SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darbe Girişimi Davası'nda 2'nci Bölüm Başlıyor

0
Güncellendi - 2017-04-03 02:32:05
Darbe Girişimi Davası'nda 2'nci Bölüm Başlıyor
A- A+ PAYLAŞ

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün 15 Temmuz’daki darbe girişimine Malatya’dan destek veren 2. Ordu Komutanlığı ve 7. Ana Jet Üssü’ndeki darbeci faaliyetlere ilişkin 26’sı tutuklu 76 sanıklı Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk bölümü 9 gün süren duruşmasından sonra bugün yeniden yargılama başlıyor.

Mahkeme salonuna dönüştürülen Yakınca Spor Salonu'nda Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince gerçekleştirilen ilk duruşma 9 oturum halinde görülmüş ve ikinci duruşma 3 Nisan 2017 tarihine ertelenmişti. İlk duruşmada 9 oturumda aralarında 2. Ordu eski Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 2. Ordu eski Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun, 2. Ordu eski İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili, 2. Ordu eski Harekat Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş’ın içinde yer aldığı toplam 38 sanığın ifadesi alınmıştı. İlk duruşmada Kara Kuvvetlerine mensup tutuklu askerlerin ifadesi tamamlanmıştı.  İlk duruşmada dönemin 2. Ordu Kurmay Başkanı Angun'un yanı sıra dönemin 2. Ordu Komutanı Huduti'nin Koruma Astsubayı Hacı Eyyip Özcan adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

HAVACILARIN İFADELERİ ALINACAK

Bugün başlayacak olan ve 5 gün devam edecek olan duruşmalarda ifadeleri alınamayan tutuksuz olan er rütbesindeki Kara Kuvvetleri mensupları ile birlikte 15 Temmuz darbe girişimine destek vermekle suçlanan 7. Ana Jet Üssü’nde görevli Hava Kuvvetlerine mensup dönemin 7. Ana Jet Üs eski komutanı Tuğgeneral Emin Ayık ile birlikte 1 Albay, 1 Yarbay, 3 Binbaşı, 1 Yüzbaşı ve 7 Üsteğmenin ifadeleri alınacak.

Malatya Darbe girişimi davasında;  2. Ordu eski Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 2. Ordu eski Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun, 7. Ana Jet Üs Eski Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık, 2. Ordu eski İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili, 2. Ordu eski Harekat Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş’ın içinde yer aldığı 6’sı general, 5 Albay, 4 Yarbay, 7 Binbaşı, 2 Yüzbaşı, 8 Üsteğmen, 1 Teğmen olmak üzere 33 subay, 4 astsubay, 2 Uzman Çavuş ile 37 er ve erbaş yargılanıyor.

Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ve Başsavcı Vekili Mehmet Badem tarafından hazırlanan, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 165 sayfalık iddianamede, dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti "bir numaralı şüpheli" olarak yer alırken, iddianamede, sanıkların, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek", "cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'yi görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve "FETÖ/PDY üyesi olmak" suçundan da on beşer yıl hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız