SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Denize Düştük Ama, Yüzmeyi İyi Biliyorum"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, yeni dönemde Malatya’ya kazandırmak istedikleri projelerden birinin Atatürk (Kışla) Caddesi ile MAŞTİ arasında Hafif Raylı Sistem kurmak olduğunu, ardından bu güzergahı İkizce bölgesine uzatmak olduğunu kaydetti.

AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er,  ERTV’de yayınlanan ER Meydanı’na programına katılarak gündeme ve projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

-“MAŞTİ’ye kadar hafif raylı sistemi düşünüyoruz” 
Kışla Caddesinden başlatılan yol genişletme proje çalışmalarının İnönü Caddesi üzerinden Sıtmapınarına kadar yol genişletileceğini belirterek, “Bizim en büyük projemiz şehrin ayağa kalkmasıdır. İlk etap da kısmet olursa Kışla Caddesinden MAŞTİ’ye kadar hafif raylı sistemi düşünüyoruz. Projelerimizden bir tanesi. Şehir ikizce bölgesine doğru gelişecek. İkizce bölgesi içinde hafif raylı sistemi planlıyoruz. İkizce raylı sistem gidince Beylerderesine bir köprü ihtiyacı olacak.” dedi.

-“Bostanbaşı bölgesi için seçimden sonra çalışmalara hemen başlatacağız”
Sami Er, vatandaşın sorun ve taleplerini en kısa sürede ve en hızlı şekilde ulaştırma ve cevap alabilmesi için İlk adım büroları kuracaklarını da kaydetti. 
Güçlendirme projeleri içinde alt yapı çalışmalarını şimdiden başlattıklarını ve seçimlerden sonar ilçe belediyeleri ile koordinasyon ve işbirliği içinde vatandaşın bu sorununu çözeceklerini belirten Er, Bostanbaşı bölgesi için ise göreve gelmeleri halinde ilk Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında bunun yasal kararlarını alacaklarını ve bu bölgede özel firmaların inşaat çalışmalarına başlamasının önüne açacaklarını ifade etti.

-“Benim adaylığımda şunun bunun hiç kimsenin payı yok”
AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, “Benim adaylığımda şunun bunun hiç kimsenin payı yok. Benim adaylık kimseye diyet borcum yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımız beni aday göstermiştir. Benim adaylık konusunda Sayın Cumhurbaşkanımıza diyet borcum vardır, bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımızı mahcup etmemek için Malatyalılara hizmet edeceğim. Malatya’yı istişare kültürü ile yöneteceğiz.” dedi.

-“Denize düştük, ama yüzmeyi iyi biliyorum”
Er, “Geldiğimde bir saha çalışması yaptık. Dolaşan anketler afaki şeyler. AK Parti ve Cumhur İttifakı Malatya’da geçmişte aldığı oyun üzerine çıkacak. Kesinlikle daha önceki aldığımız oyun üzerinden oy alacağız. Benim 30 yıllık bir belediye geçmişim var. Malatyalılar, benim TOKİ ve Emlak Konut konusundaki tecrübelerimi biliyor. Vatandaşımız benim TOKİ’ci olduğumu biliyor ve bana bundan dolayı bir güvenleri var. Denize düştük, ama yüzmeyi iyi biliyorum. Malatya’yı eski günlerinden daha iyi bir zemine taşıyacağız. Vatandaşımız bana güvensin, hiçbir tereddütleri olmasın.” diye konuştu.

-“Malatya’nın en büyük kütüphanesini Büyükşehirin altına kuracağız”
Gençlik ve Spor Dairesini kuracaklarını ve şehrin bir çok noktasında gençleri spora yönlendirme adına çalışmalara ağırlık vereceklerini belirten Sami Er, “Büyükşehir Belediyesinin en altındaki boş olan alanı bir kütüphane yapmayı hedefliyoruz. Malatya’nın en büyük  kütüphanesi büyükşehirin altına yapacağız ve 7/24 saat açık kalacak. Burada 3 öğün çorba ve sınırsız içecek ikramı olacak.” dedi, Er, bunu kırsal kesimler dahil, tüm ilçelerde kenar mahallerde yaygınlaştıracaklarını da kaydetti.

