SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'de Hasarlı İki Ev Kendiliğinden Yıkıldı

Darende'de Hasarlı İki Ev Kendiliğinden Yıkıldı
A- A+ PAYLAŞ

Darende ilçesinde depremlerde ağır hasar alan 2 kerpiç ev yağışlarında etkisiyle kendiliğinden yıkıldı.

Malatya’da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar alan ilçelerden bir olan Darende’de ağır hasarlı iki kerpiç ev kendiliğinde yıkıldı. Bababan Mahallesi’nde gerçekleşen olayda yaralanan olmazken bölgede aralarında koruma kararı bulunan bazı yapılarla birlikte toplamda 169 evin ağır hasar aldığı belirtildi.

Bölgedeki ağır hasarlı yapılarla ilgili açıklamada bulunan Balaban Mahallesi Muhtarı Cemal Çelebi, “Balaban Mahallemizde deprem afeti nedeniyle 169 adet ev ağır hasar kayıtlıdır. Devletimizin sit alanı ilan ederek koruma altına aldığı eski evlerin bulunduğu yerleşkede çok sayıda ev yıkılmış durumdadır. İki kerpiç ev yağışlar nedeniyle kendiliğinden yıkıldı. Enkaz kaldırma çalışmaları ise yüzde 80 oranında tamamlandı. Önümüzdeki günlerde geriye kalan enkazlarında tamamlanmasını bekliyoruz. En büyük sorun depremden önce kullanılmayan metruk binaların okul ve cami binalarının yolu üzerinde olması hem çocuklar için hem vatandaşlar için büyük tehlike arz etmekte. Yağışların devam etmesiyle yıkım bekleyen yapıların kendiliğinden çökmesinden endişe ediyoruz. Bu anlamda bölgedeki yıkımların süratle tamamlanarak enkaz kaldırma işlemlerinin hızlı bir şekilde yapılmasını yetkililerden talep ediyoruz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatya4444 (4 ay önce)
    hasar almayan eski kullanmadıkları evleri yıkıp sıfır ev sahibi olmaya çalışan müslümanlar..
    %17
    %83
    Yanıtla