SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cumhuriyet’in 100. Yılında 1923 Fidan Dikildi

Cumhuriyet’in 100. Yılında 1923 Fidan Dikildi
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı etkinlikleri çerçevesinde Malatya’da 1923 öğrencinin katılımı ile Cumhuriyet’in kurulduğu tarihe ithafen 1923 fidan dikildi.

Malatya Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün organizesi Orduzu Pınarbaşı mevkinde gerçekleşen etkinlikte kent genelinde bulunan her okuldan öğrencinin katılımı ile fidan dikim töreni düzenlendi. Törene Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ve çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlikte öğrenciler Cumhuriyet’in kurulduğu tarih olan 29 Ekim 1923 tarihine ithafen 1923 fidanı toprakla buluşturdu.

Fidan dikimi sonrası konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 1923 öğrenci ile 1923 fidanı toprakla buluşturduk” dedi.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı ise “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Malatya’nızda düzenlediğimiz çeşitli etkinlikler kapsamında 1923 çocuğumuzla 1923 fidanı toprakla buluşturduk. Türkiye Yüzyılında fidanları diken çocuklarımız; Türkiye’nin daha ileride, daha güçlü ve bütün dünyaya kendini ispatlamış, bütün dünyada sözü geçen bir Türk devleti ve millet oluşturma çabalarımız devam ediyor. Deprem felaketini yaşayan Malatya’mızda normalleşme adına 100’üncü yılında çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlayarak güçlü Türk devletinin dünyada var olması için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Mlt (6 ay önce)
    Türkiye yüzyılına ithafen Malatya’mızda bir seferberlik şeklinde yeşile büründürdürsünler. Güzel bir iş yapmışlar. Dağlarımıza da yetişen her türlü ağacı diksinler. Teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Öğretmen (6 ay önce)
    Maarif camiası adına kalıcı bir eser olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (6 ay önce)
    Malatya Milli Eğitimi kutlarım. Güzel ve anlamlı bir etkinlik.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (6 ay önce)
    Sayın valinin yerinde olsam hiçbir şey yapmazdım sadece Malatya’yı ağaçlandırmaya odaklanırdım…gerçi MALatya anca betondan anlar onuda depremde test etti belediyecilerimiz çok şükür
    %70
    %30
    Yanıtla