Amatör futbol kulüplerine çok ciddi katkılar kuracaklarını belirten Sami Er, Su sporları merkezi kuracaklarını da kaydetti. Sami Er, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak görev yaparken Malatyaspor’da 6 ay yönetimde bulunmasından dolayı maaşına 3’kez icra geldiğini de hatırlattı.

-Camilerin altına çok amaçlı salonlar yapılacak 
Sami Er, Malatya’da 300’e yakın yeni caminin yapılması gerektiğini belirterek, bu konuda hayırseverlerden destek beklediklerini, yeni yapılacak camilerin altına çok amaçlı mahalle sakinlerince kullanılabilecek salonların yapılmasını da planladıklarını kaydetti. Er, hayırseverleri ayrıca okul yapmaya da davet etti.

Sami Er, mahallelere, mahale sakinlerinin çok amaçlı kullanabilecekleri salonları yapmayı da planladıklarını da kaydetti.

Er, projeleri arasında sabit semt pazarlarının yapılmasının bulunduğunu da aktardı.

Er, sanayicilere yönelik yapacakları çalışmaların olduğunu da belirtti. Er, “Dedikodulara kulaklarımızı tıkayacağız, önümüze bakacağız.” dedi.

malatyahaber.com- ER TV

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

68 yorum yapılmış

  • irfan akdağ (2 ay önce)
    Ülkemizde adayların nerdeyse tamamı sırf seçilip koltuğa oturabilmek için vaatlerde bulunuyorlar. Bir şehri yönetmek veballi bir iş. Öncelikle kendini bir süzgeçten geçireceksin. Bu işi hakkıyla yapma kapasiten yoksa altın tepsiyle şehrin anahtarını da verseler kabul etmeyeceksin. Şehrin sıkıntıları ne, bu sıkıntıların öncelik sıralaması nasıl, sıkıntıları giderecek kaynağım yeterince olacak mı, ekibim kalifiyemi, ben bu işi yapabilecek kapasiteye haiz miyim. Düşünüp taşınıp öyle yola çıkacaksın. Zira deprem yaşamış bir şehir ve sorunlar fazla, beklentiler büyük. Ekibin sağlam değilse, kapasiten yetersizse girme arkadaş, vebal alma. Yani bu işi yapabileceksen, ehilsen bu işte aday ol, yoksa olma. Tüm adaylar için söylüyorum.Hasbelkader bir yerlere geldin diye hemen atlama, aday olma, aday gösterseler de kabul etme. Mutlaka işin ehli çıkar, seçilir ve şehri toparlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kamuran (2 ay önce)
    Millet yol kaldırım konut haberi beklerken siz kütüphane diyorsunuz, kanalboyuna kocaman bir tane kütüphane yapıldı ya haberiniz yok mu? İçinde çay piskevit yiyecekmişiz şaka mı bu? Kaç tane alt geçit yapacan, motaşa kaç otobüs alacan, hangi cadddeleri kaç m nasıl genişletecen, kayısıya çiftçiye napacan, Gündüzbeye Konak a gereken özeni gösterecen mi, spor takımlarına gereksiz parayı kesecen mi de hele.. Bu millet okusa böyle mi olurdu, okumuyorlar işte, kütüphane yaş iş, okuyan adam size oy verir mi, biraz mantıklı olmak lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • halk (2 ay önce)
    Daha gelmeden hayırseverlerden yardım istemeye başladıysa geldikten sonra ne olacak görecez
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Deli (2 ay önce)
    Hadi büyük vaatleri ,projeleri geçtim, zaten yapamayacaksında. Mesele; Suy'a, Otobüs biletlerine, ne kadar indirim var ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kiremit (2 ay önce)
    Bir camiilerin altı kalmıştı siyaset ve rant sokmadıgınız. İstanbul'da belediye başkan yardımcısı olarak görev yaptınız keşke örnek alsaydınız. Orda camiinin altına değil sosyal alan olarak medrese şeklinde belirli bir kültür göre yapılır. Kazanırsanız yazık olacak Malatya'ya
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet bayram (2 ay önce)
    Lütfen HAK SAHİPLİĞİ BAŞVURU HAKKI Yeniden
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 ay önce)
