SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Depremde Binalar Niye Çöktü?. Yanıt, Bu Skandal 'Sanık' İfadelerinde..

Depremde Binalar Niye Çöktü?. Yanıt, Bu Skandal 'Sanık' İfadelerinde..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 6 Şubat'ta 04.17'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde hasar alan, aynı gün saat 13.24'te meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki ikinci depremde ise yıkılarak 5 kişinin hayatına mal olan Fahri Kayahan Bulvarı üzerindeki Palmiye Stesindeki A Blokla ilgili olarak müteahhit  ile  apartmanın altında şube açan ve kolon kesmekle suçlanan market zinciri BİM’in sorumlusunun ifadeleri, Malatya'da yapı sektöründeki  başı boşluğu, bilinçsizliği, sorumsuzluğu, denetimsizliği, belediyeler ile denetim görevlilerinin skandal ihmallerini ortaya koydu. Çöken blokun beton dayanım gücünün en az 16 olması gerekirken, 10,34 değerinde çıktığı belirtilirken, halen tutuklu olan müteahhit 2000 yılında yaptığı binada 'o dönemlerde beton santralı olmadığı için inşaatta kullanılan betonun elle karıldığını'  söylemesi dikkat çekti. Bu arada, kolon kesmekle suçlanan BİM’in bölgeden sorumlu genel müdürü ise 2017 yılında açtıkları şubenin tadilatı ile ilgili olarak ruhsat işlemlerinin tamamlanmadığını ancak 6 Şubat depremlerinin ardından öğrendiğini itiraf etti.

6 Şubat depremlerinde Malatya’da yıkılarak enkazda kalanların can verdiği binalardan biriside Fahri Kayahan Bulvarı üzerindeki A blokuydu. Toplam 5 kişinin hayatına mal olan yıkımdaki sorumlular hakkında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ilk etapta müteahhit Hayri Canpolat, İnşaat Mühendisi Murat Anıl Bozdağ ile BİM Malatya'dan da sorumlu  genel müdürü Recep Yıldırım, BİM Mağaza Geliştirme Müdürü Selahattin Şengül ile BİM görevlisi Rıdvan Kaya tutuklanmışlardı.

Binayı yaptığı 2000 yılında Malatya’da hazır beton santrali olmadığı için binada ustaların el yapımı betonu kullandıklarını ve bu nedenle de karot derecesinin çok düşük çıkmış olabileceğini  savunan müteahhit, apartman altında şube açan BİM adlı firmanın kolon kestiğini iddia ederken, soruşturmada en can alıcı noktalardan birini ise BİM’in Malatya’nın da dahil olduğu bölge genel müdürlüğü görevini yürüten Recep Yıldırım'ın ifadesindeki “Ruhsat çıkmadan önce Belediye çalışanları (Yeşilyurt Belediyesi)  bize ‘Tadilata başlayabilirsiniz’ dediği için de yük asansörü tadilatını başlayıp bitirdik. Fakat bina yıkıldıktan sonra ruhsat işlemlerinin tamamlanmadığını, tadilat ruhsatının alınmadığını öğrendim.” iddiası dikkat çekti.

