SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kayıpları Telafi Edeceğiz"

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Deprem Konutları Temel Atma ve 1442 Konut, 250 Köy Evi ile 47 Dükkanın Anahtar Teslim Töreni'ne katılmak üzere Malatya'ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Malatya Havalimanı'nda kendisini karşılamaya gelen yöresel kıyafetli çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberinde Cumhur İttifakı üyeleri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile birlikte Malatya’ya geldi.

“KAYIPLARI TELAFİ ETMEKTE KARARLIYIZ”

Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen törende konuan Erdoğan ve Malatyalıların ramazan ayını, gelecek Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı'nı tebrik eden Erdoğan, bu yıl ramazan ayını Malatya'nın da aralarında bulunduğu şehirlerde yaşanan depremler sebebiyle buruk geçirdiklerini söyledi.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dileyen Erdoğan, "Nerede olursak olalım, hangi işle uğraşırsak uğraşalım kalbimiz de kafamız da hep burayla, buradaki insanlarımızla. Biz asla bu depremi unutmadık. Depremde kaybettiğimiz canları unutmadık, deprem yıkıntıları altında kalan hayalleri unutmadık. Ölenleri geri getiremeyiz ama onun dışındaki tüm kayıpları telafi etmekte kararlıyız." diye konuştu.

"Malatya'dan yükselecek 'Allah razı olsun' sözü dünyalara bedeldir"

Erdoğan, yıkılan evlerin yerine daha güvenli ve modernlerini yapacaklarını, iş yerlerini daha ferah şekilde yeniden inşa edeceklerini belirtti.

Şehirleri en güzel haliyle yeniden ayağa kaldıracaklarını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü biz bu ülkeyi aşkla seviyoruz. Biz Malatya'ya sevdalıyız, kayısıya sevdalı olduğumuz gibi. Türkiye'ye sevdalıyız çünkü bu millete hizmet etmek şereflerin en büyüğü. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Güzellikte eşi bulunmaz Malatya'dan yükselecek bir Allah razı olsun sözü bizim için dünyalara bedeldir. İkrar verdiğinde ikrarından dönmeyen, davasına sadık Malatya yanımızda olduğu müddetçe Allah'ın izniyle önümüzde hiçbir engel duramaz. Ahdine ve sevdasına sahip çıkan Malatya, bizimle olduğu sürece bizim bileğimizi Allah'ın izniyle kimse bükemez. Göğsünde bin yılların şeref nişanını taşıyan Malatya ile yol yürüdükçe Türkiye Yüzyılı bize bir el uzatımı mesafede. Battal Gazi'lerin, Sadrettin Konevi'lerin, Niyazi Mısri'lerin şehri Malatya'dan aldığımız ilhamla medeniyet bayrağımızı yükseltiyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'nın zor, dar, kara günde bir olanların, birliğinden, dirliğinden, vakarından taviz vermeyenlerin, yüreğiyle, bileğiyle, alın teriyle vatanına sahip çıkanların, ecdadın emanetini yaşatmayı şereflerin en büyüğü bilenlerin şehri olduğunu söyledi.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Malatya, 'sevdiğin yar Malatya'ya değmeli' diyen gönül sultanlarının, velhasıl adam gibi adamların, kadın gibi kadınların, delikanlı gibi delikanlıların şehridir. Ne diyor şair? 'Bey Dağı'nın yükseğinde kar olur, görmeyince dünya bana dar olur, ben ezelden Malatya'yı sevmişim, gönül kimi sevse ona yar olur.' Evet. Bu Malatya, ipini, Kandil'deki PKK'lıların eline verenlere yar olur mu? Bu Malatya Pensilvanya'daki FETÖ'cülere gülücük dağıtanlara yar olur mu? Bu Malatya, kumar masası kurup, milletin ve devletin geleceğini ortaya sürenlere yar olur mu? Bu Malatya ülkesinin güvenliğini terör örgütlerine, ekonomisini Londra tefecilerine, dış politikasını emperyalistlere teslim edeceklere yar olur mu? Hay maşallah. Siz bu işi bitirdiniz. Allah'ın izniyle 14 Mayıs'ta da sandıklarda bitireceksiniz. Malatya'ya da zaten bu yakışır."

Bir vatandaşın açtığı, üzerinde "Aşkım yüce dağlar kadar, içerimde volkan kaynar, bilemezsin sen Kemal, sevdalılar beni anlar." pankartını okuyan Erdoğan, "İşte gençler bu işi biliyor. Malatya'ya bunlara en güzel cevabı sandıkta vermek yakışır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'nın kendilerini hiç yalnız bırakmadığını, 14 Mayıs'ta da hep birlikte kutlu yürüyüşü devam ettireceklerini dile getirdi.

"872 bin bağımsız bölüm yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı"

Milletlerin tarihlerinde kimi acı kimi tatlı ama hepsi de geleceği için önemli yol ayrımları olan hadiselerin olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

" Türkiye için asrın felaketi 6 Şubat depremleri de 14 Mayıs seçimleri de böyle bir öneme sahiptir. Ülkemiz tarihinin en geniş alanda yıkıma ve en çok can kaybına yol açan depremini hep beraber yaşadık. Deprem bölgesindeki 6 milyona yakın bağımsız bölümü inceleyerek bunlardan 872 bin bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı olduğunu belirledik. Malatya'da bu rakam 132 bine yakındır."

"Amacımız 650 bin yeni konut ve köy evi yaparak şehirlerimizi normale döndürmek"

Deprem felaketinin ardından arama kurtarma, enkaz kaldırma, acil yardım, geçici barınma çalışmalarıyla birlikte kalıcı konutların yapımıyla ilgili hazırlıklara başladıklarını dile getiren Erdoğan, depremden 15 gün sonra Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı TOKİ vasıtasıyla kalıcı konutların yapımıyla ilgili ilk kazmayı vurduklarını hatırlattı.

Erdoğan, "Amacımız 319 binini bir yıl içinde teslim edecek şekilde, 650 bin yeni konut ve köy evi yaparak şehirlerimizi normal hayatlarına döndürmektir." dedi.

İş yerlerini de ihmal etmediklerini kaydeden Erdoğan, "İlk etapta küçük sanayi sitelerinde 6 bin iş yeri yaparak esnaf ve sanatkarlarımıza vereceğiz. Malatya'daki hak sahipleri için 70 bin konut ve 25 bin 300 köy evi inşa etmeyi planladık. Yeni konutlarımızı zemin artı 3 veya 4 katı geçmeyecek şekilde yapacağız. Yerinde dönüşecek konutlarımızı da aynı anlayışla ihya edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Alandaki bir vatandaşın taşıdığı, "Lider masa başında değil, iş başında belli olur." sözlerini okuyan Erdoğan, "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, şahsın görünür eseri, aynen senin dediğin gibi." dedi.

