SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalık: "Arıtma Tesisinin İhalesi İlana Çıktı"

0
Güncellendi - 2020-09-10 18:50:32
Çalık:
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya sanayi bölgesinin arıtma problemine kalıcı bir çözüm getirilmesi amacıyla günlük 80 bin metreküp kapasiteli yeni arıtma tesisinin yapım ihalesinin 24 Eylül’de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca gerçekleştirileceğini söyledi.

Çalık, tesisin yapımının ihale şartnamesine göre iki yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığını belirterek, “Malatya 1.Organize Sanayi Bölgesi alanında yer alan işletmelerden kaynaklanacak evsel ve endüstriyel nitelikteki atıksuları arıtacak atıksu arıtma tesisinin, nihai kapasiteli işletme şartları dikkate alınarak hazırlanmış olan uygulama projelerine göre, yapımı öngörülen günlük 80 bin metreküplük kapasiteli tüm ünitelerin yapımı için ihale kapalı zarf teklif almak suretiyle 24 Eylül’de yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Çalık, yapılacak tesis sayesinde Şahnahan Deresi’ne ve Tohma Çayı’na deşarj edilen atık sudan kaynaklanan kirliliğinin ve çevreye yayılan kötü kokularında son bulacağını ifade ederek, “Ben gerek Malatya’mız, gerekse de iş dünyamız için çok önem arz eden bu yatırım için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal’a, Malatya Valimiz Aydın Baruş’a, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a, AK Parti Malatya İl Başkanımız İhsan Koca’ya, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile emeği geçen tüm bürokratlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mirro (3 yıl önce)
    Gelecek seçime yatırım bunca yıllık vekil bu kadar medyaya çıkmıyordu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (3 yıl önce)
    Sayın editör. Vekillerimize iletin neolur. En azından yılbaşı na kadar borç dan dolayı su kesintileri ni bir süre daha yapmasın belediye. İnsanlar zaten zor durumda. Salgın devam ediyor ve temizliğin başı su. Lütfen iletin vekillere
    0
    0
    Yanıtla