“Depremde bina yıkıldıktan sonra ruhsat işlemlerinin tamamlanmadığını öğrendim”
2019 yılı öncesinde Malatya’nın dahil olduğu BİM’in 6 ilin sorumlu bölge genel müdürü olarak görev yapan Recep Yıldırım, geçtiğimiz Mart ayında savcılıkta verdiği ifadesinde  “İstanbul iline görevlendirilmeden önce Malatya ilinin de dahil olduğu 6 ilin bölge genel müdürlüğünü yapıyordum. Genel müdürlüğüm döneminde Malatya ilinde bulunan Palmiye Sitesi A Blok zemin katında BİM A.Ş.’ye e ait BİM Market Şubemiz bulunuyordu. Yanlış hatırlamıyorsam 2017 tarihinde bu şubemizin bodrumdan zemine malzeme taşımak için yük asansörü yaptırmıştık. Yük asansörünün yapımına dair sözleşmeyi ise BİM A.Ş.'nin çift imza kuralı gereği mağaza geliştirme müdürümüz Selahattin Şengül ile birlikte imzalayarak yüklenici firma ile anlaşmamızı sağladık. Bu tadilata dair mimari projeyi ise Osman Coşkun isimli Malatya ilinde ofisi bulunan mimara çizdirmiştik. Mimari proje çizildikten sonra ilgili belediyeye başvurarak ruhsat işlemlerini başlattık. Ruhsat çıkmadan önce Belediye çalışanları bize ‘Tadilata başlayabilirsiniz’ dediği için de yük asansörü tadilatını başlayıp bitirdik. Fakat bina yıkıldıktan sonra ruhsat işlemlerinin tamamlanmadığını, tadilat ruhsatının alınmadığını öğrendim. Benim dönemimde mimari proje onay harcı alınmıştı. Buradan da anlaşılacağı üzere ruhsat alınmak üzere gerekli işlemler devam ettirilmemiş. Gerekli işlemleri ise şubemizin mağaza geliştirme müdürü olan Selahattin Şengül'ün yapması gerekirdi. Ayrıca İzmir depreminden sonra bu şubemize dair sosyal medyada yer alan kolon kesildiği iddiasına dair hususları da bilmiyorum. Benim genel müdürlüğüm çalışma prensibimiz gereği sadece onay makamından ibarettir.” iddiasında bulundu.

Recep Yıldırım, kendisinin 2019 yılı sonrasında İstanbul’da görevlendirilmesi nedeniyle Malatya’daki şubeyle ilgili sorumluluğunun da bittiğini ve kendisinin suçsuz olduğunu ileri sürerek, “Enkaz altında kalarak hayatını kaybeden kişilerden de ben sorumlu değilim. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

Müteahhit: “Beton santrali yoktu, ustalar betonu elle yaptılar”  
Depremde  5 kişiye mezar olan Palmiye Sitesinin müteahhidi olduğu bildirilen Hayri Canpolat ise, “Şahsım tarafından yapılan Fahri Kayahan Bulvarında bulunan Palmiye Sitesi A Blok 2. Depremde yıkılmıştı. Alınan karot numunelerine ilişkin rapor sonucu 10.34 çıkmış biz o dönemlerde beton santrali olmaması sebebiyle binaya dökeceğimiz çimento ustalarımız tarafından elle karılıp makine ile dökülürdü. Çimento yapımında kullandığımız kum, çakıl ve çimento harcının miktarını şantiye şefimiz belirlerdi. A Bloğun yapımında hazırlanan çimento da bu şekilde hazırlanmıştı. Benim teknik bilgim olmadığı için kullanılacak malzemenin miktarını veya yapısını ustalara tarif etme gibi bir imkanım yoktu. Ben sadece şantiye şefinin talepleri doğrultusunda malzeme ve insan gücünü temin ediyordum. Yine bu bloğu yaptığımız dönemde yönetmelikte belirtilen beton dayanım gücünün ne kadar olduğunu da bilmiyordum. Fakat depremden sonra yapmış olduğum araştırmalarda dayanım gücünün en az 16,00 olması gerektiğini öğrendim. Palmiye Sitesine ait karot deney raporunun 10.34 çıkmasının sebebini hazırlanan çimento harcının tam manasıyla homojen bir dağılım sağlamamasına bağlıyorum. Fakat emin değilim. Ayrıca deney yapılan karot numunelerinin birden fazla yapı elemanından alınmış olsaydı değerlerin yönetmelikte belirtilen değerlere eşit veya üzerinde çıkacağını düşünüyorum.” ifadelerini ileri sürdü.