    MALATYADA Deniz yoktur Baraj vardir Malatyanin sorunu Deprem Turkiye genelinde 20 yilda kacak binalara fazla katlara 6 defa imar afi uyglandi Yapilan yerlesim yerlerinin zemini etut yapilmadi tarlara normal 5 katli binalara 10 kat 15 kat yapilmasi icin ruhsat verildi AK PART adayi YUZ BILIYORMUS Burda su enkazi yoktur Beton Enkazi var Binlerce insanimiz Rahmetli oldu bunun hesabi kimden sorulacak cevabi yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bayım (2 ay önce)
    Bence buraları okuyan danışmanlarınız varsa yorumları okuyup söylesinler size.ilk başta yapmanız gereken milletin konut problemini çözmek belediye eliyle yerinden dönüşüme basvuranlara ücreti mukabilinde binalar yapıp Müteahhitlere halkı birakmamaniz.Daha sonra iş yerlerine yönelik çalışmalarınızı yapmanız en son da şehire güzellik katmaniz.Birde bu raylı sistem şehiriçi değilde şu anki mevcut çevre yolundan stadın oradan başlayıp beylerderesi Viyadüğüne kadar yapılıp trambus denilen ulaşım aracının kaldırılmasıdır.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Murathan (2 ay önce)
    Yalnızca belediye baskanini değiştirmek yetmez sizin iş yapmanız için Ak parti il başkanlığına yuvalanmış rantiyecilerinde değişmesi gerekir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • erol (2 ay önce)
    Denizlerde köpekbalıklarının olduğu unutulmamalı, bazen çok iyi yüzmekte işe yaramayabilir.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Barguzu (2 ay önce)
    Sami bey millet size oy verecekse özellikle Toki geçmişiniz için verecek. Yani sizden beklenti barınma sorununu çözmeniz. Şu an Malatya konut yapımı ve konut teslimi konusunda diğer illere göre çok geride. Eğer bunu şehri ranta kurban etmeden başarırsanız her görüşten Malatya sizi bağrına basar. Açık konuşmak gerekirse ben sizinle sayın Yıldırım arasında gidip geliyorum. Sayın ağbaba olabilir fakat mensup olduğu parti beşli altılı masa derken çok güven kaybetti bende. Son gün gönlüm ne derse onu yapacağım. Tek duam doğup büyüdüğüm memleketim bir an önce ayağa kalksın. Kaliteli insan gücü Malatyadan gitti çok üzgünüz. İnsani değerleri yüksek birçok kişi ilimizi terk etti. Dışardan gelip burada yaşayan ev sahibi olan birçok insan gitti maalesef. İnşallah yine eski Malatya olur.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Ahmet (2 ay önce)
    Açıkçası bu projeler hayal kırıklığına uğrattı. Bu mu vizyonu? Beklentilerin ne kadar yüksek olduğunun farkına varmalı. Eğer vizyonu buysa işimiz var demektir. Şehrin merkezine yapılan kütüphaneden bi haber sanırım. Sen İstanbul görmüşsün ama bakış açın hala Anadolu ilçe belediyesinde kalmış. İnşallah ekibiniz sağlamdır.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ferdi (2 ay önce)
    Şehri dükkan sahiplerine kurban etmeyin onun dükkanı bunun evi diye şehri yine köy zihniyeti ile dapdar içe içe kurmayın genis sokakları geniş caddeleri geniş meydanları ile kurun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erdoğan (2 ay önce)
    Raylı sistem Kalıcı Semt Pazarları Camilerin altına sığınak amaçlı büyük salonlar iyi fikir Ancak önceliğiniz insanları çadır ve Konteynırlardan kurtarmak olmalı yapılan yapıldı bundan sonra bari sağlam zemin olan Hekimhan Sivas Karayolu güzergahında bulunan Askeri alana Toki konutları inşa edilmeli İkizce yarın 6 lık bir depremde yerle bir olur Cemal Akın ın yaptırdığı şu Ucube alt geçitlere de bir çare buluna artık Ahmet Çakır gibi insanları ayrıştırmadan hizmet etmelisin Arapkirden yanlış adam çıkmaz atana dedene rahmet okusun vatandaş yapacağın hizmetlerden dolayı İnsanımız Tren vagonlarında yaşadı aylarca allah kimseye yaşatmasın Malatyalı depremzedelerin çektiğini Binayı yapmadan Çevre düzenlemesine kalkarsanız bu iş yonca tarlasına döner bizleri de mahçup edersiniz Kocaman Şehirde en az 2 -3 yerde umuma ait VC ler yapılmalı yanı başımızda Kayseri Sivas Konya ölçü alınmalı Yine şehir merkezine doğru ana cadde üzerlerinde Çeşmeler olmalı Maskide yaptığın gibi kör tapa vuracaksan hiiç Başkanlığa talip olma Sami Bey
