SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'nin Yeni Genel Başkanı Özgür Özel

CHP'nin Yeni Genel Başkanı Özgür Özel
A- A+ PAYLAŞ

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın ikinci tur oylamasında Manisa Milletvekili Özgür Özel genel başkan seçildi.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'ndaki genel başkanlık seçiminde, ilk turda salt çoğunluk sağlanamadığı için oylama ikinci tura kaldı.

Saat 00.30 itibarıyla başlayan ikinci tur seçiminde oy kullanma işlemi saat 02.30'da tamamlandı.

Oy sayımının ardından Özgür Özel'in 812 oy alarak CHP'nin yeni genel başkanı olduğu açıklandı. Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı.

8. Genel Başkan
Manisa Milletvekili ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bugün yapılan 38. Olağan Kurultay'da partinin 8. genel başkanı seçilmiş oldu.

Özel, 1974'de Manisa'da doğdu.

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde lisans eğitimini tamamlayan Özel, 1999'da serbest eczacılığa başladı.

Manisa Eczacı Odasında 2001-2007 yılları arasında bir dönem genel sekreterlik ve iki dönem oda başkanlığı görevlerinde bulunan Özel, 2007- 2011 yılları arasında Türk Eczacıları Birliğinde bir dönem saymanlık, iki dönem genel sekreterlik görevlerini yürüttü.

Özel, 24, 25, 26, 27 ve 28. dönemlerde Manisa Milletvekili seçildi.

25, 26 ve 27. dönemlerde CHP Grup Başkan Vekili olarak görev yapan Özel, 28. dönemde CHP Grup Başkanlığı'nı üstlendi.

Almanca ve İngilizce bilen Özel, evli ve 1 çocuk babası.

Kılıçdaroğlu, Özel'i tebrik etti

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkan seçilen Özgür Özel'i tebrik etti.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından, "Büyük Önderimiz Atatürk'ün emanetini, bugüne kadar onurla taşıdım. Bugün, kurultay delegelerimizin verdiği kararla genel başkanlık görevine veda ediyorum. Bugüne kadar mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ederim. Genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel'i kutluyor, başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Özel "teşekkür" konuşması yaptı: Durmayacağız, çalışacağız"

Hayatının en büyük gururunu ve onurunu yaşadığını belirten Özel, CHP'nin ve Türkiye'nin 100'üncü yılında verilen bu onurlu görevi yerine getiren partililere şükranlarını sundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da teşekkür eden Özel, "Sırtıma, omzuma yüklemiş olduğunuz sorumluluğun farkındayım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, İsmet Paşa'nın, Bülent Ecevit'in, Deniz Baykal'ın, Murat Karayalçın'ın, Hikmet Çetin'in, Altan Öymen'in ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunda oturmak, onların emanetine sahip çıkmak, bundan sonra benimle birlikte hepinizin görevidir. Ben sizlere güveniyorum." dedi.

Ailesine ve öğretmenlerine de teşekkür eden Özel, salondan CHP'nin 130 milletvekiliyle, 81 il başkanıyla el ele omuz omuza çıktığını söyledi.

Özel, delegelerin tamamını kendisine oy vermiş olarak kabul ettiğini ifade ederek, tüm delegelere şükranlarını sundu.

"Büyük bir zaferi kazanacağız"

Bu zor süreçte hiçbir kırgınlık çıkarmayacağına söz veren Özel, şunları kaydetti:

"Grubumuz, pazartesi sabahından itibaren Plan Bütçe Komisyonundaki mücadelesine büyük bir enerjiyle ve tek yumruk devam edecek. Bizler de hep birlikte 5 ay sonraki çok önemli yerel seçim sürecine odaklanacağız. Buradan 1,5 milyon üyemize diyorum ki biz, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında yaşadığımız büyük üzüntüyü telafi etmek, yüzleri güldürmek, ikinci yüzyıla zaferle girmek için örgütümüzle yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum. Durmayacağız, çalışacağız. Omuz omuza çalışacağız, elimizdeki belediyelerin tamamını yeniden kazanacak, yanlarına yenilerini ekleyecek ve hep birlikte büyük bir zaferi kazanacağız. Ben buna inanıyorum."

Özel, örgüte verdiği bütün sözleri tutacağını belirterek, Parti Meclisi sürecini görüşmek üzere 81 il başkanını davet etti.

