SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Danıştay'a HSK'dan Seçilen Üyelerden 2'si Malatyalı

Danıştay'a HSK'dan Seçilen Üyelerden 2'si Malatyalı
A- A+ PAYLAŞ

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Kurulunca, Danıştay’da boş bulunan 3 üyelik kadrosu için yapılan oylamada seçilen isimlerden 2'sinin Malatyalı olduğu öğrenildi.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunda yapılan gizli oylamayla yapılan seçimde Danıştay’da boş bulunan 3 üyelik kadrosuna  Hâkimler ve Savcılar Kurulu Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Barış Tüfenkci,  Konya Bölge İdare Mahkemesi Daire Başkanı Kenan Balan ile birlikte Ankara İdare Mahkemesi Başkanı Nurten Çolakoğlu Danıştay Üyeliğine seçildiler. Seçilen isimlerden Levent Barış Tüfenkci (soldaki fotoğrafta) ve Kenan Balan'ın (sağdaki fotoğrafta) Malatyalı oldukları bildirildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı mesajında “Hakimler ve Savcılar Kurulu Danıştay Üyeliğine seçilen hemşehrilerimiz Levent Barış Tüfenkci'yi ve Kenan Balan’ı tebrik ediyor, görevlerinde muvaffakiyetler diliyorum.” ifadelerini kaydetti.  

-Levent Barış Tüfenkci 
30 Mart 1971 tarihinde Malatya ilinde dünyaya gelmiş, ilk, orta ve lise eğitimini Malatya'da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümüne girmiş ve 1991 yılında mezun olmuştur.

7 Aralık 1994 tarihinde Malatya İdari Yargı Hakim adayı olarak mesleğe başlayarak, sırasıyla Trabzon İdare Mahkemesi Üyeliği, Konya İdare Mahkemesi Üyeliği, Samsun İdare Mahkemesi Üyeliği, Samsun Bölge İdare Mahkemesi Üyeliği ve Aydın İdare Mahkemesi Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

13 Mart 2017 tarihinde HSK Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır.

Evli ve bir çocuğu bulunmaktadır.

-Kenan Balan
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesi’nin 5 Haziran 2016 tarihli ve 905 sayılı kararnamesi ile Kayseri Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Kenan Balan, Konya Bölge İdare Mahkemesi Daire Başkanlığı görevine atanan ve son olarak Danıştay Üyeliğine seçilen Kenan Balan’lı Malatyalı.  

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Levent Tüfenkçi,Sayın Bakan Bey'in küçük kardeşidir
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Bülent beyin kardeşi. Başarılar diliyorum...
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Kadir (1 yıl önce)
    Sanırım levent tüfenkçi Bülent tüfenkçinin akrabasıdır
    %74
    %26
    Yanıtla