“2000 yılında Malatya'nın 2. derece deprem kuşağında olduğunu biliyordum”
Müteahhit Canbolat ayrıca, ifadesini şöyle sürdürdü:

“Yine belirtmek isterim ki bu binanın yıkılmasında kullanılan beton dayanımının etkili olduğunu düşünmüyorum. Çünkü A Bloğun yanında bulunan aynı siteye ait B Bloğunda müteahhitliğini de ben yapmıştım. B blokta A bloğu yapmış olduğumuz şekilde aynı standartlarda yapmıştık ve eş zamanlı bitmişti. A blokta kullanılan malzemelerin aynısı B blokta da kullanılmıştı. Yine A blokta çalışan ustalarımız B blokta da çalışmışlardı. Bizden kaynaklı bir kusur olsaydı B Blokta 06/02/2023 tarihinde meydana gelen depremlerde yıkılırdı. A bloğu yapmış olduğum 2000 yılında Malatya'nın 2. derece deprem kuşağında olduğunu biliyordum. İlgili belediyenin imar işleri müdürlüğü binayı yapmış olduğumuz tarihte zaman zaman gelir yapılan işlemleri denetlerdi. Özellikle kolonlarda, kirişlerde, temelde ve tablede kullandığımız demirleri yerleştirdiğimizde kontrol ederek demir vizesi yaparlardı. Fakat bina yapımında kullandığımız çimentonun yönetmelikte belirtilen değerlere uygun olup olmadığına dair bir denetim yaptıklarını hatırlamıyorum. A bloğu yaptığımda zemin katı dükkan olarak tasarlamıştık. Dükkan içerisinde herhangi bir asma kat yapmadık. Ben binaları teslim ettikten sonra yapılıp yapılmadığını da bilmiyorum. Ayrıca BİM yetkilileri tarafından dosyaya sunulan rapor ise tamamen kendi üzerlerine atılı suçu hafifletmeye yönelik hazırlanmış bir rapordur. Binanın projesini bilmeden yıkılmış binayla ilgili statik değerlendirmeler yapmışlardır. Bu husus dahi bu rapora itibar edilmeyeceğini göstermektedir.”

“Binanın kolon ve kirişlerine müdahaleler de bulunulmuş”
Binanın BİM tarafından yapılan tadilat nedeniyle yıkıldığını iddia eden Hayri Canpolat, “Daha önceki ifademde de izah ettiğim üzere bu binanın yıkılmasında tamamen BİM yetkililerinin yapmış olduğu ruhsatsız inşaat işlemi etkili olmuştur. Binanın kolon ve kirişlerine müdahaleler de bulunulmuştur ve depremde de yıkılmasına sebebiyet vermişlerdir. Eğer benden kaynaklı bir kusur olsaydı A bloğun yanında bulunan ve her şeyi aynı olan B blokta yıkılırdı. Bu sebepten dolayı üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

Tutuklular adli kontrolle serbest
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının deprem soruşturması kapsamında Palmiye Sitesindeki A blokun  çökmesi nedeniyle müteahhit Hayri Canpolat, İnşaat mühendisi Murat Anıl Bozdağ, BİM Malatya eski bölge genel müdürü Recep Yıldırım, BİM mağaza geliştirme müdürü Selahattin Şengül ve BİM görevlisi Rıdvan Kaya tutuklanmış, daha sonra adli kontrol koşuluyla  tahliye edilmişlerdi.