Tüm bu binaları Malatya'nın geleneksel mimarisine, insanların hayat alışkanlıklarına uygun şekilde tasarladıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Altyapısıyla okuluyla hastanesiyle çarşısıyla parkıyla, adeta Malatya'nın çevresini küçük küçük şehirlerle donatacağız. Bölge genelinde bugüne kadar ihalesini yaptığımız 94 bin konut ve köy evinden yaklaşık 43 bininin temelini attık. Bunlardan Malatya'da inşa edeceğimiz 6 bin 700'ünün temelini de bugün sizlerle beraber atarak 'Ya Allah bismillah' diyoruz. Temelini attığımız Battalgazi'deki 2 bin 480 konutun, Doğanşehir'deki 952 konutun ve 161 köy evinin inşallah fazla uzatmadan, kısa zamanda teslimatını yapacağız. Yeşilyurt'ta 2 bin 722 konutun, Yazıhan'da 157 konutun, Akçadağ'da 228 köy evinin hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum. Bugün Malatya'da ayrıca Pütürge, Yeşilyurt ve Battalgazi'de daha önceki depremden dolayı hak sahibi olan 1692 kardeşimizin konutunun ve köy evinin anahtarlarını teslim edeceğiz. Bu konutlarımızın ve köy evlerimizin de vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah, 6 Şubat depremleri için inşasına başladığımız köy evlerinden bir kısmını Ramazan Bayramı'nda teslim edeceğiz."

"79 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık"

Erdoğan, Malatya'da "İlk Evim Projesi" kapsamında 2 bin 791 konut yaparak daha önce verdikleri sözleri de tutmayı sürdürdüklerini vurgulayan Erdoğan, "Tabii aslında biz Malatya'ya çok eser ve hizmet kazandırdık. Hükümetlerimiz dönemlerinde Malatya'ya güncel rakamlarla yaptığımız yatırım ne biliyor musunuz? 79 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık." ifadelerini kullandı.

Eğitimde 5 bin 689 yeni derslik inşa ettiklerini, kente ikinci bir devlet üniversitesi olarak Turgut Özal Üniversitesi'ni açtıklarını hatırlatan Erdoğan, gençlik ve spor alanında 12 bin 160 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binalarını kazandırdıklarını, bir stadyum ile çeşit branşlarda toplam 56 spor tesisi inşa ettiklerini anlattı.

Sosyal yardımlarda, Malatyalı ihtiyaç sahibi vatandaşlara toplam 5,5 milyar lira tutarında kaynak aktardıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sağlıkta, 16'sı hastaneden oluşan toplam 70 sağlık tesisi yaptık. Ulaştırmada, 36 kilometreden devraldığımız Malatya'daki bölünmüş yol uzunluğunu toplamda 464 kilometreye ulaştırdık. Halen devam eden yol projelerimizi inşallah kısa sürede tamamlıyoruz. Tarım ve ormanda, Malatya'ya, 14 baraj, bir gölet, 14 sulama tesisi, bir yeraltı depolama tesisi, 49 taşkın koruma tesisi ve 10 adet hidroelektrik santral inşa ettik, 7 barajın da yapımı sürüyor. Son 20 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleriyle 421 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. İnşası süren 10 sulama tesisimizle 233 bin dekar araziyi daha sulayacağız. Malatyalı çiftçilerimize toplam 2 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Sanayi ve teknolojide bir teknopark, 4 araştırma geliştirme merkezi, bir tasarım merkezi kurduk. Malatyalı iş insanlarımıza toplam 3 milyar lira tutarında prim teşviki verdik."

"Arapgir, Arguvan, Doğanyol, Kale ve Pütürge'ye doğal gaz arzı sağlamayı planlıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enerjide 191 bin doğal gaz abonesi olan Malatya ve 8 ilçesine, doğal gaz arzı sağladıklarını belirterek, "Önümüzdeki dönemde Arapgir, Arguvan, Doğanyol, Kale ve Pütürge'ye doğal gaz arzı sağlamayı planlıyoruz." dedi.

Bu yaptıkları yatırımlarının listesinin çok uzun olduğuna işaret eden Erdoğan, "Şimdi sizlere ben bunları anlatırken şöyle bir düşünün, acaba bu bay bay Kemal ne yaptı? Bunun yaptığı bir şey var mı?" diye sordu.

Ziya Paşa'nın " Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri." sözlerini anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bay bay Kemal bir zamanlar SSK'nın genel müdürü değil miydi? SSK'nın genel müdürüyken aman ya Rabb'im, o hastanelerimizin hali neydi? Savaş Ay, hayatta olsaydı da onunla yaptığı programları bize o tekrar tekrar gösterseydi. Hastalarımız hastanede ölüyor ve orada rehin, rehine kalıyordu. Bay bay Kemal sen bunların hesabını önce nasıl vereceksin? Rehin oldular, rehine oldular. Şimdi ise bizim muhteşem hastanelerimiz var. Eğitim araştırma hastanelerimiz var. Şehir hastanelerimiz var ve hastanelerimiz dünyada övünç kaynağı. "Şu Kovid'de eğer bu hastanelerimiz olmasaydı halimiz nice olurdu? İstanbul'da Çam Sakura'mız, Murat Dilmener'imiz ve Feriha Öz hastanemiz olmasaydı halimiz nice olurdu? Ankara'da Bilkent'imiz, Etlik olmasaydı halimiz ne olurdu?"

"Türkiye'nin tarihi bir seçim yaşayacak"

Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda durmadan çalıştıklarını belirten Erdoğan, 6 bin 100 kilometre ile devraldıkları ulaşımı 28 bin 500 kilometreye uzattıklarını söyledi.

Alandakilerin "Malatya seninle gurur duyuyor" sloganı üzerine Erdoğan, "Ben de sizinle gurur duyuyorum ama asıl gururu 15 Mayıs'ta duyacağım." yanıtını verdi.

"Bu meydandan öyle bir ses verin ki Beydağı'nın zirvesinden dahi duyulsun." ifadesini kullanarak alandakilere, "Malatya, 14 Mayıs'ta geleceğimize sahip çıkıyor muyuz? 14 Mayıs'ta kazanımlarımızı daha da ileri taşıyor muyuz? 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı'nın inşası için 'Bismillah' diyor muyuz? 14 Mayıs'ta 'Türkiye Yüzyılı için doğru adımlarla yola devam' diyor muyuz?" diye soran Erdoğan, "Evet" cevabını aldı.

Cumhuriyetin ilk asrını geride bırakıp yeni asrına girmek üzere olunan bu yılda, Türkiye'nin tarihi bir seçim yaşayacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin tarihi bir seçim yaşayacak. Bu seçimler ülkemizin ve milletimizin sadece gelecek 5 senesini değil gelecek çeyrek asrını, yarım asrını belirleyecek. Siyaset sahnesini sizler de takip ediyorsunuz. Gelin 14 Mayıs'ta şu siyasi meftalara sandıkları mezar edelim. Kimin ne yaptığı, ne dediği, kimin kimlerle yol yürüdüğü ortada. CHP, PKK terör örgütünün parlamentodaki uzantılarıyla beraber yürümüyor mu? Terör örgütlerinin Kandil'deki ağababaları, oradan talimat veriyor mu? Öyleyse bu yavrularımızı dağa kaçıran, bu terör örgütünün ağababalarına onların parlamentodaki uzantılarına PKK'ya, YPG'ye aklınıza ne gelirse, bunlara 14 Mayıs'ta hep birlikte bir ders veriyor muyuz?

