SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalık İşyerlerine Saldırıda Derin Sessizlik!

Çalık İşyerlerine Saldırıda Derin Sessizlik!
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık ile eşi Kenan Çalık'ın eczanelerine geçtiğimiz Perşembe sabaha karşı yapılan saldırıda camlarının kırılmasıyla ilgili olarak, yetkili makamlardan kamuoyuna herhangi bir bilgilendirme yapılmaması ve bu konuyla ilgili derin sessizlik devam ediyor.

Çalık'ın, İnönü Caddesi Sıtmapınarı semtinde bulunan eczanesi 3 Mart Perşembe günü sabaha karşı 04.30 sıralarında saldırıya uğrayarak camları kırılmıştı. Bu olayla ilgili polis araştırması devam ederken, kısa bir süre sonra da milletvekilinin eşi Kenan Çalık'ın Hamidiye Mahallesi Emeksiz Caddesi girişindeki eczanesinin camları da kırılmıştı.

Çalık'lara ait eczanelere yapılan saldırıyla ilgili olarak, 'psikolojik dengesi yerinde olmayan' bir kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, resmi makamlardan bu konuya ilişkin herhangi bir bilgilendirme şu ana kadar yapılmadı.

Yakalanan şahsın, sorgusundan sonra Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne gönderildiğine ilişkin bilgi edinilirken, şahsın kimliği ve ne amaçla saldırıyı gerçekleştirdiğine ilişkin herhangi bir açıklama olmadı.

Malatya siyasetinin önemli bir ismi olan Öznur Çalık ile eşinin işyerlerine yönelik saldırıyla ilgili 'derin sessizliğin' nedeni anlaşılamazken, bunun milletvekilinin bu doğrultudaki talebinden kaynaklandığı değerlendiriliyor.

Bu arada, AKP Milletvekili Hakan Kahtalı ile ESOB Başkanı Şevket Keskin arasında, şeker fabrikası şekerinin Kahtalı'nın da ortağı olduğu şirket aracılığıyla pazarlanması nedeniyle başlayan polemikte, Kahtalı'ya sosyal medya üzerinden destek veren AKP'li kişi ve kuruluşların, Çalık'ların işyerlerine saldırıyla ilgili herhangi bir paylaşımda bulunmaması, bir kınama vb. yapmaması dikkat çekti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Pakpartili (2 yıl önce)
    Adam öyle denk getirmiş ki Malatya'da o kadar iş yeri varken sadece çalıkları denk getirmiş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Pırasa (2 yıl önce)
    Yandaş basın, troller ve partililer Berat Albayrak istifa ettiğindede ses çıkarmamıştı. Ta ki büyük yerden ses gelene kadar. Bu Ukrayna savaşı başladığındada aynen devam etti. Reis ses vermeyene kadar kimse kınayamadı adını dahi koyamadı. Ah algı ah... Değil yönetmeyi biri dürtmeden Algılayamıyorsunuz
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Gerçek (2 yıl önce)
    İşin boyutu farklı gibi. Aklı yerinde olmayan bir kişi nasıl hem önur hanımın hemde taa 2km ötedeki eşinin işyerine saldırır. Bu komik iddiadan vazgeçin. İş çok farklı? Çok önemli bişeyler var. Yakında kokusu çıkar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • SELİM (2 yıl önce)
    Abla ne desin şimdi. Nereden nereye evet mevki makam ünvan olarak kendisi ve yakın çevresi çok şey kazanmıştır bu durum tüm siyasetçiler için geçerlidir. Neler kaybettiler onu da zaman gösterecek. Bu ülkede Türk Dil Kurumu Bal tutan parmağını yalar cümlesine yorumu aşağıdadır. "imkânları geniş bir işin başında bulunan kimse bunlardan az da olsa yararlanır" anlamında kullanılan bir söz.. Yani sözün bittiği yerdir bu yorum. Oysa dini ve etik ahlak kurallarına göre Devleti yöneten hükümetler siyasetçiler bürokratlar emanetçilerdir az veya çok yararlanamazlar. Yararlanırlarsa Milyonların kul hakkı ile giderler ki vay onların haline ki vay. O zaman ne Nas kurtarır ne de hadis ile ayet ile cevap vermek kurtarır. Kimse sonsuza kadar yaşamayacak. Not: Elazığ Ruh ve sinir hastalıklarına sevk edilecek kadar kötü durumda biri iki cam kırmadan önce senin benim gibi normal geziyormuş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Dursun (2 yıl önce)
    Olayın failinin Akıl Hastanesine sevk edilmesi, habere konu sessizliğin sebebi olarak yeterli değil mi?
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Madem akli dengesi yerinde degildi koca malatya da aralarında en az 2km olan iki işyerinimi denk getirdi ya gidin işinize bence siz malatyalinin aklınıbu kadar küçümsemeyin...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Alp (2 yıl önce)
    AKP Böyle sesiz kalınca TSO,ESOB BARO gibi STK'larda suskun
    %83
    %17
    Yanıtla
  • SELİM (2 yıl önce)Alp isimli kullanıcı yorumuna
    Neden atama usulü ile mi oturmuşlar oraya koltuk aşığı bu başkanlar. Bu başkanlar kendi üyelerini temsil etmeleri gerekir üyeler seçiyor. Birilerinin iki dudağı arasında çıkacak cümleler ile işleri olmamalı. Seçildiklerini unutmamalı yakın tarih de bunun örneği yaşandı. 1.Osb üyeler istemedi diye TSO başkanı yapılan seçime giremedi bile dışarda kaldı yani seçilmedi. Garip gerçekten garip seçilen atanmış gibi hareket ediyor yoksa konuşurlar. Şevket bey arada doğruları söylüyor
    %100
    %0
    Yanıtla