SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darende'de Zengibar Güreş ve Kültür Festivali

Darende'de Zengibar Güreş ve Kültür Festivali
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya'nın Darende ilçesinde bu yıl 70'incisi gerçekleştirilen Geleneksel Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali kapsamında yemek, bal, kavun ve pekmez yarışmaları düzenlendi.

Darende Belediyesince düzenlenen festival kapsamında, belediye sosyal tesislerinde yöresel yemeklerle ilçede üretilen ürünlerin yarışması yapıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, etkinlikte, festivalin çok renkli anlara sahne olduğunu belirterek emeği geçenleri kutladı.

Belediye Başkanı İsa Özkan ise yarışmalara katılan kadınlara ve üreticilere teşekkür etti.

Darende'nin zengin yemek kültürünün olduğuna değinen Özkan, "Zengin mutfak kültürümüzün yanı sıra bereketli topraklarıyla ilçemizde çok kaliteli kekik balı ile aromasıyla nam salmış kavun yetiştiriyoruz. Bu değerlerimize hem sahip çıkıyoruz hem de üreticilerimizi burada onurlandırıyoruz. Çok keyifli etkinliklere imza attık. İnşallah bu yarışmalarımızı gelecek yıl daha geniş ve daha büyük organizasyonlarla yapacağız." diye konuştu.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ise festivallerin birlik ve beraberliği sağladığını bildirdi.

Eski Malatya Milletvekili Öznur Çalık da festivalin sağlık, sıhhat ve mutluluk içerisinde geçmesi temennisinde bulunarak yarışmalara katılanlara teşekkür etti.

Öte yandan festival kapsamında iş insanı Mehmet Ali Gökduman'a ait Türkiye'nin yerli otomobili Togg vatandaşların beğenisine sunuldu.

Konuşmaların ardından yarışmalarda dereceye girenlere plaket ve hediyeler verildi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • ercan (8 ay önce)
    Bu öznur çalık tehlikeli bir kadın ..
    %50
    %50
    Yanıtla
  • hasan (8 ay önce)
    demek ki her şey yolunda, yüzlerde gülücükler fışkırıyor, keyifler hoş, deprem sadece garibanı vuruyor, kaymak tabaka için doğal afetler bile birer fırsat penceresi sunuyor,
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bilgehan (8 ay önce)
    Çoğu yerlerde festivaller,etkinlikler iptal edilirken yobazların baskısıyla,depremi hücrelerine kadar yaşamış ve halâ acılar dinmemişken,yaralar kapanmamışken bu hiçte şık olmadı. Millet sıkıntı içindeyken. insan utanır,sıkılır diyecem de nafile nese davul zurna halay ekibine iş çıktı.utanıyorum artık Malatyalı olduğum için biz adam olmayız zihniyet aynı oldukça
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Hamdi (8 ay önce)
    Öznur için yeterki fotoğraf verebileceği bir konu olsun, koşa koşa gider. Yahu festival yapmanın ve festival de fotoğraf vermenin zamanı mı?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    Özgür Çalık düşmedin Malatya nın yakasından.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Birde belediye başkanı olursa bak sen ablayı gör.Bu malatyalı oy veriri %70 .
    %67
    %33
    Yanıtla
  • MUSTAFA (8 ay önce)
    Depremin yaraları daha taze iken bu sene de güreş yapmasaydınız olmazmıydı? Mesela Arguvan türkü festivalini iptal etmiş bu sene. Ancak yapılan her şey Malatya için normal. Anormal olan bizim gibi düşünenler sanırım. Çünkü bu kadar olumsuzluğa rağmen depremzedeler halinden memnun, emkliler maaşından memnun, asgari ücretliler maaşından memnun ki Malatya da iktidarın oyu yüzde bir bile düşmedi.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Şahıs (8 ay önce)
    Darendeliler depremden az etkilendiği için bencilce davranıyorlar şenlikler festivaller devam ediyor yazıklar olsun insanlar rezillik içindeyken eğlenenlere
    %90
    %10
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (8 ay önce)
    Depremden hemen sonra gerek yoktu mademki belediye olarak gündeme gelmek istiyorsunuz het nere gitsek çevre denizler göller dereler parklar yollar ormanlar her yer çöp temizlik imanın yarısı moderin kişiler içinde temizlik ilk kural yinede her yer çöplük gibi her kime sorsan temizlik der belediyelerin ilk görevi temizlik bu ülke bizim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Orhan (8 ay önce)
    Şu haberi okuyan biri bravo Malatya da depremin yaraları sarılmış herşey sütliman olmuş, inasnlar festival yapmaya başlamış der. Daha yıkılıcak 30 bin konutun olduğunu insanların yıkımlar arasında hayat mücadelesi verdiğini kime anlatacaksınız. Sizin olsun festivaliniz. Kimse halkın moralini yüksek tutmak için yapıldı masalını anlatmasın. Önümüz kara kış efendiler kara kış. Halk bunu düşünüyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah (8 ay önce)
    Güreş???
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Otoban faresi (8 ay önce)
    Çok büyük bir afetin ardından bu senede festival yapmasaydiniz ne kaybederdiniz demek bazı şeyleri çabuk unutuyoruz vatandaş kış aylarında nerede kalacağını kara kara düşünürken bizimkiler kavun bal yemek yarışması derdinde yazıklar olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Dejavu (8 ay önce)
    Daha henüz depremin yaraları sarilmamisken acılarımız tazeyken siz festival düzenleyin çok çabuk unutuldu yazıklar olsun festivaliniz batsın
    %100
    %0
    Yanıtla