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Umut (2 ay önce)
    İnönü ,kışla ve sıtmapınarına varan ana caddelerde onlarca hasarsız ve az hasarlı bina var. Tabi ki yol genişlesin insanlar feraha kavuşsun. Fakat buralarda evleri, işyerleri olanlar var. Oturan aileler evsiz kalacak, işyerleri kapanacak. Bunun için detaylı bir açıklama göremedim. Bu insanların hakkı ne olacak? Yapacağım, edeceğimden ileri giden bir açıklama yok, Millet ev derdinde, iş derdinde, ekmek derdinde. Malatya nın uçuk kaçık, çılgın projelere ihtiyacı yok. Ayağa kalkmaya ihtiyacı var.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Malatyam İçin (2 ay önce)
    Sayın başkanım İnşaallah HAFİF RAYLI SİSTEMİ gerçekleştirirsiniz. Yıllardır MALATYAMIZ için her zaman her platformda konuşulan ve YILAN HİKAYESi olan projelerden birisidir. Diğer projelerde KUZEY çevreyolu ve Belediyenin yine bir türlü yapamadığı SEMT pazarları dır. Malatya halkı oylarıyla her zaman rekor kırıyor ama bir türlü bu projeleri yıllardır gerçekleşmiyor. İnşaalah bu dönemde gerçekleşir.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Malatya lı (2 ay önce)
    Senden öncekilerde yüzmeyi iyi biliyordu sonuçlar ortada. Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • murat (2 ay önce)
    Akpartililer camileri doldurmuş yeni camiye İhtiyaç hasıl olmuş, camide namazınızı kılın ve zekatını verin, adaletli olun , fenalık, haram ve gösterişten uzak olun torpil yapmayin denecek; 300 camiye İhtiyaç var . Güzel proje
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Selçuk (2 ay önce)
    Bürokrat bir adam olduğun için belki tokiyi kullanarak bişeyler yapabilirsin ama bu şehri ayağa kaldırdıktan sonra hiçbirşey yapamazsın.Selahattin gürkan siyasetçiydi yapıyordu.Sen kanun ne derse o dersin.Şahsen oyumu malatyanın tek vekili has malatyalı Veli Ağbabaya vereceğim.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Malatya (2 ay önce)
    Sayın Er öncellik milletin barınması. Raylı sistem falan sonraki işler sen barınma işini çözersen en büyük sorunlardan birini halledersin.Madem toki geçmişini çok dile getiriyorsun eğer seçilirsen millet senden bunu bekleyecek. Ayrıca az hasarlı evler içinde belediye imkanlarını kullanarak bir çalışma yapmak yerinde olacaktır. Yani herkes mecburiyetten oturuyor. Herkes güvenilir evlerde oturmak istiyor riskli mahallelerden başlayarak şehrin yapı stokunu çıkarabilirsin. Evet öncelik vatandaşın güvenilir konutlarda barınması olmalı. İki yol ulaşım ve sosyal belediyecilik olabilir. Malatya sosyolojik olarak çok şey kaybetti. Barınma sorunu devam ederse kimse kalmayacak bu gidişle. Gidenlerde haklı olacak her zaman. Bir vatandaş olarak ön önemli iki şey Malatyada barınma ve güvenlik. Bunlar çözülürse diğerleri de hallolur diye düşünüyorum.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Malatya (2 ay önce)
    Eğer kısmet olur seçilirseniz, Bütçeyi iyi ve güzel işlere harcayı nız israf yapmayınız adam kayırmayınız bize yeter diyorum.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Osman (2 ay önce)
    Büyük bir afet yaşamış Malatya ya başkan adayı olan hemde belediyecilikte tecrübeli olup,seçim gezilerinde 300 caminin altına çok amaçlı salonu,önemli ve büyük bir proje gibi lanse eden birisi bende bu adaya verilecek oyun boşa gideceği kanaati yarattı.Ayrıca bir tuhaf başka proje ise kütüphane ve üç öğün çorba!Başkanım Malatyada ev yok., elektrik yok..su yok.Önce bunları sağlayacağım deseydiniz vallahi inandırıcılığınız olurdu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • cafer CANBAY (2 ay önce)
