SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'den 15 Temmuz Töreni

0
Güncellendi - 2017-07-17 02:30:25
CHP'den 15 Temmuz Töreni
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya il teşkilatı tarafından 15 Temmuz Darbe Girişiminin yıl dönümünde 249 şehit için Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. CHP İl Başkan Vekili Öksüz, darbelerden en fazla zarar gören partinin CHP olduğunu belirterek, “15 Temmuz darbe girişimine karşı da amasız, fakatsız karşı çıktık” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya il teşkilatı 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirdi. İl Başkan Vekili Übeyit Öksüz, Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin, Battalgazi İlçe Başkanı Emin Dönmez ve çok sayıda partilinin hazır bulunduğu çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okundu.

CHP Malatya İl Başkan Vekili Übeyit Öksüz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “15 Temmuz demokrasimize karşı yapılan darbe girişiminin yıl dönümünde CHP olarak Cumhuriyete ve demokrasimize sahip çıkıyor, inancımızı eksiksiz bir şekilde koruyoruz. Siyasi görüşlerimiz, düşüncelerimiz farklı olabilir fakat hep birlikte darbelerin karşısında demokrasinin yanında durmak zorundayız” ifadelerine yer verdi. Öksüz, “94 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca darbelere hep karşı olan partimiz 15 Temmuz darbe girişimine karşı da amasız, fakatsız net bir şekilde durmuştur. CHP, darbeler nereden ve kimden gelirse gelsin her zaman parlamenter demokrasiden yana olmuştur. Olmaya da devam edecektir” diye konuştu.

15 Temmuz'a kadar gelinen sürecin de ele alınarak sorumluların yargı önünde mutlaka hesap vermesi gerektiğini dile getiren Übeyit Öksüz, “Tüm vatandaşlarımızın parti, dil, din ırk mezhep farkı gözetmeksizin ortaya koyduğu tavırla darbe girişimi başarısızlığa uğratılmıştır. Sağduyulu ve darbeyi önleyici girişimlerde bulunan vatansever güvenlik güçlerimize teşekkürü borç biliyoruz. Bundan sonraki süreçte ülkemizde bir kez daha bu tür hain girişimlerin yaşanmaması için daha dikkatli davranılmalı, cemaatlerin, tarikatların korunup kollanmasına son verilmelidir. 15 Temmuz gecesi darbeye karşı direnirken hayatlarını 249 şehidimizi rahmetle gazilerimizi şükranla anıyorum" diye konuştu.

ŞEHİT MEZARI ZİYARETİ..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl teşkilatı, 15 Temmuz darbe girişimin yıl dönümü nedeniyle Malatya’da demokrasi şehidinin mezarını ziyaret etti.

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle CHP Malatya İl Teşkilatı, Ankara’da FETÖ’cü askerlerin şehit ettiği Malatyalı Fuat Bozkurt’un mezarını ziyaret etti. Şehir Mezarlığındaki ziyarette konuşan CHP Malatya İl Başkan vekili Übeyit Öksüz, “15 Temmuz darbe girişiminde vatanı, milleti için tanklarının altına yatan vatansever şehitlerimizi rahmet anıyoruz. İçimiz acıyor, 15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak şehitlerimizi her zaman ziyaret edeceğiz. Tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz” dedi.