Ön seçime, demokratik tüzüğe yönelik verdikleri sözleri tutacaklarını dile getiren Özel, Hatay ve Osmaniye'yi ziyaret edeceğini söyledi.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Deprem (5 ay önce)
    Hadi yine iyisin Ağbaba
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Kazım (5 ay önce)
    Muhtemelen partiyi eski çizgisine yani klasik CHP çizgisine getirecek. Böylece bildiğimiz CHP olur ve kafa karışıklığı yaratmaz. Ama diğer partiler ile de dirsek temasını kesemez. Böylece Kılıçdaroğlu döneminden farklı bir CHP görmeyeceğiz gibi. Garanti olan %25 oy ile ve kurultayda selam gönderdiklerine bakarsak bir kaç yıl Özgür özel vaziyeti iktidar olamadan idare edecektir.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • hasan (5 ay önce)
    seçimden önce buraya yazmıştım seçimi kaybedenin son seçimi olacak diye. koltuk sevdası nedir anlamıyorum, yıllardır kaybediyorsun halen neyin ısrarı anlamış değilim. milletvekili bile olamadı şimdi oturup torun sever artık. 5 ay sonra o şişirdikleri İmamoğlunu da göreceğiz. hdp ve iyi parti oyu olmasında kazansın bakalım istanbulu.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • bu arada AKP li falanda değilim. Tayyip Erdoğan içinde aynısı, koltuğunu sağlama almak için şimdi bir yeni anayasa tutturdular bakalım ne sürpriz çıkacak. Koltuğu bırakmamak için neler yapacak göreceğiz.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Emre (5 ay önce)
    Bir partinin genel başkanının değişmesini 28 şubata ve amerikaya bağlayacak kafayı yaşamak için ne yiyip ne içip ne izlemek gerekiyor merak ediyorum :) Dizi izleme işini azaltalım
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Emre bey çok genç olmalısın ABD den etkisi altında olmayan rusya ve çin var geriye kalan bütün dünya ABD etki altında onlar istemese hiç bir parti seçilemez japonya atom bombası yediği halde abd nin kölesi çok sıkı miliyetci halk olmalarînareğmen abd hakında ne dersen de abd kızmaz yeterki dolarına dokunma
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Hadi amerika tamam olsun da 28 şubatla konunun ne alakası var
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Domino taşı gibi abd 100 yılık a b c pilanı yapar abd rotasında çıkan bir kuş dahi yaşamaz her ülkeye her millete her inanca göre yetkili araştırmacı atıyor abd için Dina 4 kağıdı ve dolar aynı maliyete
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Malatya (5 ay önce)
    Keşke 28 mayıs akşamı istifa etseydi, hiç olmazsa birinci oylamadan sonra çekilseydi iyi olurdu, iki adaylı bir kongrenin hiç bir olumsuzluk yaşanmadan geçmesi iyiydi darısı diğer partilerin başına diyorum, seçim kaybeden bütün liderler iki dönemden fazla partinin başında kalmadan mutlaka istifa etmelidirler, bizde maalesef partinin başına geçenler yıllar geçsede istekleri ile partiyi bırakmıyorlar.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Raif (5 ay önce)
    Amerika Tayyip Erdoğan sonrası için planını yapmaya başladı... Önümüzdeki dönemlerde yeni 28 şubatlar yaşayacağız...
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Güldürme Raif, Tayyip E. Oğlu Burak macera dolu Amerika'da yaşıyor. Büyük Ortadogu projesi bak nasılda kanlı ve acımasız devam ediyor. Hani 24 saat içinde müdahale edilecekti bu zulme? Ey İsrail... Raif Kurecik radar üssü kurulurken karşı çıkan zihniyetle, o üssü Vatanın kalbine mermi gibi saplayanları karıştırma istersen !
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Allah akıl fikir mantık zeka kısaca her şey versin sana AMİN...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bence Allah sana zeka versin,fikir versin sevgili raif. Hayal dünyasında yaşayan sevgili raif.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • A Ali (5 ay önce)
    CHP bundan sonra % 10 göremez kocaman partiyi yönetecek kapestesi olmayanlara verilmesi ipi kopmuş uçurtma misali ismet paşam ecevit mirasınız yok oluyor
    %25
    %75
    Yanıtla
  • "kapastesi" olmayanlar yorum yaparsa.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Değişimci (5 ay önce)
    Sayın Başkana hayırlı olsun. Yapacağı ilk iş tüm il başkanları, ilçe başkanları, gençlik ve kadın kolları başkanları ve yönetimlerini değiştirmek olsun. Sadece Genel Başkan değişmesin Parti komple değişsin.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Nazif (5 ay önce)
    Demek karar verildi, bir şekilde önümüzdeki dönem chp ana iktidar partisi olacak...tıpkı 28 şubat ecevit hükümeti gibi..
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Medyummusun öyle konuşuyorsun git de biraz ceviz ye ki beyin çalışsın
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Amerika verdi kararı dimi sevgili nazif. Şimdide yeni argümanınız bu olacak yeni hayal dünyanız dimi. Allah akıl ve merhamet versin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Polat (5 ay önce)
    Darısı diğerlerinin başına hep aynı yüzleri görmekten sıkıldık artık
    %82
    %18
    Yanıtla