    Depremhe halen hasarlı binalar yerinde tehlike yaratırken halen Depremle Boğuşurken Bey efendi her şeyi hal ettiler sıra geldi cami altlarının çok amacla yapılacağını belirtiyor önce şu memleketi nasıl ayağa kaldıracağınızı söyleyin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alp (2 ay önce)
    "Kışla Caddesinden MAŞTİ’ye kadar hafif raylı sistemi" projesi şehircilik adına Malatya ya bir ihanettir. Eğer yapılacaksa bu proje İkizceden başlayıp OSB Bölgesinden çevre yolu üzerinden İnönü üniversitesine kadar giden bir güzerğah olmalıdır. Sami bey bu konuyu bir bilene sorsa çok iyi olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tunç (2 ay önce)
    Klişe söylemlere devam. Cami, Kütüphane, Raylı sistem aynı laflar. birazda aba altından sopa göstermek, bak ben kazanamazsam TOKİ evleri bitmez, alamazsınız vesselam. Varsa tecrüben kullan 1 yılı geçti deprem, elinizi tutan mı var. Bana göre adaylardan en iyisi İbrahim Gezer
    %100
    %0
    Yanıtla
  • atakan (2 ay önce)
    Recep Tayyip Erdoğan olmazsa ak parti bu adaylara Malatya %3 oy alır.İlçelerde kimse aday bilmiyor akpartiye vereceğim diyor ezbere boşuna kendinizi yormayın seçilecekler tıpkı İhsan Koca gibi kayıp seçimden sonra bi açılışa bile gelmiyor....
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Veli (2 ay önce)
    Belediye altına kütüphane çok yanlış bir proje. Zaten trafiği berbat olan bölgeye ekstra yük getirecektir. O alan düzenlense de açık otopark olarak kullanılsa daha iyi olur. Şehrin bina yoğunluğunu tek alana yığmak fikri çok kötü bir fikir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kurşunlu Canavarı (2 ay önce)
    Sabit semt pazarları Projesinden de bıktık her gelen semt pazarı projesini Söylüyor Gerçekten işini ehli Sn. Sami ER. Bu Arada Kütüphanemiz var bence acil gasil hane açın şehir merkezine Acil...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı AYVAZ (2 ay önce)
    Delibüs yapın. Herkese mintan giydirin külah takın, birbirinin eteğinden tutup koşsunlar. Otobüse trambüse he hacet!
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Hacı AYVAZ (2 ay önce)
    Akpınar meydanına 1 milyon cemaat kapasiteli dev bir cami yapın. Kubbesi 2000 metre çapında, minaresi 5 kilometre uzunluğunda olsun. Minaresinden bakınca kabe görünsün. Işıkları yanınca taaa Avrupa aydınlansın. Ne yapacaksınız fabrikayı okulu hastaneyi. Onlar bu dünya için boş şeyler.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Hacı AYVAZ (2 ay önce)
    Yüzmeyi bilmen sadece seni kurtarır. Malatyaya kaptan lâzım gelir ki Malatyayı kurtaracak. Ama etrafı haramiler sardı. Önce onlardan kurtar. Gücün yeterse.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Alp (2 ay önce)
    Malatyalılarinda kimseye diyet borcu yok sandıkta gereken cevap verilir...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aras (2 ay önce)
    Yav sen 30 sene belediyecilik yaptim de.geldigimiz nokta 300 cami yapalım.arkadas millet ev bulamiyor.oncelikli hedefin barinma olsun.once ihtiyaclari karsila.sonra cami rayli sistemlere bakarsin.bir defa raylı sistemler için nufus az.bos yatirim.gercekten 30 sene belediyecilik yap gram değişmesin anlayisiniz
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Elhamdülillah Müslümanım ama cami yeterince var bu ülkede. Siyasi şov için her gelen dinden konuşuyor yeter artık kanmiyoruz !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Raylı sistem hepimizin yıllardır beklediği ve artık yapılması gereken bir proje, toki konutlarını bakanlık zaten yapıyor bu aday belediye için ilgili projeleri konuşuyor. Tabiki yollar genişlese, raylı sistem kurulsa, beylerderesine düzgün bir köprü yapılsa şehre değer katar. Aday dün beyan etti söz verdi inşallah yapar.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • New Malatya (2 ay önce)Aras isimli kullanıcı yorumuna
