SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cemevlerinin Aydınlatma Gideri Devletçe Karşılanacak

Cemevlerinin Aydınlatma Gideri Devletçe Karşılanacak
A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, 2022 yılında Malatya Valiliği tarafından  bakım onarım işleri gerçekleştirilen Malatya'daki cemevlerinin aydınlatma giderlerinin  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından karşılanacağı açıklandı.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’den yapılan yazılı açıklamada, Malatya’daki Cemevlerinin aydınlatma giderlerinin ödenmeye başladığı bildirilerek, “9 Kasım 2022 tarihli Resmi Gazete kararı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, cemevlerinin aydınlatma giderlerinin ödenmesi dair süreci başlattı.  Cemevlerindeki hizmetlerin etkin ve verimli yürütülmesinin koordine edilmesine ilişkin iş ve işlemleri yürütme görev ve yetkisi verilen Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, 26 Kasım 2022 tarihli ve 32023 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 7421 sayılı Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Yapılmasına Dair Kanunun 22. maddesi ile 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununa Ek 6. madde gereğince cemevlerinin aydınlatma giderlerini Bakanlık bütçesinden karşılayacak.” denildi.

Açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

“Kültür ve Turizm Bakanlığınca, İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerine gönderilen yazıda “belirtilen kanunun yürürlük tarihi olan 26 Kasım 2022 tarihinden sonra gerçekleşen aydınlatma giderlerinin, il müdürlüklerimize ibraz edilen elektrik faturaları üzerinde gerekli kontroller yapıldıktan sonra, ödenmesi” talimatı verildi.

2022 yılında Malatya Valiliği tarafından  bakım onarım işleri gerçekleştirilen ilimizdeki cemevlerinin aydınlatma giderleri Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından karşılanacak. İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan komisyon,  cemevleri tarafından ibraz edilen faturaları inceleyip gerekli çalışmaları yaparak Malatya’da bulunan cemevlerinin aydınlatma giderlerini ödeyecektir.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MÜSLÜM (1 yıl önce)
    Neden diyanete ayrılan bütçeden değil. İnançsal değil de turistik, folklorik bir eylem olarak mı kabul ediliyor. İnanç olarak kabullenmek zorlarına gidiyor.
    %72
    %28
    Yanıtla