malatyahaber.com

FOTOĞRAFLAR: Altında BİM marketinin bulunduğu Palmiye Apartmanı A blokunun depremden önceki sağlam hali ve deprem sonrası enkaz görüntüleri..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • ali (10 ay önce)
    bir ev alıyorsun altında ki kişiler kolonu kesiyor duvarı yıkıyor ve bir şey yapamıyorsun ölüyorsun ....sözün bittiği yerdeyiz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cehalet-ül Fazilet (10 ay önce)
    Yapanın yanında kâr kaldığı bilinirse sadece binalar çökmez,ahlak çöker ,ekonomi çöker..topluma kaos çöker..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (10 ay önce)
    Binayı denetlemeyen ve ruhsat cıkmadan tadilat yapanalra ceza verecek DENETMENLER, belediye mühendisleri ve en önemlisi ise tüm bunları denetlemeyen sayın MEHMET CINAR yargılanmalıdır!!!! ( bu kacıncı sorumsuzluk kardesim. yeter artık. yani belediye secimlerine kadar bekliyemiyoruz yaaa. hergün hergün resim fotograf. tm Allaha havale ettik ama sizde mahkemelere havale edin artık!!!)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı (10 ay önce)
    Devlet devletliğini yapmazsa daha çoookkk insan kaybederiz... bkz..hakimbey AP, bkz kolon kesmeler, bkz bostanbaşındaki hasar değişiklik oyunları...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mahmut (10 ay önce)
    burada bir çok yanlış var ama birincisi muteahhit tutuklu değil serbest elini kolunu sallaya sallaya geziyor tmm büyük bir deprem yaşadık acımız büyük tmm geçmişi çok çabuk unutan bir milletiz ama benim merak ettiğim bu ve bunun gibi onlarca muteahhit hiç birşey olmamış gibi gene milyonluk mezarlar yapmaya devam edecek mi tmm elinizi kolunuzu sallaya sallaya gezin ama en azından size bundan sonra muteahhitlik izni yok diyecek mi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vahdettin koc (10 ay önce)
    Mutehitler nezaman çıkar. E bim kesmiş kolon kesen sorumluyu adami cikardiniz demi.dukkan sahibi nerede
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 2 ay sonra hepsi çıkar kimseye de bişi olmaz.Olan evi yıkılana olur gibi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vahdettin koc (10 ay önce)
    Küfür etmiyorum Derim ki vah Malatya ah malatya
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vahdettin koc (10 ay önce)
    Ben oradan ev aldığımda belediyeye ciddi bir harç yatirdim. Hazır beton santrali yokmuş. Malatya da 1980 hizmete başlamış Çekme kat yokmuş İlk görüntüler birkaç güne gelir Bim canpolatlar vicdaninizla sizi baş başa birakiyorum. Beş can gitti oturun en azından helallik alin.Siizin yerinizde olmak istemezdim. Tabiki maddi geliriniz iyi mütevazı olun en azından tek tek özür dileyin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yük asansörü (10 ay önce)
    İfade edilen bim tadilat yapmış yük asansörü ilave etmiş bunun sonucu bim in olduğu bina yıkılmış diğer blok sağlam başka başka anlam yüklememek lazım .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (10 ay önce)
    Denetleme yapmayanlar neden hesap vermedi.Belediye nasıl ruhsatsız çalıştırıyor buraları neden yapı denetim ihmal ediyor.Yav arkadaş bu kafayla gidersek bundan sonraki depremlerde de aynısi olacağa benziyor.Kimin ne yaptığı belli değilmiş meğer.Allah Malatya'ya yardım etsin hem.is.bilmez belediye hem iş bilmez müteahhit artıkları hem iş bilmez yapı denetimler ki artık yepi denetimler kapatılsın neticede gerekte yokmuş adı var ama.kendiai olmayan yapı denetim diğer adı kolon kesenlere bakmayan denetim olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (10 ay önce)