    Dünyada bütün büyükşehirlerin kullandığı raylı sistem projesine boş yatırım diyen insanın toplumla alakası yok demektir. Arkadaş hiç mi trafiğe çıkmadınız o yoğunluğu görmediniz. Tamam zaten ilk olarak ev yapılmalı buna kimsenin itirazı olamaz ama bu sistem olmayan 70 şehire sorsanız herkes hayal kurar siz beğenmiyorsunuz. Biri malatya büyükşehirlikten çıkarılsın der, biri raylı sistem yapılmasın der siz ya malatya düşmanısınız, yada malatyalı değilsiniz
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Sen benim gerekcemi okudun mu.dedimki nufus az.suan oncekikli barınma sorununu hallet dedim.suan icin boş yatirim dedim.okudugunu anlamiyorsan yapacak birseyim yok.ihtiyaclar vardır ve önceliklidir.bir defa cevre yolu yapıldığında trafik zaten rahatlicak kardesim.rayli sisteme harcayacagin parayi barinmaya harcarsan bir an once sehri kalkindirirsin.carsiyi yaparsan canlanir heryer.yoksa Malatyalı fırsat bulduğunda kacmanin derdinde.malatya bole giderse kucuk il statüsüne gececek.biraz mantikli dusun ayrica sapina kadar Malatya liyim
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (2 ay önce)
    Seyyar taziye çadır işini bıraksanız.hangi yüzyıldayız.caminin alt kısmına taziye evi yapılsa daha güzel olur.her yaşa dini eğitim verilecek sınıflar yapılsa... mahallenin otopark sorununu gidermek için kapalı otopark yapılsa ücretli olsun...çok şeyler yapılır halkı dinleseniz...burası istanbul değil vaatler boş...kütüphane olayı dijitale döndü boş yere kütüphanelere para harcamayın...okulların yanında park yapmayın.ahlaksızlıklar parklarda diz boyu ...bunlara bir çözüm bulun . bozulan çocuklar,gençler,insanlar. Bu hastalığa sebep olan durumları ortadan kaldırılmalı...kimse elini taşın altına koymuyor. Malatya değersiz bir şehirmiş gibi davranılıyor.Türkiye nin yaşamı en pahalı şehrinden bir il olmuş.Elazığ ilimizden kat kat ucuz yaşam.yazacak çok şey var...sayfalarla bitmez...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Elazığ bu işi çözmüş her caminin yanında veya altında taziye evleri yapılmış.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • New malatya (2 ay önce)
    Hangi başkan gelirse gelsin 1.öncelik konut, 2.si trafik sorunu yani raylı sistemi getirmek olmalı. Halk biran önce trambüs rezaletinden kurtulmalı. Işıklara takılmadan devam edecek sistem olmalı. 1 milyon nüfus şartı diyen arkadaşlar o şart metro için geçerli hafif raylı sistem eskişehir 600 bin nüfuslu iken kurulan bir sistem nüfusla alakalı değil. Ayrıca raylı sistemin en yoğun hat olan inönü üniversitesi-maşti arasına kurulması gerekir çarşıdanda geçecek bir hat planlanması hem halk için hemde ulaşımı çözmek için ideal olacaktır
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatyam İçin (2 ay önce)New malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Malatyamız için Her semte en az 1000 araçlık KATLI otopark şehi merkezine birçok yere yapılması elzem. İnönü caddesi trafiği için de önemli. Birde depremde çok sayıda CAMİ yıkıldı. Şehir merkezine ANTEP teki gibi BÜYÜK bir CAMİ ŞART ! Antepteki Türkiyede 2. Bizede TÜRKİYE DE 1. yapılsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen öyle.. İlk etapta Maşti - İnönü Üniversitesi arasına raylı sistem kurulmalı bir sonraki etapta ise Turgut Özal Üniversitesine kadar uzanmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Reel (2 ay önce)
    Özeti tipik siyasetçi vaatlari,kendini övme ve Malatyayi çantada keklik görüp kazanacağına kesin gözüyle bakan bir profil okudum. Temennim bu şehrin biran önce düzene girmesi,artık uçuk vaatlerden bıktık usandık bunu hangi aday yaparsa yapsın farketmiyor.Sehirde karamsarlığin yanında artık ümitsizlik daha çok ön planda,ne olur bu halkın ümitlerini yeniden yeşertin,partizanligi bırakıp gövdesini koyacak siyasetçi lazım bizlere. Hiçbir parti umurumda değil, tek endişem bu memleket ne zaman ve nasıl ayağa kalkacak