Bu seçimlerde sadece ittifaklar ve adaylar rekabet etmiyor. Aynı zamanda bu seçimlerde Batı buraya talimat veriyor. İki farklı zihniyet, iki farklı Türkiye hedefi de yarışıyor. Bir tarafta son 21 yılda ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma atılımlarımız, Cumhuriyetimizin ikinci asrının remzi Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla, geçen gün açıkladığımız seçim beyannamemizdeki taahhütlerimizle milletimizin 60 yıllık hayalini gerçekleştirdiğimiz artık Togg'umuz var mı? Ülkemizin en büyük, dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu'yu televizyonlarda izlediniz mi? CHP'nin adamları, CHP'nin ekranlardaki kara yüzleri, onlar ise ne yapıyorlar? TCG Anadolu'muzu karalıyorlar. Bunlar Togg'u da karalıyorlar. Siz bu ülkede iktidar olmadınız mı? Oldunuz. İktidar olduğunuz zamanlarda bir toplu iğne yapamadınız. Bir eseriniz var mı?"

"Aile kurumumuz kutsal, ona laf ettirmeyiz"

Muhalefetin 11 büyükşehir belediyesi olduğunu belirten Erdoğan, "Bu büyükşehir belediyelerinde ne yapıyorsunuz? Hiçbir şey yok. Kurdukları 7'li masada her gün yeni bir kavgaya tutuşan, PKK'sından FETÖ'süne tüm terör örgütlerine gülücükler dağıtan, Kandil'den kimi gün 'aferin' alan, kimi gün zılgıt yiyen, sapık ve sapkın akımlarla işbirliği yapmaktan çekinmeyen. Bizim LGBT'yle işimiz yok. Biz bu sapkın zihniyetlerle mücadele ediyoruz. Bizde kutsal aile kuruluşumuz var. Aile kurumumuz kutsal, ona laf ettirtmeyiz. Her türlü yalanı ve iftirayı fütursuzca ortaya atan bir ucube ittifak var. İşte şu anda ana muhalefetin yanındaki yavrular, yavru muhalefet, bunlar LGBT'yle ilgili bir şey söyleyebiliyor mu? Hiçbir şey. Duydunuz mu? Duyamazsınız. Çünkü söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Arkadaşı bay bay Kemal olandan başka ne beklersiniz." ifadelerini kullandı.

Muhalefetin kendileri gibi arkasında durup millete örnek gösterebilecekleri tek bir eseri olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"İşte Cumhur İttifakı'nı gördünüz, Cumhur İttifakı'nın duruşu bu, dimdik ayaktayız. Adam gibi adam. Böyle yürüyoruz. Bunların yıkmaktan, durdurmaktan, ülkemizin savunma sanayisi atılımlarına dokunmaktan başka hiçbir vaatleri yok. Göreve geldik savunma sanayimizin yüzde 20'si yerliydi. Şimdi yüzde 80. Nereden, nereye? Artık biz İHA'larımızı, SİHA'larımızı, Akıncı'larımızı, Kızılelma'mızı yapıyoruz. Bunların yasaktan, baskıdan, terör örgütleriyle ve vesayet güçleriyle yol yürümekten başka mazileri yok. Ne diyor? Terörist başını çıkaracaklarmış. Ne diyor? Diyarbakır'da 51 Kürt yavrumuzu öldüren, onların ölümüne vesile olan Selo'yu çıkartacaklarmış. Bizim hukukumuzda katilin yeri bellidir. Katillere, yataklık edenler bellidir. Onun için Cumhur İttifakı'nın iş başında kalması şart."

"İstikbalinize sahip çıkmanızı istiyorum"

Eser, vizyon, millete hizmet derdi olmayınca, ortada sadece didişme, çekişme, bol hakaret ve saygısızlığın olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Tabii bir de üç günlük siyasi çıkarları için bölücülerle ve FETÖ'cülerle kol kola girmek gibi omurgasızlıkları var. Buradan soruyorum, bir senede toplantı üstüne toplantı yapıp da kavgasız gürültüsüz aday bile belirleyemeyenler, bu ülkeye huzur getirebilir mi? Daha 7 ortak birbirini idare edemeyenler, 85 milyonluk Türkiye'yi idare edebilirler mi? Elbette edemez. Başında bulunduğu partiye kazandırdığı tek bir başarı olmayanın, ülkeye hayrı olabilir mi? Elbette olamaz. Ortada, millete örnek gösterecek tek bir eserleri olmayanlar, depremzedelerimizin sıkıntılarını çözebilir mi? Elbette çözemez. Ruhsuz, ufuksuz, vizyonsuz böyle bir ekibe bırakın Türkiye'yi, bırakın Malatya'yı, bir bakkal dükkanı bile emanet edilemez. Bizim tanıdığımız Malatya, ülkenin yönetimini sürekli 'durduracağız, yıkacağız, dokunacağız' diyen yedi ortaklı bir yıkım ittifakına teslim etmez. Bizim bildiğimiz Malatya, ne kendi geleceğini ne de evlatlarının geleceğini yedi iş bilmezin bir arada olduğu bir kumar masasına terk etmez. Bizim bildiğimiz Malatya, ellerinde masumların kanı olan azılı teröristleri hapisten çıkarıp, tekrar aramıza salmayı vaat edenlere asla itibar etmez.

Sadece hayal satan, lafazanlık yapan, uçuk kaçık vaatlerle günü kurtarmaya çalışan bu ekibin siyasetten tasfiye vakti gelmiştir. Bunu hazır mıyız? Sizlerden 14 Mayıs'ta bu zihniyete 'artık yeter' demenizi rica ediyorum. Sizlerden bir cumhurbaşkanı yardımcılığı, 2-3 bakanlık kapmak için ülkenin kaderiyle oynayanlara 'dur' demenizi bekliyorum. Sizlerden, 'Türkiye Yüzyılı için yarın değil, hemen şimdi' diyerek sandığa gitmenizi istiyorum. 'Durmak yok, yola devam' diyerek, bizimle Türkiye Yüzyılı'na yürümenizi istiyorum. Öyleyse 'doğru adımlarla yola devam' diyerek, istikbalinize sahip çıkmanızı istiyorum."

"Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." diyen Erdoğan, temeli atılacak ve teslimi yapılacak deprem konutlarının hayırlı olmasını diledi.

Erdoğan, bu eserlerin Malatya'ya kazandırılmasında emeği geçen bakanlığı, kurumları, yüklenicileri tebrik etti.

"Cumhur İttifakı iş üretir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, Malatya'da yapımı tamamlanan 1442 konut, 250 köy evi ve 47 dükkanın anahtar teslimi ile kente yapılacak 6 bin 700 afet konutunun temel atımını gerçekleştirdi.

Temel atma noktalarına canlı bağlantıyla bağlanan Erdoğan, "Birileri laf üretir, Cumhur İttifakı da gördüğünüz gibi iş üretir. İşte Cumhur İttifakı bu. Yalan yok, talan yok, dolan yok. Millet İttifakı'nda ne ararsan var." dedi.

Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım'ın yaptığı duanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindekilerle butona basarak, konutların temelini attı.

Törene, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da katıldı.

4 GENEL BAŞKAN DA KONUŞTU..

Törende, Cumhur İttifakını oluşturan partilerin liderleri HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de birer konuşma yaptılar.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yarıda bırakılmaması gerektiğine dikkati çekerek, "Milletin huzuru için devletimizin birliği için milletimizin tekrar ayağa kalkmış büyük bir Türkiye olma hedeflerini gerçekleştirmek için bu Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin devamında ülkemiz açısından yarar bulunmaktadır." dedi.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen deprem konutları temel atma ile 1442 konut, 250 köy evi ve 47 dükkanın anahtar teslim törenine katıldı.

Burada konuşan Bahçeli, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden bu yana milletçe acı içerisinde olunduğunu, büyük üzüntü yaşandığını, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını anımsattı.

Bahçeli, Türkiye'nin artık normalleşmeye başladığını, devletin, güçlü yönetimin, milletin büyük dayanışmasıyla Türkiye'nin yeniden ayağa kalktığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bir reform hareketi olduğunu ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:

"Uzun yıllardan beri çok partili dönem içerisinde koalisyonlarla yönetilen bugün de siyasi hayat olarak paramparça hale gelmiş 1,5 yıldan beri de bir araya gelmenin çabasını gösterenler bu büyük afeti ortadan kaldıracak bir güce, akla, cesarete sahip değillerdir. Onun için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yarıda bırakılmamalı. Milletin huzuru için devletimizin birliği için milletimizin tekrar ayağa kalkmış büyük bir Türkiye olma hedeflerini gerçekleştirmek için bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin devamında ülkemiz açısından yarar bulunmaktadır. Onun için 30 gün sonra millet iradesi bir tercihte bulunacaktır. Bir yanda cumhurbaşkanı seçilecek, diğer yanda TBMM oluşacaktır ama bir şeye dikkat etmek lazım. Meclis geçmişte de vardı ama Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 5 yılda başarılı uygulamayla milletimizin huzurundadır."

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diledi.

Her zorluğu olduğu gibi bu zorluğu da birlikte aşacaklarını belirten Destici, "Birbirimize kenetlendiğimizde başaramayacağımız hiçbir şey yok, aşamayacağımız hiçbir zorluk olmayacaktır. 14 Mayıs'ta 2 seçimi birlikte yaşayacağız. Gayemiz ülkenin bütünlüğünü muhafaza etmek. Siz kıymetli vatandaşlarımızın istikbali, refahını, zenginleşmesini, mutluluğunu, huzurunu sağlamak. İnanıyorum ki cumhurbaşkanlığı seçiminde 1. turda saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar seçeceğiz. Malatya bugüne kadar hep Cumhur İttifakı'na büyük güç verdi, bundan sonra da bu gücün artarak devam edeceğine inanıyorum. Cumhur İttifakı partilerimiz sizlerin vereceği oylarla, Türkiye'yi başarıdan başarıya koşturmaya devam edecek." diye konuştu.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da deprem felaketinde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralananlara şifa diledi.

14 Mayıs seçimlerinin Türk milleti için çok önemli bir yol kavşağı olduğunu dile getiren Aksakal, "Geçmiş dönemlerdeki yaşanan sağ sol seçimi değil vatan millet seçimidir. Bizler Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ten aldığımız emaneti Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatma sözünü vermiş bir milletiz. Onun yolunda yürüyen Bülent Ecevit'in evlatları olarak bu bayrak inmez, vatan bölünmez diyerek siyaset yapan insanlarız. Kol kola, omuz omuza, bayrağımızı şanlı gönderinde dalgalandırmaya devam edeceğiz." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ise Allah'ın bir daha böyle bir afet yaşatmaması temennisinde bulundu. Depremin yaralarının hep birlikte sarılacağını belirten Yapıcıoğlu, "El ele tutuşarak inşallah bu felaketin yaralarını birlikte saracağız. Bugün bu yaraların kısmen sarıldığını ve bundan sonra da yaraların sarılma işleminin hızlı şeklide devam edeceğini görüyoruz." ifadelerini kullandı.

AA-İha-Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

68 yorum yapılmış

  • Hak (1 yıl önce)
    Ha Elazığ ha Malatya ne farkeder canımız yanmış gercek bu. İki şehirde bir bütün iki şehirde kardeş. Bence sorun şu iki şehirde =iki şehirde aday kalmadı mı bir mühendis bir cevre şehircilik ten anlayan insanlar yok mu hala bu adaylar etrafında dönüyoruz yok mu mimar mühendis içimizde millet vekili veya belediye başkanı sevelim. Artık yeter şu çöken ya da hasarlı binalara bakın hep yanlış mimari ya da zemin etüdü yanlış seciminde dolayı binlerce insanın canları emekleri 90 saniyede gitti. Artık yeter diyin iki şehrimin aziz insanları artık yeter diyin..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah (1 yıl önce)
    Can kayıplarının telafisi nasıl olur ki ???
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Kayıpları telafi edecekmiş!!!! Şehir mezarlığında yatan binlerce insanın kaybını nasıl telafi etmeyi düşünüyorsun? Yunanistanda tren kazasında 40 kişi yaşamını yitirdi diye yeryerinden oynadı bakan istifa etti. Hükümetinizde bir tane onurlu gururlu, siyasetçi, bürokrat yokmuş. Haydi oradan, anca gidersiniz. Bitti artık yeter. Bıktık sizden. 21 Yıldır ülkeyi yönetiyorsunuz, felaketler başımızdan eksik olmuyor. Pahalılık almış yürümüş, ekonomi bitmiş, hazinede para kalmamış. Para pul olmuş. Eğitim, sağlık, dış politika yaz boz tahtasına dönmüş. Hangi yüzle hala oy istyorsunuz?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Bu sefer oy yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kartal (1 yıl önce)
    biz insanoğlu zaten hiçbirşeyden memnun değiliz kimse 4*4 lük değil. Erdoğan başarılıdır değildir kılıçdaroğlu nun vaatlerinde soğanı beş lira yapacağım diyemiyor doları şu kadar eti şu kadar diyemiyor. Herşeyden mahrum da değiliz genel düşünmek lazım.
    %4
    %96
    Yanıtla
  • Çok genel düşünüyorum.1 kg soğan şu an neden 1.5 dolar? bunun sebebini önce kendine sor!Ondan sonra bize,muhalefet bu soğanın fiyatını 5 liraya nasıl düşürecek diye soru sor?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • haci senin yazdıklarına bakınca sefalet çekiyorsun diye düşünüyorum. Kılıçdaroğlu fox tv ye çıkmış muhabir sruyor dolar düşürebilecekmisiniz. on saniye ıııııııııı çektikten sonra cevap yok ve reklam.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Abdullah (1 yıl önce)kartal isimli kullanıcı yorumuna
    Ben doları yirmi yıl önce 2.5 liradan alıp 19 liraya getireni biliyorum. Sen Kılıçtaroğlu'yla ilgili ne biliyorsun. Daha eti,peyniri, soğanı, benzini, elektriği, doğalgazı söylemiyorum. Azcık varsa sen düşün.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Kriz yok ki... (1 yıl önce)Kartal isimli kullanıcı yorumuna
    Ülkemizde ekonomik kriz yok (az önce cumhurbaşkanımız söyledi)
    0
    0
    Yanıtla
  • ESKİMALATYALI (1 yıl önce)
    tükenen itibarın telafisi olmaz itibarsızlaştırdıklarınızdan görülüyor nas öyle diyiyi hemen karşıda üçüncü aya yaklaştık konteynırlar kurulamadı görüyoruz lakin "açlıktan ölem.sürüm sürüm sürünem başından eskik olma" orman yandı aynı.sel vurdu aynı.deprem oldu değişen ne var verin oyları şuymuş buymuş nasıl hallediliysiniz görün çünki yaptıkları yapacaklarının garantisiidir
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Sayın başkan işyerimi hem sermayemi hem evimi hem eşyalarımı kaybettim ben TOKİ verilirse ödeyemem kimseden ödeme almayin
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Adalet (1 yıl önce)
    Evet artık yeter!!! Size oy yok...
    %96
    %4
    Yanıtla
  • New Malatya (1 yıl önce)
    Cumhurbaşkanı Malatya farklı bölgelerde küçük şehirlerden oluşacak farklı alt merkezlerden olacak dedi o zaman alın size fırsat üniversite organize arasına raylı sistem yapılıp raylı sisteminde bu yeni alt merkezlerden geçerek ulaşımı rahatlatması, Beydağı’ndan merkeze teleferik sistemi kurulması, güçlü firmaların Malatya’da üretim yaparak iş kolu oluşturması, en az 100 bin konutun acil olarak yapılıp şehri terkeden halkın geri getirilmesi ve yapılacak tüm atamaların büyük bir bölümünün Malatya ve çok hasar gören 4 ile yapılması gibi projelerle Malatyamızın tekrar ayağa kalkabilir yoksa gerisi hikaye
    %80
    %20
    Yanıtla
  • misafir (1 yıl önce)
    “KAYIPLARI TELAFİ ETMEKTE KARARLIYIZ......göçük altında kalanları ebediyete gidenleride getirebilecekmisin
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Malatya iyi iken ne yapıldı. 21 yılda bir tek şey söyleyin. Hızlı Tren mi? Şehir Hastanesi mi? Bölge müdürlükleri mi? Çevre yolu mu? Havaalanı mı? ne yapıldı da bundan sonra yapılacak deniyor? Ahan da buraya yazıyorum kazanırlarsa değil bir yılda konut bitirmek, on yılda Malatyaya uğramazlar. Malatya hep üvey evlat muamelesi gördü... Galiba bunu haketti..
    %93
    %7
    Yanıtla
  • orhan ince (1 yıl önce)
    hüdapar . büyük birlik partisi . mhp. akp yanyana yoruma gerek yok . hani hüdapar hizbullahçı terör örgütüydü.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyali443 (1 yıl önce)orhan ince isimli kullanıcı yorumuna
    Aaaa olur mu hiç. Soruyorsun ak arkadaşlara onlar müslüman diyor (: ah ah Malatyalı geleceğini daha fazla karartma. Kılıçdaroğlu en düzgün aday
    %94
    %6
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    Dogalgazı daha dilek kasabasında mahalelere dagıtılmamış arapgire gidecekmiş
    %89
    %11
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    dün erdoğan deprem çadırında iftar açıp konuşma yaptı.tv den seyrettim.utandım çadırda depremzedeler.sevinçten nerdese göbek atacaklar.erdoğan veriyor gazı ,alkış,ıslık hele bir kadın vardı.tutmasalar erdoğana sarılacak sevinçten.insan biraz utanır ,durum itibarı ile çadıra düşmüşsün halin ortada erdoğan gelmiş iftara iyi etmiş iki kelam konuşmuş.sende sükunetle dinle kardeşim.malatya halkı bu değil ,böyle bir profili ulusal basından izleyen hiç kimse malatya ya adım atmaz.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Onları halk mı sandın sen, hepsi seçili kişiler depremzedeler 10 m bile yaklaşamadı. Ordaki herşey medyaya reklam için ayarlanmış bir düzenek. Garibanlar dışarda
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hkb (1 yıl önce)
    Benim kafama takilan verilen ihaleler. Ihaleleri inceliyorum bir cok yerde arsa ucreti odenmemesine ragmen daire basina ortalama 2-3 milyon civarina denk gelen fiatlar var (1,5 ile 3,5 milyon arasi) 2 odali , sehirden uzak bir daire bu fiatlara denk geliyor.. yoldur cevre duzenlemedir filan diyorum ama yinede aklim almiyor bu fiyatlari . lutfen bu dairelerin kaca mal oldugu, bu ihalelerde neler dahil neler degil. Ayrica en onemlisi Depremzedeler bu paranin ne kadarini Odeyecegini bilmek istiyoruz..
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Vurgun (1 yıl önce)hkb isimli kullanıcı yorumuna
    Bu yorumu beğenmeyenler neresini beğenmediklerini yazarsa biz de fikir sahibi oluruz. Yoksa siz de bu vurgundan oay alanladan mısınız da beğenmediniz?
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Yasir (1 yıl önce)
    Erdoğan'ın hataları yok mu? Var. -Eksikleri yok mu? Var. -Özeleştiri yapıyor mu? Evet. -Seçim kaybetmemesine rağmen sürekli revizyona gidiyor mu? Evet. -Herkesten az yatıp herkesten çok koşturuyor mu? Kesin. -Hangi projesi yararsız? Hiçbiri. -Pkk'ya etek giydirdi mi? Giydirdi. -Kainat imamının kainat papazı olduğunu gösterdi mi? Gösterdi. -IMF'yi kovdu mu? Kovdu. -Avrupa'nın merkezinde Kuran okuttu mu? Okuttu. - Mehter Marşıyla birçok avrupa ülkesinde açılışlar yaptı mı? Yaptı. -Terörün olduğu her yerde kan kusturdu mu? Kusturdu. -Alan elden veren ele geçtik mi? Geçtik. -Dünya 5'ten büyüktür dedi mi? Dedi. -Bize yaptırım yapan Abd, Rusya gibi kağıt üstündekı en güçlü devletlere aynı şekilde karşılık verdi mi? Verdi. -Külliyede alkollü resepsiyonlar yerine kendi halkını kucakladı mı? Kucakladı. -Yaptığı hangi iş, herhangi bir heykel gibi anlamsız ve gereksiz? Hiç biri. -Hastanelerin, üniversitelerin, yolların, kamu alanlarının, sanayinin, eğitimin vs.. sayısı ve kalitesi arttı mı? Arttı. - Savunma sanayii nde dışa bağımlılığı bitirdimi? Bitirdi. -Vs...vs... Peki tüm bunları Erdoğan ben mi yaptım dedi? Hayır... "Biz yaptık ama, halâ çok işimiz var, halâ yolumuz uzun, hedeflerimizden şaşmayacağız" diyor. Hedef üstüne hedef koyuyor. Başörtülü Bakan Hakim Savcı Öğretmen Memur vs. bunlar yetmezmi İmam Hatipler'deki katsayı zulmünü bitirip Kur'an Kursları Osmanlıca kursları vs. açtımı Açtı Cuma namazına Kanun çıkartığı için rahatça Cuma Namazına gidebiliyormuyuz Gidiyoruz. Ayasofya'nın 86 yıllık esaretini kırıp ibadete açtı mı? Açtı. Taksim meydanına 150 yıldır yapılamayan Taksim camiini yaptı mı? Yaptı. Tekrar ediyorum bizim de eksiklerimiz var Erdoğan'nın da... Ama doğrusu yanlışından fazla ise; kendine dahi hayrı dokunmayanların ağzına düşmüş ise, kimse de kusura bakmasın biz bu ADAMI o dış güçlerin nefsine kurban edemeyiz. Ne Erdoğan beni tanır, ne de biz şahsını bizzat. Biz; "İşidir insanın aynası" der, ona göre yolumuzu çizeriz. Biliyoruz ki; Musluklarınızdan sütü, sıcağınızdan gölgeyi, sofranızdan eti, kahvaltınızdan balı, altınızdan arabayı, cüzdanınızdan şişikliği eksik etmese de; siz bu ADAMI sevmeyeceksiniz... Eee... bizler de, sizlerin egolarını tatmin edecek diye Erdoğan'ı yalnız bırakacak değiliz
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Yasir arkadaşım biraz da aşağıdakilere cevap verirsen sevinirim. -Ülke mülteci kampına çevrildi mi? -Enflasyon gerçekte 3 haneli oldu mu? -Senin ülkene elin gavuru, emeklisi tatile gelebilirken, vatandaşın benzin hesabı yapmadan akraba ziyareti yapmaya 100 km öteye gidebiliyor mu? -Ülkenin %50’sinden fazlası asgari ücretli mi? -Yerli ve milli aracımız TOGG’u, ülkenin yarısı yemeden içmeden 120 aylık maaşıyla mı alabiliyor? -Fetö imamı hangi zamanda palazlandı mı? -Ülkede kiralar asgari ücretten yüksek mi? - ülkede hukukun olduğuna, haklı olanın kazanabileceğine inanabiliyor musun? - ülkede inançlı ailelerin evlatları olan genç kuşak bile bunca yıldır dindar nesil programlarına rağmen dinimize inancını kaybetti mi? - şehitlerimizin kanıyla aldığımız tarım toprakları yabancılara satılıyor mu? -Evler yabancılara satılarak dolar uğruna vatandaşlık veriliyor mu? -Tarım ülkesinde et süt sebze fiyatları arşa çıktı mı? - Kuru yüksek tutarak ülkeyi konfeksiyon gibi katma değersiz üretimle şahlandırma amacı güdüldü mü? Ben artık dış güçlerin içerideki uzantılarının kim olduğu konusunda beni en çok istismar edenlerden şüphelenmeye başladım da, beni aydınlatırsan sevinirim.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)Yasir isimli kullanıcı yorumuna
    Soğan 35 mi evet, et 300 mü evet, peynir 250, zeyin 200 mü evet yiyebilen var mı hayır, millet aç sefil mi evet, birileri servetine servet katarken milletin %90 ı açlık sınırında ve altında gelirle mi yaşıyor evet. Ülkede satılmadık fabrika, talan edilmedik hazine arazisi kaldı mı, hayır… Hala bunları yazıyorlar ya, ayıptır günahtır, şu mübarek ramazanda hala bunları yazıyorsunuz ya pes vallahi. 21 yıl yönetilmiş ülkede açlık sefalet dizboyu, sanki uzayda yaşıyoruz. Eee tabi Almanya, Amerika da bizi kıskanıyor zaten
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ozmalatyali (1 yıl önce)Yasir isimli kullanıcı yorumuna
    Megri megri babooo megggriii. Kıymayı kim 300 lira yapti. Milyonlarca işsiz kim yarattı. Hazineyi kim boşalttı. Yandaşlari kim zengin etti. 1 doları kim 20 yaptı. 10 milyon Suriyelileri kim ulkenin her yerine saldı. Valla ben Kılıçdaroğlundan bıktım 20 yıldır mahvetti ülkeyi. Bir kez de erduvan yonetsin hem vaatleri de baya iyi.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Aklıma şu geldi (1 yıl önce)Yasir isimli kullanıcı yorumuna
    2 yıl önce emekliler parkındaki çay ocağında oturuyorum. Önümde 3-4 tane yaşlı kişi var. Tv de bir uzman ABD nin Irak'ı işgalinde şu kadar insan öldü ,bu kadar kayıp var, ekonomik kayıp şu kadar gibi istatistiki bilgi verdi. Ayrıca Iraklı kadınların yüzde 20 si fazlasına tecavüz edilmiş dedi. Bizim yaşlılar nasıl sevindi nasıl sevindi görmeliydiniz.. Sebepleri ise kalan yüzde 80 kadına tecavüz edilmemesi idi..... Başka sorum yok sayın yargıç...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Yapacağız, edeceğiz. Parasını biz ödedikten sonra bir zahmet onuda yapın. İnsanlar perişan, para almadan yapınki biz de diyelim helal olsun. Yıllarca onların kredisini ödeyecek bizler. Yüzde 60 ını devlet ödeyecek diye söylenti var, yüzde 40 ını da vatandaş. Doğruysa tabi. Maliyeti siz belirliyorsunuz. 100 liralık maliyete 250 lira dersiniz bize 100 lira ödettirirsiniz, cebinizden de birşey çıkmaz. Muhalefet para almayacam diyor, sen 20 sene borçlandıracam. Niye sana oy verelim?
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Başkan, derdi vatan olanlara sesleniyor zaten, sen üstüne alınma…
    %9
    %91
    Yanıtla
  • Ayirca ihale fiatlarina dikkat ettinizmi ortalama 2-3 milyona denk geliyor daire basi
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Bostanbaşı magdurları (1 yıl önce)
    Size ne anlattılar bilmiyoruz ama eksik anlatmışlar. Daha düne kadar buralara bu kadar kata nasıl izin verilmisten simdi milli servete geldik. Bizler için asıl felaket simdi başlıyor galiba.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Furkan (1 yıl önce)
    "Bir politikacının amacı sürekli iktidar olmaktır. Bu çaba ona çoğu zaman sorun çözme görevini unutturur." JM
    %91
    %9
    Yanıtla
  • DOĞANŞEHİRLİ (1 yıl önce)
    Bu seçimde bizi saf dışı ettiler.Bu ilçenin sahibi yokmuş demekki.İlce başkanı herkese boncuk dağıttı.Sesimizi duyuran olmadı.Bu sefer umitlendik ama Ertan Mumcu iyi bir adayımızdı.Şimdi gelip ne yüzle oy isteyecekler.Bunlar mutlu bir azınlık.Babadan kıza,Ankarada tanıdığı olanlar sırayla yazılmış lobiciler.Bir vekilimiz olmalıydı bu ilçeden.Depremde yerle bir olduk.Bir umudumuz olurdu oda gitti.Dogansehir bunu yazdı bir kenara ve artık yeter diyoruz
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Saf dışı eden saf dışı kalır, Allah büyüktür hemşehrim, yeter ki saf olmayalım, azıcık ayık olalım.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Reel (1 yıl önce)
    Guzel reisim, 20 sene destek verdik oy verdik.Sigortalı olsan Eyt kapsamında emekli olursun,sen bastacisin ama senin ekibin çevren senin altını oyuyorlar düşmanı dışarda arama,ehliyet liyakat kalmadı insanların güveni sarsıldı güzel reisim, sanirim sen bu seçim emekliye ayrilacaksin. 10 tane oy alamayacak insanları secmekten yoruldum.Senin hatırını aştı artık bazı şeyler. Saygideger Reisim
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Zeki (1 yıl önce)
    Chp’nin yaptığı imar affını dün çıktığı kanalda seçimi kazanırlarsa suç sayacaklarını söyledi, Chp’nin seçimleri kaybetsem de eyt vebaline girmem demesine rağmen, eyt’yi zorlayarak çıkarmasını bildi. 20 yıldır Chp’nin getirdiği mülakatı seçimden sonra kaldıracağını söyleyerek bu kadar torpil yeter dedi. Sonunda bu Chp’den kurtulacağız inşAllah. Haydi Malatyam bu sefer değişiklik zamanı, Akp zamanı.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (1 yıl önce)Zeki isimli kullanıcı yorumuna
    Harika yorum! :) Gerçekten de 20 yıllık iktidardan sonra değişim için AKP şart oldu artık :)
    %89
    %11
    Yanıtla
  • 20 yıllık kiliştaroglu yönetiyor. Şuan da tüm yetkiler elinde süper yetkilerle donatılmış. Hala vaat açıklıyor. Artık kiliştariglu kazanmasin Malatya'm yenilik zamanı.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ahahaha alemsin hocam. Gerçekten 20 yıldır ülkeyi Chp yönetiyor sanki öyle bir anlatıyorlar ki şaka gibi, bu yaptığınız ironiyi bile anlamayacak kitle var :)
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Kardeşim gıdanın pahalı oluşunu Kılıçdaroğluna sebep bulan insanlar var. Şaka değil ironi değil :). Böyle bir cehalet ile mücadele ediliyor hiç kolay değil
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ne yazık ki öyle hocam. Bu cehalet bizi bu noktaya getirdi
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)Kerem isimli kullanıcı yorumuna
    CHP 1950 den sonra yıl 1974 rahmetli erbakan ve Rahmetli ecevit 2 yıl ortak koolisyon kuruyorlar, yıl 1991 rahmetli Demirel rahmetli İnönü 4 yıl süren koolisyon kuruyorlar, yıl 1999 rahmetli ecevit, sayın bahçeli ve Rahmetli mesut Yılmaz 3,5 yıl süren hükümeti kuruyorlar hayatımda CHP ve dsp oy vermedim ama el insaf diyorum son 73 yılda CHP 6 yıl koalisyonda bulunmuş tek başına iktidar olmamış 3,5 yılda şimdiki dsp koalisyonda bulunmuş yani 73 yılın 64 yılında hep biz sağcılar ülkeyi tek başımıza 9 yıl da başbakanlık bizde koolidyonla yönettik gelelim 1950 kadar olan döneme 1923,1938 arası Atatürk dönemi hiç bir şey üretemeyen borç batağında yuzde 7 okuma oranı olan Osmanlı imparstorluğundan sonra kurulan cumhuriyetimizin ödenen borçlar kurulan fabrikalar her meslekte yetişen insan gücü ile yüzakı dönemidir, rahmetli inönü dönemi 2.dünya savaşının yaşandığı buhranlı günlerdir biz sağcılar özeleştiri yapmadan bütün suçu CHP nin üzerine yıkıp kenara çekiliyoruz, gelelim malatyaya 1975 yılından bugüne kadar yani 48 yıldan beri bu ilde belediye başkanlığını CHP almamıştır.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hocam herhalde yazdıklarımızı iyi okumamışsınız, biz sadece ironi yaptık yani şaka :) Yoksa dediklerinizi biliyoruz zaten
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Bu yorumu %14 beğenmeyen vicdansız lar. Neyini begenmediniz yada soylenenin neyi yalan.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Yalnız bir adam (1 yıl önce)
    Ben siyasileri hic sevmem ve bu depremde evim az hasarlı ama ben biliyorum ki bu enkazı kaldırıp ve evleri teslim edecek olan yine Tayyip erdogandir.Cunku Elazığ,Van vb. Örnekleri var
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Devletin görevi bu zaten. Kimse babasının hayrına bi çivi çakmıyor. Yıllardır vergisini veriyorum lardeşim kim olursa olsun yapacak, yapmıyorsa gidecek. Mal sahibi mülk sahibi önce ALLAH sonra millet, dileniyor gibi bişey istediğimiz vakit bittiğimiz gündür
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Daha çok yanlız adam (1 yıl önce)Yalnız bir adam isimli kullanıcı yorumuna
    "Enkazı kaldırıp ve evleri teslim edecek olan yine Tayyip erdoğandır." Bu nasıl bir zihniyet, yani bu memleket tek bir kişinin kararlarıyla mı ayağa kalkıyor. O varsa herşey var o yoksa hiç bir şey yok mu. bu hükümet giderse devlet devamlılığını sağlamayacak mı. Şu 100 yılda her gelen devlet görevlisi katkı sagladi ve gitti. Suankileri de öyle görüp yiprandiklarini düşünüp göndermek gerekiyor. Şu anlayışla bitirdiniz güzelim memleketi ne kuracak hayal bıraktınız ne yaşama sevinci. Sen evini geçindiremezken, ayın sonunu düşünürken, adamlar hafta sonu nerede tatil yapacaklarını, hangi lüks arabaya bineceklerini seçiyorlar. Yeter ya biz bunları hak edecek insanlar değiliz yazık ediyoruz kendimize. Şu piyasada ne almıyoruz ki sıkıntı çekmeden alalım. Niye düşünelim bunları, neden bizde "bu sene hangi ülkeye tatil yapmaya gidelim" diye plan yapmayalım, neden bizde bir araba alırken varımızı yokumuzu ortaya dökelim. Neden yaşamdan beklentileriniz bu kadar düşük, neden sorgulamiyoruz bir avrupali dunyayi gezerken biz başka şehre bile gitmenin planını yapamiyoruz diye. Bu söylediklerimin ve yapamadıklarımızın hepsi işte bu zihniyetin ürünü.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kerem (1 yıl önce)
    Benim memleketimin insanı akıllanmaz. O yüzden ne söylesek boş artık..
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatya gibi sehirlerde oy verme davranışı yönünden hep o anki iktidara göre konumlanir, güce tapar, güçlünün önünde el pençe divan durur, bu seçimi millet ittifakı kazansın önünüzdeki seçimde seçim millet ittifakı lehine 5-1 sonuclanir.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Vallahi doğru 2002 seçimleri ak parti yeni kurulmuş ona çalışıyoruz malatyada o gün bize olumsuz bakanlar iktidara gelince ak partiye toplandılar bir baktık biz dişarıda kalmışız maalesef Malatyamız böyle güç kimdeyse orada bulunma gücün imkanlarından yararlanma alışkanlığı var.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Biz iyi değiliz.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • ismail (1 yıl önce)
    Yirmi bir yıldır mülakatla hakkı yenen insanlardan da helallik isteyecekmisiniz,seçimden sonra niye kaldırıyorsunuz kararnameyle hemen kaldırabilirsiniz.Vekil adayı yaptığınız üçüncü sıradaki hanımefendi hangi sınava hangi mülakata girdide belediyede yıllardır çalışıyor kendi çevrenizdekileri sınavsız mülakatsız bir yerlere getirdiniz bizim evlatlarımızda mülakatlarda elendiler hakkımızı helal etmiyoruz.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Sözleşmeli memurluk ne demek seçime doğru alınanlar kadroya geçiyor ama sözleşmeli memurluk kaldığı yerden devam ediyor ne zaman oya ihtiyaç var yine kadroya geçiş yapılıyor.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Ali kadir (1 yıl önce)
    Sanayiden eski ssk binasının oraya gelmek için anayurt bulvarından sivas yoluna kadar gittim ve geri döndüm çünkü tüm kavşaklar kapatılmış her 50 metrede 1 polis bekliyordu kim bilir ne kadar süre bu yollar kavşaklar kapalıydı. İşte bu muamele yüzünden bile olsa oyumu size vermiyecem, siz eskiden biz halk gibiydiniz artık değilsiniz. Deprem olduğunda ve sonrasında, atadığınız vekil, belediye başkanlarıda biz halktan değil. Hatta atadığınız şube müdürleri bile bizim gibi davranmıyor. Vaatleriniz inandırıcı değil çünkü imkansızı vaad ediyorsunuz, aslında gerçekçi olsaydınız belki siyasi olarak daha iyi durumda olurdunuz ama gururunuz kibre dönüşmüş. Evet çok iyi bir lidersiniz çok zor bir iş yapıyorsunuz ama halkı değil etrafınızdakileri dinlemeye ve halktan uzaklaşmaya başladığınız gün bu iş bitti, artık ok yaydan çıktı daha toparlayamazsınız, bence artık bırakmalısınız çünkü her taraf rant yağma ile talan oldu. Üzgünüm ama değişim şart oldu
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    Böyle büyük bir yıkımı reisten başkası düzeltmez neden insanlar bunu bilmiyor anlamıyorum nekadar nankörüz etrafında beceriksiz ler olsada sözünde duran insan YAPTIKLARINI GÖRMEYEN KÖRDÜR RABBİM YARDIMCIN OLSUN İNŞALLAH herzaman sana güveniyorum!!! Gerisi yalan
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Bu yıkımın sorumlularından birisi senin reisin ve senin resinin seçtiği vekiller, belediye başkanları ve oy veren sensin maalesef.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Filmlerdeki süper kahramanlar bile tek başına şehri kurtaramıyor ki süper kahramanlar her türlü gücü olan uyduruk karakterler. Reis süper kahraman değil ve etrafında kimse yok çünkü etrafındakilere çok fazla göz yumdu çok fazla yetki verdi artık kontrolden çıktılar ve daha kimse toparlayamaz
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Soğan 35, et 300, peynir 200, en ucuz TOGG bir milyon, depremde yıkılan evler 2,5 milyondan başlıyor, yenisini tokiye yaptırsalar 1,5 milyon daha borçlanacaksın CHP yüzünden millet aç perişan 20 yıldır ülkeyi yöneten CHP ülkenin bütün kaynaklarını yandaşlarına akıtmış, siz hala ülkeyi sadece CHP kurtarır diyorsunuz!!!!
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatya li (1 yıl önce)Bülent isimli kullanıcı yorumuna
    Bunu Yazan Size Garanti Veriyorum Bedava dan 2-6 Maaş alandır.Örnek Verelim Devlet Hastenede 56 kişilik Kadro da yeni Müdür Atanıyor herkes le Tanışmak ister ve Sadece 37 Kişi ortaya çıkar gerisi nerede 19 Kişi işe gitmeden Para Alıyor?
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Özgürlüğün önündeki en büyük engel halinden memnun olan kölelerdir..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Vatan, millet, Sakarya, hamaset, siir, 6 tane nur topu gibi ceketimi koysam kazanır adayı, hadi rastgele...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Oyum sana reisim. Ama yanlış yaptın. Yıkık dökük bir şehrin ilk üç adayı avukat. Bunlar müteahhitlerl mi ugrasacakta. Bize mimar mühendis adaylar lazım.
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Sayın cumhurbaşkanımız vekil sıralamasında keşke ilk üç sıra olmasaydı çok iyi olurdu, ilimizde yapılacak bir kamuoyu araştırması bu durumu ortaya koyacaktır, saygılarımla.
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Malatyali3444 (1 yıl önce)
    İnanmıyoruz ve oy vermiyoruz. Her vaatleri kemal Kılıçdaroğlundan kopya. Emeklilere ikramiye, eyt, mülakatı kaldırma. Eyt için Erdoğan çift dikiş dedi getirmeyecegiz dedi ne oldu hooop geldi. İkramiyeyi hangi parayla veriyorsun dedi hooop getirdi. Mülakatı getiren insanların hakkına giren bunlar Kılıçdaroğlu diyince hooop kaldıracağız. Hala vaat veriyor :) şaka gibi.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Hükümet bir şeyi vaat edemez "Yapar" . Mülakat 1 kararnameye bakar "Kaldırdım" der resmi gazetede yayınlatır.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    21 yılın mülakatlarında yenen kul hakları ne olacak, iktidarlar vaat etmez icraat yaparlar.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (1 yıl önce)Malatyali3444 isimli kullanıcı yorumuna
    Hay senin Allah’ına gurban.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Sayın cumhurbaşkanım konutlarımızın Altay kışlası yerleşkesinde yapılmasını talep ve arz ediyoruz, inşallah bu haber yorumlarını okuyan bir yetkili bu talebimizi sizlere iletirler.
    %33
    %67
    Yanıtla