SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çin Ekibinden Deprem Kurbanına Saygı Töreni

Çin Ekibinden Deprem Kurbanına Saygı Töreni
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da da büyük çapta can kaybı ve yıkıma yol açan 6 Şubat depremlerinin ardından, depremin ikinci gününden sonra yoğunlaşan enkazdan kurtarma çalışmalarına 6 da yabancı kurtarma ekibi katılıyor.

Depremin 7'nci gününde artık kurtarma çalışmaları enkazdan ceset çıkarmaya dönüşürken, yabancı arama kurtarma ekiplerinden biri olan Çin Halk Cumhuriyeti Ekibi de eski SSK Hastanesi'nin yanında çöken Hayat Sitesi enkaz alanında Hopa Arama Kurtarma (HOPAK) Ekibi ile birlikte çalışma yaptı. Enkazdan çıkarılan ve yerli görevlilerin de yardımıyla ceset taşınırken, Çin ekibi liderinin müdahalesiyle ceset için bir saygı töreni yapıldı. Ceset yere indirildikten sonra, yanda dizilen görevliler ekip liderinin komutuyla başlarını eğerek cesedi selamlarken, saygı duruşuna yerli görevliler de katıldı. Ceset daha sonra cenaze aracıyla, Şehir Mezarlığı'na gönderildi.

Bu arada, 11 Şubat Cumartesi akşam saat 20.00 itibarıyla Malatya Şehir Mezarlığı'na, kimliği belirlenen 1022 cesedin, tüm dini gerekler yerine getirildikten sonra definlerinin yapıldığı, mezarlık morgunda kimliği belirlenemeyen 25 dolayında ceset bulunduğu öğrenildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız