SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende İle Buhara'nın Gicduvan İlçesi Kardeş Şehir Oldu

Darende İle Buhara'nın Gicduvan İlçesi Kardeş Şehir Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Darende Belediyesi ile Özbekistan'ın Buhara kentine bağlı Gicduvan ilçesi arasında "kardeş şehir" protokolü imzalandı.

Darende Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye meclisinde alınan karar doğrultusunda Darende ile Gicduvan kardeş şehir oldu.

Malatya ile Özbekistan'ın tarihi bağların çok eskilere dayandığını belirten Özkan, şunları kaydetti:

"Türkiye'de inanç turizminde en çok ziyaret edilen Mevlana Hazretleri'nin külliyesinden sonra Darende Şeyh Hamid-i Veli Külliyesi olarak bilinmektedir. Özbekistan'da ise 7 Allah dostunu uhdesinde bulunduran inanç turizminde en çok ziyaret edilen Buhara şehri ve hocaları Gücdevandır. Bu manevi iklimde ve tarihi tevafukların güzelliğinde Gicduvan ile Darende arasında 'kardeş şehir' protokolü imzalanmıştır. Başta Abdulhalik Gücdevani Ks. Uluslararası Sempozyumu'nun ikincisini Malatya İnönü Üniversitesi ile Özbekistan Buhara şehrinde yapılması olmak üzere birçok ilçemizi tanıtıcı, ilmi, kültürel, sosyal, ticari ve sanayi alanındaki faaliyetlerde bulunacağımız bu anlaşmanın hayırlara vesile olmasını niyaz eder tüm hemşerilerimize kalbi selamlarımı arz ederim."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Derviş (4 ay önce)
    Büyük mutasavvıf Abdulhalık Gücdevani de aslen Malatyalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Darendeli deli (4 ay önce)
    Tarıma katkı sağladı ihsan akın, Dönünde bakın bir şu adama Ey ziraat düşmanı edebini takın Bulaşma sakın ihsan akına
    0
    0
    Yanıtla
  • Darendeli deli (4 ay önce)
    Et ve balık yiyelim kendimize gelelim, OMEGA üç tüketip dağları delelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Darendeli deli (4 ay önce)
    Artık sırtımız yere gelmez
    %100
    %0
    Yanıtla