SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deprem Hasarlı Tekke Camisi de Yıkılıp Yeniden Yapılacak

Deprem Hasarlı Tekke Camisi de Yıkılıp Yeniden Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Malatya Atatürk (Kışla) Caddesi'ndeki Tekke Camisi, yerinde yeniden inşa edilecek.

İlk ne zaman yapıldığı bilinmeyen ve 1988 yılında yıkılan Tekke Camisi alanına, aynı yıl hayırseverlerin desteğiyle yeniden yaptırılan Tekke Camisi, Vakıflar Bölge Müdürlüğüne teslim edildi. Caminin 2007 yılında yapılan deprem performansında güçlendirilmesine karar verildi.

Güçlendirilemeyen cami, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar aldı.

Caminin, kolon, kiriş ve düğüm noktalarında çatlaklar olması üzerine Vakıflar Bölge Müdürlüğünce İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümüne inceleme yaptırıldı.

İnceleme sonucu hazırlanan ve caminin ağır hasarlı olduğu belirtilen rapor, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne teslim edildi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğünce, caminin altında bulunan 8 iş yerine konu bildirilerek dükkanların boşaltılması istendi.

Tekke Camisi'nin yıkılıp aynı yerine yapılacağı, iş yerlerinin de yine caminin altında bulunacağı belirtildi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Hacı KEMAL (4 ay önce)
    Cami Allahın evi o belli. Altındaki dükkan da Allahın dükkanı mı olacak şimdi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • AYVAZ DAYI (4 ay önce)
    ==TEKKE AVM== yapın çok güzel olur. Bir köşesine mescit sıkıştırıp adına camii der, ticarete devam edersiniz mümin kardeşlerim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Selami (4 ay önce)
    Şu Camileri ticarethane yapmaktan vazgeçin. Adam yukarıda ibadet edecek sen aşağıda dantelli don satıp keseyi dolduracaksın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı AYVAZ Hz. (4 ay önce)
    Fuzuli = Bankalar Caddesi. Akpınar= AVM' ler Caddesi. Hükümet Meydanı= Lüx giyim mağazaları ve Fast Food lokantaları. Cezmi Kartay = İstanbul'daki gibi Malatya'nın Beyoğlusu çiçek pasajı gibi karışık dükkanları. İnönü Caddesi = Paris şanzelize caddesi gibi tiyatrolar sinemalar, mücevher, kuyum ve dükkanları cafeler. Kışla Caddesi= Sağlık birimleri doktorlar diş tabipleri eczaneler caddesi. Akpınar Aslantepe caddesi= Elektronikçilerin merkezi. Emeksiz caddesi mobilya mağazaları. Olsun. Meslek bazında düzenlemeler yapın. Daha çok meslek var. Mesela tavacılar, o lezzet patlaması patlıcan tava şehrin en göbeğinde satılsın. Merkeze hükümet meydanına hiçbir bankaya müsaade etmeyin. Onları ihtiyacı olan zaten bulur ulaşır. Öyle bir Malatya yapın ki. Tüm Dünya yalandan değil, gerçekten kıskansın. Uluslararası proje yarışması açın tüm Dünyanın fikrini alın. Akar sular şehri Malatya'nın ortasından Derme kanalı Kanalboyu gibi başka kanallar da aksın. Yeraltı sularını pompalarla kanalizasyona bağlayacağınıza Drenajı su kanallarına yapın. Sonuçta temiz su. Bu kanallarla suyu şehir dışına kanalize edin. Şehri yazın serinletir kışın ısıtırsınız. Hava yumuşar bu sayede. Sonra aşağılarda bir yerde yerde yapay bir göl oluşturun buradan da kayısıları, bahçeleri sulayın. Kanal boyu malatya'nin pırıl pırıl parlayan eğlence, dinlence caddesi olsun. Emekliler parkının ortasına yüksek bir kule yapın. "Malatya Kulesi". Herkes çıkıp bu muhteşem şehri seyretsin oradan. Güzel olsun Malatyam be güzel olsun güzel! Biraz vizyon sahibi olun. Bak insanlar da bu güzellikleri görünce nasıl değişecek. Malatya sevdalısı olacak. Camileri de ne yaparsanız yapın yeter ki TİCARETHANEYE ÇEVİRMEYİN.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Ahmet (4 ay önce)
    Yanıbaşındaki SEMERCİOĞLU apartmanını hak sahiplerini mutlu edecek şekilde "Halihazır cami yeri ile birleştirilse her daire sahibine hemen hemen 1 dükkan verilecek şekilde plan yapılsa kimse itiraz etmez"kamulaştırıp köşeye altı çarşı olan güzel bir cami oturtulabilir.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Haci AYVAZ (4 ay önce)
    Değil mi ADMİN. Haksızsam haksızsın de kardeşim. Amenna.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Haci AYVAZ (4 ay önce)
    Ya da 5 kat bodrum yapın yerin dibi cami olsun gerisi de çarşı olsun. sonra Allah belanızı versin.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Allah senin cazanı versin.
    %29
    %71
    Yanıtla
  • İtü (4 ay önce)
    O camiyi inceleyen ve yıkım veren profesör hoca itü mezunudur... İtü de bu işin pirlerindem ders almış.. dolayısıyla, kararı doğrudur...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Projesiz (4 ay önce)
    Çok isabetli bir karar olmuş... Oranın beton dayanımı briket seviyesinde... Zaten birkaç karot numune alınırsa, beton dayanımını yetersiz olduğu görülebilir, ordan da yıkım çıkar. Derme çatma bir yer.. Belki kolon bile kesilmiş olabilir... O caminin projesi bile yok... Yani usta marifeti ile yapılmış bir yer... Yıkım veren hocalarımızı tebrik ederim.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Sakin (4 ay önce)
    Aynı mimaride yapılmasın. Bırakın şu Osmanlı cami mimarisini.osmanlı cami yaparken kilise mimarisinden esinlenmiş. Kendine has mimari geliştirememiş.Bu konuda Selçuklu mimarisi çalışılmalıdır.Dünyada Selçuklulardaki estetiği yakalayan olmadı.
    %78
    %22
    Yanıtla