadilar ben çamaşır falan goturmedim öyle yazmışlar ama ben çadırın disindaydim ve çadırım birden patlamaya başladı
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Simdi bu bebeğin vefat etmesinden kim sorumlu? Telefonlar neden hala cekmez, her cadirin yanina neden yangın söndürme tüpü konulmaz yada her çadır kentin yaninda neden bir itfaiye araci birakilmaz
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ölüm Allah tan. Ecel 1 gün ne fazla ne eksik. Allah ailesine sabır versin..
    %14
    %86
    Yanıtla
  • ne yapalım peki fatih bey ölüm Allah'tan geldi diye boynumuzu büküp oturalım mı? o yangın büyümeden önlenemez miydi? depremin üzerinden 3 ay geçmiş telefon şebekeleri neden hala çekmiyor diye sormayalım mı? belediyeler bilbortlara reklamlarını asmaya ayırdıkları bütçeleri ile her çadıra bir tane yangın söndürme tüpü veremezler miydi? alınacak önlem çok ama kim alacak sahipsiz Malatya siyasetçiler mi, yetkililerimi.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Fatih isimli kullanıcı yorumuna
    Allah da sana akıl fikir versin
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Söylediğin şeyleri yerine getirmeyenler ve yorumuna disslike atanlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    Allah sabır versin. bu çadırlar niçin yanmaz malzemeden imal edilmez? içinde soba veya elektrikli ısıtıcı çalışıyor çok çok tehlikeli yangın konusunda. Kesinlikle alev almayan malzemeden imal edilmeli.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Çadır yanmasa bile halı, kilim yatak yanıyor. Yetkililerin bu tür olayların yaşanabileceğini tahmin etmesi gerekirdi. İnsanları toplayıp bu konularda uyarlamaları, bilgilendirmeleri lazım. Bizim mahallede elektrikli ısıtıcıyı açık bırakıp uyuyan insanlar vardı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Misafir (1 yıl önce)hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Aslında sorulması gereken daha önemli sorular var.Mesela 1 aylik çocuğu olan bir aileye depremden neredeyse 3 ay gecmesine ragmen neden konteyner verilmez?Konteyner verilenlerin öncelik durumu 1 aylik bebegi olan aileden daha mı önceydi? Yurtlarda pansiyonlarda kalanların öncelik durumu yine 1 aylik bebegi olan bir aileden daha mı önceydi?Devlet sadece torpillilerin devleti mi?
    %88
    %12
    Yanıtla