SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Deprem Psikolojisinden Bir An Evvel Kurtulmamız Gerek"

A- A+ PAYLAŞ

Eski Buğday Pazarı’ndaki esnafların iş yerlerini Yeni Buğday Pazarı’na taşıma sürecini yerinde görmek üzere Yeni Buğday Pazarı’nı ziyaret eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeni Buğday Pazarının hayırlı olmasını diledi. 

Başkan Gürkan, Yeni Buğday Pazarı’na kayısı tüccarları, Buğday Pazarı esnafları, diğer ticari faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarla birlikte banka şubelerinin açılması ve ulaşım, sosyal altyapı, trafik gibi olanaklarıyla Yeni Buğday Pazarı’nın önemli bir kampüs haline geldiğini vurguladı.   

“MALATYA’YA ÖNEMLİ BİR KAZANIM SAĞLAYACAK”

Eski Buğday Pazarı’ndaki 72 esnafın Yeni Buğday Pazarı’nda kira bedeli olarak çok cüzi bir bedel karşılığında ticaret yapabileceklerini ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Taşınma süreci başladı. İlgili arkadaşlara da gerekli talimatları vererek 1 Ocak 2024 tarihine kadar ‘arasa’ diye tabir ettiğimiz eski Buğday Pazarı’nda faaliyet gösteren tüccar kardeşlerimizin bir an evvel kendilerine tahsis etmiş olduğumuz iş yerlerine taşınmalarını istediğimizi ifade etmek istiyorum. Tebligat işlemleri başlatıldı. Önümüzdeki günlerde gerek kayısı ticaretiyle uğraşan esnaflarımızın gerek sosyal amaçlı ticaret yapan diğer sektörlerin buraya gelmesi, Buğday Pazarı’ndaki esnafların buraya gelmesi ve banka şubelerinin buraya taşınması ve buranın bir kampüs olarak hizmet vermesi Malatya’ya önemli bir kazanım sağlayacaktır. İçerisinde ticari faaliyetlerini yürütürken hem trafik hem ulaşım hem de sosyal altyapının kendilerine sunulması anlamında önemli bir kampüs alanı kendilerine tahsis edildi” diye konuştu. 

“DEPREM PSİKOLOJİSİNDEN BİR AN EVVEL KURTULMAMIZ GEREKİR”

6 Şubat depremlerinin etkilerinden kurtulmak adına bu tür hizmetlerin devam edeceğini belirten Başkan Gürkan, “İnşallah bu çalışmalarımızı diğer sektörler bazında da devam ettirerek şehrimizi modern anlamda, geçmişinin çok daha üstünde yaşanılabilir ve mazisine layık istikbaline hazırlama noktasında el ele vereceğiz. Şehrimizi, kıyametin provası dediğimiz depremin yol açtığı zarardan ve deprem psikolojisinden bir an evvel kurtarmamız gerekir. Yeni Buğday Pazarı da bunun en güzel örneklerinden biridir. Malatya’mıza ve Malatyalı tüccarlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.  

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Selim Mert (4 ay önce)
    Buğday pazarı kasap pazarı şire pazarı bu pazarlar artık olmuyordu çok eski yerler pislik götürüyor dükkanlarda lavabo bile yok.Yenilenmesi uzun yıllardır gerekiyordu.Ticaret borsası başkanı ramazan beyin de önemli katkısıyla şire pazarı ve buğday pazarı yenilendi çok şükür.Kasap pazarı balıkçılar pazarı da yenilenirse çok güzel olur.Slahattin başkanada teşekkür ederiz
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (4 ay önce)
    "Deprem Psikolojisinden Bir An Evvel Kurtulmamız Gerek" derken nasıl olacak sayın başkan.. yıkım işi ne zaman biteceği meşhul nasıl olacak... geçicide olsa delik deşik yollara asvalt döker oda yok ve ana caddelere ve sokaklara bakıyosun evlerde ve esnafın ışıkları yanıyor ama cadde ve sookaklarda ışıklandırma yok zifiri zindan ve kotunç görüntü var nasıl oacak... internet ağı yerle bir oldu doğru dürüst internet sıkıntısı var bir türlü giderilmedi nasıl olacak... bundan iki ay önce demişttinizki esenlik marketlerde ocak ayına kadar fiyatları dondurduk sen bunu dediğinde normal yağlı kıyma 280. TL ifi şimdi 380 oldu ve bütün ürünlerde fiyatlar yerinde kalmadı fırladı nasıl olacak peki.. her ay suları zamlı ödüyoruz nasıl olacak... ve belediyenin her hangi sosyal aktivitesi yok spor. sanat. kültür. müzik. vs. vs. vs. hiç bir aktivite yok nasıl olacak... neyse başkan vatandaş biliyor kim çalışıyor kim çalışmıyor vekilleride söylemeye gerek yok sahipsiz malatya sahipsiz malatya o kadar
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Esnaf (4 ay önce)
    Emeği geçen her zaman esnafın yanında olan Ramazan Özcana ve yine emeği geçen selahhatin başkana teşekkür ederiz. Maltyamıza ve esnafımıza güzel bir kazanım oldu.
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Sn Başkanım hayırlı Akşamlar 10 aydır il dışında yada konteynırda kalan bir vatandaşa toki ev verebildimi ? Bu zor ekonomik koşullarda evi yıkılan insanların bu evleri yaptırma gücü varmı ? Bu evlerin hızlı bir şekilde yapılması noktasında çabanız yok denilecek kadar az olarak görüyorum. İşci ücretleri ,usta ücretleri çok pahalı çünki malatyada yeterli işçi yok mecburen dışarıdan işçi gelecek bir işçinin barınma ücret ortalama 15 bin lira ,Belediyemiz piyasayı regüle etmek için 200 konteynır ×4 yatak atıp dışarıdan gelen kalifye ustaya imkan sağlayamıyor. Osmanlı ejdat her gittiği yer han ve hamam yapmış oysa siz hamamın birini müze diğerinide sanırım özelleştirdiniz oysa böyle zor zamanlarda han ve hamama ihtiyaç var hemde hamamın bedava olması dinen caiz hale gelmiş ,büyuksehir acilen 2 tane hamam yapabilirdi yazın 100lerce işçi ve amele dışarlarda yattı belkide bit düştü. Dışarıda yeni atanan memur ev bulans kadar 3 gün otelde kalsa 6 bin lira Çok mu zor 100 konteynır atıp dışardan gelen memur ,öğretmen gib hatta satış elamanı ,tüccarı bedava veya uygun fiyata konuk etmek belediyemiz için çok mu zor olur . Saygılar sunarım
    %88
    %12
    Yanıtla
  • selim (4 ay önce)
    Gerçekten doğru deprem psikolojisinden bir an önce kurtulmamız lazım tabi öncelikle bu yöneticelerden nedenmi 10 ayda gidin bakın toki ikizceye evleri dikti belediyelerin yapamadıklarına bakın sokkak aydınlatması yok trafik ışıkları yok kaldırım yok internet yok yol yok güvenlik asayiş yok kural yok kanun yok malatya merkezde gezin hindistandan farksız düzen yok ama yöneticiler akşama kadar kanallarda reklamı dönüyor park yaptık allah akıl fikir versin
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Selim, biraz aklıselim davran Selim
    %5
    %95
    Yanıtla
  • Hakan (4 ay önce)
    İbrahimler duruyor mu ki her gün sallıyor psikoloji nasıl yerine gelsin psikolojiden nasıl çıkalım
    %72
    %28
    Yanıtla