SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Önemli Yatırım Yaptık"

0
Güncellendi - 2017-10-21 22:58:29
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi tarafından Orduzu Pınarbaşı'ndaki Turgut Özal Tabiat Parkı II. etabı kapsamında yapılan mesire alanındaki çalışmalar sürüyor. Geçtiğimiz yıl çalışmalarına başlanan 60 dönümlük mesire alanı içerisinde; mini hayvanat bahçesi, akvaryum, havuz, gölet, doğal tabiat parkı, pergola, kır kahvesi gibi alanlar bulunuyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapılan düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediyesi olarak, yeşil alanların artırılması noktasında çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Başkan Çakır, bu çalışmalardan bir tanesinin Turgut Özal Tabiat Parkı olduğunu söyledi.

Başkan Çakır, “Büyükşehir Belediyesi olarak çok önemli yatırım yaptık. Turgut Özal Tabiat Parkı’nın II. etabında yaptığımız mesire alanı toplamda 10 milyon lirayı bulacak. Böylece bu bölgede yaptığımız toplam yatırım ise 30 milyon lira civarında olacak. II. etap mesire alanı içerisinde; akvaryum, kuş bahçesi, havanat bahçesi gibi üniteler olacak. Gelişmiş ağaçlar ve değişik bitkiler dikeceğiz. Ailelerimiz çocuklarıyla buraya geldiklerinde doğal ortamı tanıyacaklar. Bu mesire alanının tamamlanmasıyla birlikte Turgut Özal Parkı daha ileri bir noktaya kavuşmuş olacak” dedi. Başkan Çakır, mesire alanında altyapının büyük oranda tamamlandığını, önümüzdeki yaz aylarında ise hizmete açılmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

(Bülten)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Ahmet Kara (6 yıl önce)
    Benim aracım yok ve mesire alanına gitmek istesem toplu taşıma yok buna ne demeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamdi (6 yıl önce)
    Oraya yeterince tuvalet ve çeşme yapılsa iyi olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatan (6 yıl önce)
    Tabiat patkında bakımsızlıktan kuruyan ağaçlara ne demeli ? Ateş yakmak yasak iken etrafı mangallarla duman edenlere zabıta karışmaz mı ? Sonra mangal küllerini yola dökenler kim ? Bu pisliği temizlemeyen kim ? Belediye nerede ? Sorumlu, yetkili yok mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    İlk resim herşeyi anlatıyor gölette su yok kurumuş ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    Orduzu da bahçeleri olanlara birde sorun bakalım...Cok büyük su sorunu var...Baskan Orduzu'yu ne zaman imara açacaksın? Hadi istifanı vermeden yap su isi
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Kara (6 yıl önce)
    Daha bundan birkaç yıl öncesine kadar Pınarbaşı’na aile ile gidemezdik, şimdi maşallah her taraf dolu. Bu ikinci tarafta bittiğinde tamamen aile yeri olacak. Buralar yapıldı şimdi muhalifler nasıl eleştiririz diye çabalıyor. Buralar yapılmasaydı eleştiri şöyle olurdu; ailemizle gidemiyoruz, nerde bu devlet nerde bu belediye denilirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Kara bey sen bir kaç yıla kadar hangi ilde yaşadın bir asırlık Malatya mesire yeri hiç bir zaman senin dediğin gibi bir yer değildi. Nerede bu millet diyorsun ya işte bu sizin millet senin gibi o yıllarda başını kuma gömmüştü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şimdi ailece rahat gidiyorsanız helal olsun. Trafik ve park kargaşasını görmezden gelmek olmaz. Ayrıca gölet kıyısında mangal dumanından geçilmiyor bile. Yürüyüş yolları ise yamalı bohça, sanki yamuk yumuk çamurlu tozlu bir yol. Hiç bir standarta uygun değil. Durmak yok, yalandan övgüye devam
    0
    0
    Yanıtla
  • Garip (6 yıl önce)
    Orduzu pınarbaşı göleti kurumu başkan tepeye şelale yapmış doğallık dururken betonla bu güzelim alanlara yazık ediyoruz su olmayınca beton kanala mı bakacağız. hangi su o tepeden aşağıya akacak
    0
    0
    Yanıtla
  • ABUZER (6 yıl önce)
    bu başkanların elleri her zaman uzağımı gösterirler ya da resimleri özelliklemi böyle çekiyorlar, sanki her işten anlıyorlarmış gibi .
    0
    0
    Yanıtla
  • Porgalı (6 yıl önce)ABUZER isimli kullanıcı yorumuna
    Ooo abicim o klasik siyasetçi pozudur ya. Takarlar şapkayı ok kasketi. Uzaklara bakarlar böyle veya Önlerinde bi plotter kağıdı. İnceler dururlar. Neyse çok uzatmayayım ama bu mesire alanı iyi oldu..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Kara (6 yıl önce)ABUZER isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen
    0
    0
    Yanıtla
  • Atilla (6 yıl önce)
    Siz bu çakırdan sus payı almışsınız galiba malatya haber
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyup (6 yıl önce)
    göletin devamlı suyla başka kaynaklardan takviye edilmesi lazım sulama suyu için ayrı projeler geliştirlmeli örneği barajdan su getilmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (6 yıl önce)
    Buraların cennet gibi olması lazım ! ,
    0
    0
    Yanıtla