SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çevre Yolu'nda Yayalara Denetim

Çevre Yolu'nda Yayalara Denetim
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da son 1 hafta içerisinde 2 kişinin karşıya geçmek isterken kaza geçirerek ölümleri üzerine, Çevre Yolu'nda yayaların, yol ortasındaki refüjlere konulan fiziki engellere rağmen yaptıkları ihlalleri önlemek için, polis tarafından denetim yapıldı. İlk gün denetimlerinde 10 yayaya ceza kesildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

"29.12.2022 tarihinde Çevreyolu üzerinde yaya geçitlerini, üst geçitleri ve kavşakları kullanmayıp yolun karşısına orta refüjden geçen yayalara yönelik yapılan denetimlerde 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 68/1-B maddesinden (Taşıt yolunun karşı tarafına geçmek isteyen yayaların taşıt yolunu, yaya ve okul geçidi ile kavşak giriş ve çıkışları dışında herhangi bir yerden geçmeleri yasaktır.) 10 şahsa cezai işlem uygulanmıştır.

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından denetimlerimiz aralıksız devam edecektir. Trafik kurallarının sadece araçlar için olmadığını, yayalar içinde sorumluluk taşıdığını unutmayalım."

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • İlhan Şahin (1 yıl önce)
    Bir de ışık olmayan yaya geçitlerinden yayaların güvenli geçişine izin vermeyen sürücülere denetim yapılsa iyi olur. Çoğu kişinin bizden geride olduğunu düşündüğü ülkelerde bile yaya adımını attığı anda durmayan sürücüye cezai işlem uygulanıyor. Malatya'da sürücülerin %90'ı geçide yaklaşınca hızlanıyor ki yaya korksun yola girmesin diye. Buna rağmen geçtğimizde de kusurlu bizmişiz gibi davranıyorlar. Yaya güvenli geçemeyecekse yaya geçitleri niçin var? Yetkililer ve görevliler lütfen ilgilenin.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Yaya geçitlerinde , yaya geçeceği zaman düğme ile kırmızı ışığa geçen lambalar olmalı başka türlü kimse yol vermiyor, vermek isteyen sürücülere de arkadan gelen çarpıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan (1 yıl önce)
    Adamlar tam üst geçidin altından demirden atlayarak geçiyorlar.Bu kadar tembel insanlarımız var.Orada üst geçit olmasa niye üst geçit yapılmıyor diye bağırıyorlar üst geçit yapılıncada üstünden değil altından geçiyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Volkan (1 yıl önce)
    Öyle bir şehir düşünün ki alternatif bir çevre yolu yok olandan şehir içi cadde gibi her yüz metrede bir yaya atlıyor önüne sen ne kadar tel örgü çekersen çek adamlar köstebek gibi alttan eşip yine yolun içinden karşıya geçerler burda suç ne belediyenin nede karayollarının adamlar resmen intihar eder gibi tel örgülerin üstünden atlıyor lar hem kendilerini hemde karşı tarafı riske sokuyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gürkan (1 yıl önce)
    Çevre yolundaki demirler 2 metrede yapılsa altından üstünden geçecek kişiler var, dikenli telle çevirmeleri lazım.
    %100
    %0
    Yanıtla