Öksüz, CHP olarak 15 Temmuz darbe girişimi karşısında her zaman tepki gösterdiklerini ve demokrasinin kazandığını söyledi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Vatansever (6 yıl önce)
    Resmi kurumlar ŞEHİT sayısı 250 diyor. Bunların listesinde şehit sayısı neden eksik. Bu ne mantıktır. Şehit kabul etmedikleri kim acaba. Yazıklar olsun size.
    0
    0
    Yanıtla
  • TARAFTAR YMS (6 yıl önce)
    Yorumcu hemşerilerim, bu darbeye Ak parti düşmanlığı ile bakmak, bunlara Ak parti yönetim verdi vb suçlamalar ile vatanseverlik olmaz. Fetönün bu güce ulaşmasında en az suçlu olanlardır. Çünkü Kenan Evren, Özal, Demirel, Ecevit, Mesut Yılmaz, vb yönetim tarafından kollandı veya tedbir alınmadı sonuçta güçlü ( yargıda, emniyet de, askeriye de, iletişim de, sanayi de, sivil toplum örgütlerin de, eğitimde, basın da.....vs) bir örgüt oluştu ve Ak partinin başlangıcına bu güçle geldi, Ak partinin devlet de hiç bir gücü yokken ve Askeriye karşısında, yargı kapatma davası açmış ken, emniyet odalarına kadar girip dinlemişlen ne yapabilirdi. Sadece bunlara üst atama şansı vermeyebilirdi lakin verdi. Ak parti şu an bile mücadele gücünü vatansever MHP, CHP ve kürt kardeşlerimizin desteği ile yapmakta. CHP nin tümüyle destek vermemesi bizi üzmeli. İnanın Fetö ne Ak partiliye, ne CHP, ne MHP, ne de HDP liye acır bunu biliniz. Anne ve babasına acımayan bu örgüt bizlere hiç acımaz. Hedefimiz bu olmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • TARAFTAR YMS (6 yıl önce)
    CHP nin yüzde kırksekiz buçuğu konsilide etmek için bu törenleri yaptığını herkes anlasın, ne şiş yansın ne kebap, örneğini oynamaktadır. Gönül isteri ki halkın arasına karışsın, devlet törenlerine katılsın halkla beraber olsun, halkın adaletinin yanında olması gerekirken, dış güçlerin satın aldığı hainlerin adaletini arayadursun. Sadece üzülüyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (6 yıl önce)
    Vayy bee CHP ye bak sen.Hani herşey tiyatroydu,hani kontrollü darbeydi .Şimdi ne oldu da 3 günde her şey değişti.Daha dün FETÖ cülere adalet diye 1000 km yürüyenler bugün 15 Temmuz Şehitlerini ziyaret ediyor.Bu kadarına da artık pes yani.
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (6 yıl önce)
    FÖTÖ ye kim yardım ettiyse işbirliği yaptı ise CIRCIR böceği gibi bağıra bağıra çatlayarak gebersin.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Chp.suclayacaginiza.is.birligi.yapanlari.taviz.verenleri.suclayin.fetonun.adamlarini.chp.makamlara. Mevkiler.yonetimlere.atamadi.atama.yapanlari. Suclayin.sehitlerimize.allahdan.rahmet.diliyorum.allah.kahretsin.terorisleri
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed (6 yıl önce)
    Hani tiyatroydu. Oyle diyorrdunuz dün. Sen ne ayaksın chp.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adı güzel kendi okuduğunu anlamayan bey darbe devlete yapıldı nimeti akp nın oldu. Türk ceza kanununa göre yardım ve yataklık eden ergeç cezasını bulur bunu unutma
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed (6 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeş sen yazdığımı anlamamışsın. Ben akp yi destskleyen biri değilim. Ama chp de ulkenin yanin da yer alan biri değil bu olaylara akp nin tiyatrosu dediler geçtiler. Bu gunde. Kalkmışlar milleti kandirmaya çalışıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (6 yıl önce)Muhammed isimli kullanıcı yorumuna
    Muhammed bey, " tiyatro " diyen bir tane CHP li gösteremezsiniz. Lütfen havuz ve trol kaynakları dışında bir kaynak okuyun. Tiyatro söylemi tamamen fetö kaynaklıdır. " kontrollü darbe " söylemini KILIÇTAROĞLU binlerce kez açıkladı. Zahmet buyurur 15 temmuz 2017 TBMM konuşmasını ( 15 dk ) izlerseniz bütün sorulara cevap var. Yıllarca F tipi yapılanmanın bedelini bu ülkenin milliyetçi, demokrat ve bu yapılanmanın CIA modeli olduğunu söyleyen müslüman vatandaşları ödedi. Sakın ha sakın bu çamuru CHP ye atma algısının bir figüranı olmayın. Bu hatanın ortağı olan kişi EN YÜCE MAKAMDAN " ALLAHIM BENİ AFFETSİN " derken hatasını itiraf etmiştir. Bizde bu itirafın sonucunda bu milletin Hakkı'nı sormasını bekliyoruz. Selametle.
    0
    0
    Yanıtla