SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Çarşının Akıbeti Belli Değil, Ortalık Toz Bulutu”

“Çarşının Akıbeti Belli Değil, Ortalık Toz Bulutu”
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Atatürk (Kışla) ve İnönü Caddesindeki çarşı esnafını ziyaret etti.

Ziyarette esnafın sorun ve taleplerini dinleyen Başkan Sadıkoğlu, “6 Şubat’ta yaşadığımız depremlerin üzerinden 220 gün geçti. Şehrimizde resmi rakamlara göre 36 bin 500 ağır hasarlı bina bulunuyor. Bu binaların şu ana kadar sadece 6 bin 500’ünün yıkıldığı söyleniyor. Bu hızla yıkımların ne kadar süreceği belirsiz. Kışla ve İnönü Caddesi’nde bulunan esnaflarımızı ziyaret ettik. Esnafımız çarşı içinde bulunan ağır hasarlı binaların hala yıkılmadığından şikâyetçi. Bu binalar hem esnafımızın hem de vatandaşımızın hayatını tehlikeye sokuyor. Ağır hasarlı binalar yıkılmadığı için işyeri az hasarlı olan esnafımız da tadilat yapamıyor. Çarşının akıbeti belli değil, ortalık toz bulutu. Esnafımız bu ortamda nasıl varlığını sürdürüp ticaret yapsın? Uzayıp giden yıkımlar nedeniyle bazı esnaflar işyerlerini dahi açamaz hale geldi. Şehri ve ticareti yeniden ayağa kaldırmak istiyorsak yıkımların daha da hızlanması gerekiyor” dedi.

İha-malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Elif (7 ay önce)
    Mehmet bey baya sinirlenmiş gözüküyor. Esnafın şehrin hali ortada. Şehre bakınca yoruluyoruz. Trafik son zamanlar adım adım bile ilerlemiyor. İnönü caddesine girmek istemiyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlx (7 ay önce)
    Hizmet destanı yazıyor sayın başkan.ele demeyeydiniz iyiydi.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Yusuf (7 ay önce)
    Ortalık toz bulutu ama üniversiteler, okullar açılıyor, insanlar resmen kanser olmaya çağrılıyor. Siz önce yıkımlar bitirin, yerine barınacak güvenli evler yapın, ondan sonra insanları göreve çağırın! Hocaların kalacak evi yok, konteyner yok olsa bile yaşamaya elverişli değil kışın!!! yeterli yurt kapasitesi yok, şehir dışından gelen öğrenciler nerde kalacak ALlah size akıl fikir versin. Bir de bir daha deprem olursa o zaman görürüm sizleri !
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Nasıl ev yok bu hocalar gökten zembille inmedi Yusuf bey... yüzlerce kiralık ev var... Ama Siz kira vermek istemiyorsanız o başka o zaman kamp çadırı alın okulunuza en yakın yere açarsınız...
    %18
    %82
    Yanıtla
  • İlanlarda eli yüzü düzgün evlerin kiralarından da bahsetseydiniz keşke. Tabi binaların sağlamlığı, Allah göstermesin olası bir depremde ayakta kalıp kalamayacağını hiç sormuyorum bile...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • New malatya (7 ay önce)Yusuf isimli kullanıcı yorumuna
    Haklı olduğunuz hususlar var ancak eğitimin başladığı yerde hayat normale dönmeye başlamak üzeredir koronada görüldüğü gibi. Hayat akışa bir şekilde devam etmek zorunda ve konutlar olsun, ticaret olsun, şehrin canlılığı olsun, insanların tekrar Malatya’ya dönmeye başlaması olsun eğitimin mutlaka faysası olacaktır. Esnaf zaten 3 yıl pandemide iş yapmadı birde üstüne iş yerlerini kaybetti halk korku içinde bir şekilde hayatın normale dönmesi lazım belki birgün tekrar deprem olur diye herkes oturup beklerse bu şehir 100 yıl kendine gelemez sonuçta istanbuldada deprem olabilir Bingöl’dede bekleniyor adanada da bekleniyor herkes işi gücü bırakıp depremimi beklesin anlamsız düşünce
    %38
    %62
    Yanıtla
  • İnsan sağlığı ve hayatı herşeyden önemlidir ! Eğer üniversite hocalarına sağlam bir lojman veya ev veremiyorsa, çocuklara güvenli okullar veremiyorsa nereye çağırıyor ? Şehir dışından gelecek öğrenciler kalacak yurtlar kapasitesi 2 üniversiteyi de tam karşılamıyor var olanlarda orta hasarlı ev deseniz yerel halka bile yok, olsa bile 20 bin kira olmuş hangi aile okuyan çocuğu için bunu karşılasın, bu aile kendisi yemesin içmesin mi veya başka çocuğu varsa onu okutmasın mı? Yeme içme v.s. zaten herşey pahalı ! Malatya yaşayan bile çoğunun sağlam bir evi yok daha. Artçılar devam ediyor ve yaşayacak sağlam yer yok şehir toz bulutu kanser mi olsunlar insanlar bu kadar ucuz mu bir insan hayatı ? Adana da Bingöl de böyle yıkımlar olmadı hatırlatırım ! Şehir şu an sadece olası büyük bir depreme karşı önlem almalı. Adana Bingöl un hali şu an Malatya gibi mi ? Covid de de açılıyordu ne oldu virüs yayılıyordu gene kapanma gene milyonlarca insanların ölümü, dağılan aileler ! Önce insanların refahı düşünülmeli bahsedilen bu ! Bu imara açılmaması gereken yerlerde trilyonluk binalar yaptılar bunlara izin verildi, insanlar daha borçlarını ödemediği evler yıkıldı, şimdi de şehir harabe arç borç içindeki psikolojisi bozuk insanlara gelin şehri canlandırın diyorsunuz . Bu şartlarda verilen eğitimden de bişey olmaz !
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Şu zihniyetteki insanların hakim olduğu şehirde hangi şey mantıklı yürütülecek? Allah aşkına pandemi ile bu depremi aynı kefeye nasıl koyuyorsun? Pandemi tüm dünyayı etkiledi ama burada sadece 4 şehir etkilendi ve diğer 3 şehir online veya hibrid eğitime geçti. Yani ülke genelinde bu 4 şehrin yaşadığı sorunu çözmek için hareket alanı var. Pandemi bitmeye yakın oturduğun binaların sağlamlığına dair bir şüphe geliyor muydu aklına? Veya bir anda ağır hasardan az hasara dönen binlerce bina gibi absürt bir durum var mıydı ortada? Veya pandemi bitmeye yakın kiralar 5 katına çıkmış mıydı Malatya da? Esnaf iş yapamadı diye öğrenci şehre getiriyorsunuz ama şehirde her şey ateş pahası, öğrenci nereden alışveriş yapacak? Çarşı mı var ortada? Ben sadece Malatya esnafına tepkisinden başka şehirde alışveriş yapıp gelen insanlar tanıyorum. Veya öğrenci hangi evi tutacak söyler misin bana? Öğrenciyi kampüse tıkış tıkış sokacaksan ne ara Malatya esnafına faydası dokunacak bu öğrencinin? Ben size söyleyeyim siz bu kafayla bu şehri daha da geri götürürsünüz, haberiniz olsun...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 7 şiddetinde bir deprem olduğunda ne esnaf kalır ne insanlar ne de Malatya , o zaman normalleşiriz işte hey Allahım, deprem olmasa bile 3_5 yıla toz bulutundan kanserden öleceğiz kardeş !
    %100
    %0
    Yanıtla