SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deprem Bölgesinde Görev Yapan Personele Tazminat

0
Güncellendi - 2020-03-02 01:24:23
Deprem Bölgesinde Görev Yapan Personele Tazminat
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle, Malatya ve Elazığ'daki deprem bölgelerinde görev yapan personele 6 ay süreyle 693 lira 50 kuruş tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenecek.

24 Ocak'ta meydana gelen Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli deprem afeti nedeniyle bazı yerlerde görev yapan personele tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, söz konusu deprem nedeniyle Elazığ'ın merkez ve Sivrice ilçeleri ile Malatya'nın Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde (bağlı yerleşim birimleri dahil) sürekli görevle fiilen çalışan, Devlet Memurlar Kanunu, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, Uzman Jandarma Kanunu, Uzman Erbaş Kanunu, Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Yükseköğretim Personel Kanunu'na tabi personele, kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli ve geçici işçi olarak çalıştırılan personele, kanun hükmünde kararname (KHK) ve diğer mevzuat uyarınca sözleşmeli olarak çalıştırılan personele, ilgili mevzuatı uyarınca istihdam edilen diğer personele 24 Ocak'tan itibaren 6 ay süreyle 693 lira 50 kuruş tazminat ödenecek.

- Geçici görevle gidenler de faydalanabilecek

Söz konusu tazminat, depremle ilgili bir görevin ifası amacıyla anılan ilçelerde geçici olarak görevlendirilenlere de verilecek.

Tazminattan, eşlerden her birinin ayrı ayrı yararlanması durumunda her bir eşe bu tutarın yüzde 75'i ödenecek.

Tazminat, fiilen görev yapılan süreyle orantılı olarak ay sonunda yatırılacak ve damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmayacak.

- Fazla çalışma da karşılıksız bırakılmadı

Ayrıca söz konusu yerlerde deprem nedeniyle fiilen fazla çalışma yaptırılan Devlet Memurları Kanunu'na tabi personele Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde, 24 Ocak'tan itibaren 6 ay süreyle ve ayda 90 saati geçmemek üzere saat başına yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nda belirtilen fazla çalışma ücretinin 2 katı fazla çalışma ücreti olarak ödenecek.

Fazla çalışma ücreti ile geçici olarak görev yapan personele ödenecek tazminat, AFAD ile ilgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun'un ilgili maddesi çerçevesinde ve ilgili valiliklerce açılan özel hesaptan karşılanacak.

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • MİKAİL (4 yıl önce)
    bu ihale mi ki kardeşim vekilleri dahil ediyorsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (4 yıl önce)
    Malatya haber sitesi bu durumu bir daha gündeme getirmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • KALE44 (4 yıl önce)
    KALE niye YOK ... ey siyasiler
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (4 yıl önce)
    Malatya Ve Malatyalıların Yine Hakkı Yenmekte... ???
    0
    0
    Yanıtla
  • kaleli (4 yıl önce)
    Madem kale etkilenmedi okulların açılmasını neden 1 hafta bu ilçelerle beraber ertelendi. Malatya merkez ve kale ilceside bu karara eklenmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalılar (4 yıl önce)
    Merkezdeki binlerce ev hasar gördü binlerce insan evsiz kaldı. Yıkılacak siteler, binalar var. Merkez de büyük hasar almışken sadece ilçelere verilmesi nedir anlayamadık. Malatya sahipsiz olduğu için sesimizi duyuramıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslan (4 yıl önce)
    Elazığlılar diyordu bizim vekilimiz yok Öznur Çalık herşeyi Malatya'ya verdiriyor alın Öznur Çalık sizin vekiliniz olsun yazıklar olsun yazıklar oy veren ellerimiz kırılsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ariva (4 yıl önce)
    Merkeze gerek yok doğru karar
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (4 yıl önce)
    Yine Malatya Ve Malatyalıların Hakkı Yeniyor Her Zaman Olduğu Gibi...???
    0
    0
    Yanıtla
  • Hak (4 yıl önce)
    Siyasilere sormak lazım krediler ertelendi dediler bankalar taksitleri 3 ay sonra ya çift ya toplu alacak bizi niye kandırıp siyasi rantınıza alet ediyonuz kim isterdiki evi çatlasın oturulmaz raporu verisin yuvasından olsun siz bu insanları siyasi reklamlarınıza alet edecenize devletin imkanı varsa seferber edin imkanı varsa diyorum yoksa vatan saolsun ama Malatyalı siyasilerin reklamlarına alet etmeyin 600 alsak neolur almasak neolur yıkarsa Allah var hak adaletse gelir bulur
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay Paşa (4 yıl önce)
    Birileri ısrarla sanki deprem yanlız Elazığ ile pütürge ve doğanyolda oldu algısı oluşturmuş gidiyor. Malatya merkez de deprem olmadımı arkadaş..Bir sürü çürük bina yıkılmadımı, bir sürü binaya ağır hasar verilmedimi. Niye bu ısrar ..Malatya merkez ilçeleri de bu hesaba katılmalı. Sayın vekiller niye sesimizi duyurmuyorsunuz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Vip44 (4 yıl önce)
    Depremde Malatyanın Kale ilçeside etkinlenmişken, kararname dışında tutulması yanlış olmuştur.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet ekin (4 yıl önce)
    Cenabı Allah tekrar yaşatmasın inşallah Malatya merkezde kapsam içine alınır.
    0
    0
    Yanıtla
  • sinan dönmez (4 yıl önce)
    bahsedilen yerlerin deprem tazminatı haklarıdır.Malatyada calışanlarında hakkıdır ama malatya merkez için yok şimdilik.Inşallah Malatya merkez icinde kapsam içine alınir
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (4 yıl önce)
    Niye Elazığ merkez ve ilceler varken Malatya'da merkez hesaba katılmayıp l Doğanyol ve Pütürge ilçeleri var Malatya merkezde deprem olmadı mi
    0
    0
    Yanıtla
  • sinan dönmez (4 yıl önce)
    Malatya Merkezinde dahil edilmesi için Vekillerimiz devreye girmeli Malatyada hasar çok fazla
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYANIN KAPSAM İÇINE ALİNACAĞİ HABERLERI var halk arasında ama dogrumu bilmiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal kutlu (4 yıl önce)
    Ne yazikki Malatya Merkez bu düzenlemenin içinde yok depremi Malatya Merkezde yaşadı. Elazığ Merkez var ama Malatya Merkez için yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (4 yıl önce)
    Malatya merkezde deprem olmadı hissedilmesi mi ki merkez yok
    0
    0
    Yanıtla