SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Çınarköy Göleti İnşaat Sözleşmesi İmzalandı

Çınarköy Göleti İnşaat Sözleşmesi İmzalandı
A- A+ PAYLAŞ

DSİ tarafından Darende ilçesindeki Kerkit Deresi üzerinde yaptırılacak olan Çınarköy Göleti'nin inşaat sözleşmesi imzalandı.

DSİ Bölge Müdürlüğü'nden konuya ilişkin olarak şu bilgi verildi:

"Malatya Darende Çınarköy Göleti Sulaması İnşaatı işine ait sözleşme, 24.02.2022 tarihinde DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar ile yüklenici MEYTAŞ İnş. San. ve Tic. A. Ş. arasında imzalandı.

Darende ilçesinin 20 km batısında Kerkit Deresi üzerinde yer alan, önyüzü membran kaplı yarı geçirimli dolgu tipinde, temelden 47,90 metre yüksekliğinde inşa edilecek olan Malatya Darende Çınarköy Göleti’nde depolanacak 1 milyon 800 bin metreküp su ile 2.070 dekar tarım arazisinin cazibeli borulu basınçlı sulama sistemi ile sulanması sağlanacaktır."

HORATA ÇAYI TAŞKIN KORUMA İNŞAATI
Bu arada, Malatya il merkezinde Horata Çayı üzerinde yaptırılacak 2. kısım taşkın koruma inşaatı işine ait sözleşmenin de DSİ Bölge Müdürlüğü'nde imzalandığı açıklandı.

Merkez Çilesiz ve Karakavak mahallelerini kapsayan Horata Çayı 2. kısım taşkın koruma işi sözleşmesinin, DSİ Elazığ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar ile müteahhit firma Hüseyin Özbek- Cebrail Kartal arasında imzalandığı bildirildi.

Söz konusu sözleşmenin, 750 metre çift taraflı kagir duvar ve ferforje korkuluk imalatını içerdiği, projenin tamamlanmasıyla çay çevresindeki mahallelelerin taşkın zarararına karşı daha emniyetli duruma gelecekleri kaydedildi.

Bülten

FOTOĞRAFLAR: Çınarköy Göleti alanı ve sözleşme imza töreninden

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız