SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cumhuriyet'in 100. Yılı Kutlanıyor

Cumhuriyet'in 100. Yılı Kutlanıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümü kutlandı.

İnönü Caddesi üzeri Büyükşehir Belediyesi Hizmet binası önünde gerçekleşen program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Çok sayıda vatandaşın da ellerinde Türk Bayrakları ile takip ettiği törende Vali Ersin Yazıcı, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan askeri araç ile halkı selamladı.

Daha sonra programda bir konuşma yapan Vali Ersin Yazıcı, Cumhuriyet’in Türk tarihinin en önemli gurur tablolarından biri olduğunu belirterek, tüm Malatyalıların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Cumhuriyet’in işgalin, yokluğun yıkılmışlığın ardından yok olmak üzere iken millette alınan güç ve inançla yeniden filizlenmenin yeniden bir başlangıcın adı olduğunu kaydeden Vali Yazıcı, Cumhuriyetin bir millet sözleşmesi olduğunu söyledi.

Vali Yazıcı’nın konuşmasının ardından ardından öğrenciler tarafından şiirler seslendirilirken, halk oyunları ekibi tarafından ise folklor gösterisi yapıldı.

Son olarak askeri tören birlikleri, askeri araçlar, Jandarma ve Emniyet Müdürlüğüne bağlı araçlar ile kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı araçlar, Gazi Dernekleri ve öğrenciler tören geçişi yaptı.

Vatandaşların geçit törenine yoğun ilgi göstererek Türk Bayrakları ile sevgi gösterisinde bulundu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Sadık (6 ay önce)
    Bize her zaman böyle coşkulu kutlamalar lazım. Varolsun Cumhuriyet.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Seyda (6 ay önce)
    Kutlamada İhsan KOCA yokmuş,Gazze'ye gitmiştir...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 ay önce)
    Güzel tören. Tam da rezidans önünden geçiyorlar. Keşke biz de temelden ev alsaydık o rezidanslardan. Sağlam güzel imarlı çok katlı yoğunluk oranlarına uygun evler dükkanlar var.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hacı (6 ay önce)
    Bülent Tüfenkçi (Bir de eski bakan kendisi) İhsan Koca Abdurrahman Babacan Veli Ağbaba Neden törende yoklar...?
    %74
    %26
    Yanıtla
  • huseyin karaaslan (6 ay önce)
    yaşasın cumhuriyet... Malatya kurtulus savasından cıkmıs gıbı... her yer yıkı ve virane, o şehrin kurtulması için ATATÜRK lazım.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Bir fiil 15 sene yönettiği Türkiye de 1 sene sonra 1939 Erzincan depremiyle Erzincan ve çevresi yerle yeksan oldu.yani anlayacağınız bu ülkede deprem sorununu kimse çözememiştir.kimseyi kurtarıcı olarak beklemeyin.
    %35
    %65
    Yanıtla