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Haci (2 ay önce)
    İnanmak istiyorum sana ama şartlar elvermiyor....
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Hacı AYVAZ Efendi (2 ay önce)Haci isimli kullanıcı yorumuna
    Büyüksün hacı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet (2 ay önce)
    cami ne alaka ..100 bin konut ihtiyacı var senin yaptığın 6000..millet başını koyacak evi yok çıkmış 300 cami yapacam diyor..Allah akıl fikir versin
    %78
    %22
    Yanıtla
  • ahmet bey yazıyı iyi oku, cami yapacağım demiyor, camiye ihtiyaç var hayırseverlerin desteğini bekliyoruz diyor zira camide müslümanlar için bir ihtiyaçtır
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Halil (2 ay önce)
    Sayın TOKİ'ci başkanım, Toki'lerin de bulunduğu ve sapasağlam ayakta durduğu Konak-Karagöz bölgesine ne zaman imar vereceksiniz? Buralarda tarım yok, tarihî doku yok (çarmıhtı ile karıştırılır hep) Zemini kayalık olan bu bölgeye çok katlı imar verilerek şehre yeni bir alt bölge kazandırabilir.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Mehmet can (2 ay önce)Halil isimli kullanıcı yorumuna
    Millet ne derdinde bu ne derdinde kesin orada yeri var
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ben de milletim gardaş, derdim de var, evim yok.. Tarlam var burada, imar versinler de evimizi yapalım. Ha vermeseler de yapacağız böyle giderse, herkes yapıyor dağa taşa..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Selçuk A. (2 ay önce)
    Düşünülen Raylı sistem süper projesi olur. Nacizane fikrim, bu projeye ek trambüs iptal edilip üniversiteden çevreyolu ortasından raylı sistem ile Sivas caddesinden kışla caddesine veya Çevre yolundan Çöşnük kavşağı Mehmet Buyruk Cad. Ve kışla caddesine bağlanıp daha uzun bir proje haline gelmesi uzmanlarca değerlendirilmesi daha uygun olacağı.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Trambus hattı henuz kurulmadan önce Çakır’a kaç tane tweet attık. Bu hat yan yollara kurulmasin dedik. Eski imam bildiğini okudu. Sonuc ortada trfige takılan trafikbüs oldu. Bu adamın da pek bir sey yapabilecegini de sanmıyorum. Her gelen salladı ama Malatya’lı yine de bu zihniyete oy vermeye devam etti.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Selçuk A. (2 ay önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Zamanın şartları onu gerektirmiş. Bu işin uzmanları var hesabını kitabını yapıp ona göre karar veriliyordur. Belki de şartlar halen bu şekilde gerektiriyordur biz ise gönlümüzde geçeni yazıyoruz. Şimdi ise sayın başkanın böyle bir projesi var Malatyamız için hayırlı olur inş.
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Malatyalı desinler (2 ay önce)Selçuk A. isimli kullanıcı yorumuna
    Uzmanlar mi :) 22 senede akp ile yüzleşememiş bir seçmen (:
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı ama uzaktan değil (2 ay önce)
    Sami Er çıktığı her yerde kendini övüyor. Kendini Malatya’nın üzerinde görüyor. M. Yaşar Çerçi başkandan sonra bu şehrin mütevazı, halktan ve cana yakın bir belediye başkanı olmadı.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Pırasa (2 ay önce)
    İnanmayacaksınız ama gemi kaptanlığı belgemde var. İmza eski bir bakan :⁠-⁠)
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Umut (2 ay önce)
    Sami erin 40 yıllık belediye başkanlığı tecrübesi var güvenim tam
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Malatya (2 ay önce)
    Sayın başkanım evimizde her dakika şu akmıyorsa banyo ya bulaşık için ama evlerimizin bazılarında cif buzdolabı ve sabaha kadar ışık yanan evlerimiz var şu parası 400 en az geliyor elektrik 250 bu hakmi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Rmz (2 ay önce)
    Şuan şehir kütüphaanesi kurulmuş. Adam belediyenin içine kütüphane yapacagım diyo 2- raylı sistem diye sallıyor. İbrahim gezer hoca da açıkladı raylı sistem malatya için şuan rantabil olmadığını planlamacılar yaptığı hesap ile ortaya koymuş resmi olarak yapılan analizler var 1 milyon nufusun altında şuan planlamanın uygun olmadığını herkes bilir. Memlekette her dert bitmiş 300 cami lazım diyor bunu görünce kemal sunalın Zübük filminin cami sahnesi vardı o aklıma geldi :)) Yazık malatyama yazık cidden Adam daha şehirde nerede ne var bilmiyor şuan doğu anadolunun en büyük kütüphanesi şehrin göbeğine açıldı git bir gez bence :))) Söylemler cidden 2000 li yılların söylemleri :))
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 ay önce)
    Raylı sistem daha siz aday gösterilmeden önce millet vekilleri tarafından açıklanmıştı sizin projeniz değil yani kütüphane konusu tabiki olsun eğitim şart ama geçenlerde hürriyet parkının yanında Selahattin başkanımız kütüphane açılışını yaptı biz evlerimizi istiyoruz yıkılan evlerimizin yerini imara açın artık kendi imkanlarimizla yapalım önce bizi şu tenekelerden(konteynerdan) çıkarın evlerimizi istiyoruz deprem psikolojisinden kurtulmak normal hayatımıza dönmek istiyoruz
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Bülent (2 ay önce)
    Adamdaki vizyona bak sen camilerin altını çok amaçlı salon yapacakmış VAH MALATYAM VAH
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Başkan (2 ay önce)
    Sami bey seçim sonrası için güven verdimi vermedimi benim anladığım malatya yapılmasında çevreşehircilik memuru olacak belediye başkanlığını klasik marketcilik, fuarcılık, beton,temizlik,ekmek,düğün, cenaze gibi başlıklarda göre biliriz kazanırsa .
    %65
    %35
    Yanıtla
  • METİN (2 ay önce)
    Başkan birincisi raylı sistem düşünüyoruz ne demek muhtarlığa mı adaysın projesi yok.İkincisi ise diyet borcu ne demek borcu olanın makamda ne işi var Allah beni Malatya lı depremzedeye mahçup etmesin diyeceğine diyet borcumu ödemeye ilginç o nedenle üçüncüye gerek yok vesselam
    %62
    %38
    Yanıtla
  • hasan (2 ay önce)
    mesela şunun sözünü isteriz başkandan tüm mahallelerde kentsel dönüşüm yapılsın. az hasarlı 2000 öncesi yüzlerce bina var, bunların rn kısa zamanda dönüşmesi lazım. ayrıca yenimalatyaspor vb. hiçbir takıma vatandaşın 1 lirasını dahi vermeyeceğinin sözünü versin. başka yardım yapabilir ulaşım, temizlik, altyapı vb. ama kesinlikle para yardımı yapıpda birilerini zenginleştirmesin.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Hala akp'den medet umuluyor. Seçim sonrası Türkiye ekonomisi daha da uçacak verin yetkiyi görün etkiyi !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • murat bey (2 ay önce)
    Denize düşmüşüz, ama yüzmeyi iyi biliyormuş bak sen. Proje ne say say bitmez .Malatya oldum olası üvey evlat olmuştur.Depremden öncesini de çok iyi biliriz .Yani demem o ki Büyük lokma ye büyük sözler söyleme. Sevgili hemşerilerim çantada keklik oldukça her başkan aynı hikaye okur. Sandık kuruldu mu işte er meydanı ora olur.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • İşte o kötü (2 ay önce)
    En son birisi kalabalığı yararak "çekilin ben ekonomistim" dediydi. Korkuyorum sahip
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Battalgazili (2 ay önce)
    Bence siz derede bile yuzemezsiniz ama dere yataklarina kaçak yapilan binalara ""imar barışı ile""onay vermesini iyi bilirsiniz.............
    %66
    %34
    Yanıtla