    Başrollerde Malatya Yeşilyurt belediye var. Nedense her işin altında çıkıyor. Ruhsat çıkmadan ise başlatanlar Hakkında yapılan bir suç duyurusu var mı? Elbette olmaz. Malatya Ali babanın çiftliği gibi kimin ne yaptığı belli değil. Herkes iyi şeylere sahip çıkıyor ama Malatya'da yapılan iyi bir şeyde yok. Deprem sonrası Malatya acınacak halde. Ama birileri daha siyaset peşinde belediye başkanlığı peşinde. Bu arada tecde akpınar maşallah Teksas. Emniyet müdürlüğü maalesef çok yetersiz. Ters yöne trafik serbest.deprem oldu diye herşey serbest.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Binanın yapıldığı dönem Malatya Büyükşehir değildi. Buradaki ihmal o dönem ki Malatya merkez Belediyesinindir. Bu ifadelerim mevcut Yeşilyurt Belediyesinin ihmallerini kapatmaya yönelik değildir. Onlarda çok sayıda ihmale imza atmışlardır. Mutlaka bu ihmallerin ruhsatlandırmadan, denetimden tutunda imalata kadar tüm müsebbiplerinin hesap vermesi gerekmektedir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (10 ay önce)
    Benim anladığım projey yapan mimar suçlu çünkü onaylatmamış projeyi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vahdettin (10 ay önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    ne mimari böyle gereksiz balkon şekillerini mimar cizemez
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yikamaci (10 ay önce)
    Bir esnaf olarak ruhsat bölümünde su giderleri kanalları için bir onay imzası gerekliydi öyle bir adama denk geldik ki formalitede olsa imza atmadı bir hafta çalışmadan kanalı değistirip kontrolden sonra imza attirabildik hasan beye imza olayından 2 yıl sonra bir gün karşılaştık nasıl olduğunu sordum biraz sohbet ettik ve pütürge'ye Sürgüne gönderildiğini öğrendim bana dedi ki dostum senin kanalın imza işi çok basit bir işti Ona rağmen imza atmadım Ben öyle fabrikalara öyle tesislere gidiyorum ki milyonluk arıtmalar istiyorum onlar da yapmıyorlar Ben de imza atmıyorum atmadığım için yerime atanı getirdiler dedi Malatya'da işin özeti bu şekilde Müteahhitler cezaevinde Mimarlar cezaevinde biM çalışanları Market çalışanları cezaevinde ancak belediyeden hiçbir yetkili yok Çok ilginç
    %100
    %0
    Yanıtla
  • tahir (10 ay önce)
    50 yıllık binalar var onların da betonu elle karılmış.. onlar niçin yıkılmadı
    %85
    %15
    Yanıtla
  • hasan (10 ay önce)
    belediyeden niye kimse tutuklanmıyor? adamlar müracat ediyorlar, siz gidin başlayın demişler. ruhsat işleri bitmeden nasıl açılıyor işyeri? bunların sorumluları belediye değil mi? şu yeşilyurt belediyesi doğru dürüst bir incelense ne pislikler çıkacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (10 ay önce)
    Allah mekanlarını cennet eylesin Herkes kendini kurtarma peşinde bekediye de kaldırım park bahçe yapmakla meşgul denetime zaman yok kısacası suçlu yok hepsi masum işini 4 .4 yapanlar birdahaki seçime hiç mahkum kalmaz bir şekilde çıkarlar yargının boşluğu oldumu o boşluğu kan davası kapatır tek bir kişi dahi çıkıpta ben suçluyum herkesten özür diliyorum diyemedi bu da ne kadar kötü bir yoldayız çok üzücü
    %100
    %0
    Yanıtla
  • amin kimse suçlu değil. Çünkü başkanlar memleketin dehalaridir.her doğruyu onlar bilirler. Başkan bim mutahit bu dünyanın öbür dünyasida var o 5 can artık gullerle mi odunlarla mikapida bekliyor.hayirli işler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Burak (10 ay önce)
    Bim yetkilisi açık bir şekilde yıllardır marketin ruhsatsız çalıştığını söylüyor.mehmet çınar efendiye sormak lazım yıllardır burası nasıl ruhsatsız çalışıyor.gariban bir esnaf olsa sırtına binersiniz.bu işletmeye ruhsat vermeden çalışmasına göz tuman ve depremde insanların enkaz altında kalmasına sebep olan başkanda hala utanmaz bir şekilde sokağa çıkabiliyor.bosuna dememişler devletin dini adalettir diye.bu ülkede adalet çoktan yerle bir olmuş.o kadar insanın vebalini elbet Allah sorar size
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Filinta (10 ay önce)
    Burada suçlu BİM ve belediye gibi durmakta fakat BİM' in genel müdrünün bölge müdürünün bu konuyla bir ilgisi yok. Allah vefat edenlere rahmet eylesin cahilliğin liyakatsizliğin bedelini ödemişler. İş yapanlar bilirler ki bu ülkede herşey varmış gibi ama aslında adamın varsa ne yaparsan yap işin bir şekilde çözülüyor. Şimdi şehirde prefabrik ev patlaması yaşanıyor. Gidin sorun kaç tanesi inşaat ruhsatı almış. Ama vatandaş ne diyor bir şekilde ruhsatı hallederiz biz yapalım bişey olmaz. Sonrada kimse üstüne bişey almıyor. Vatandaş aşırı derecede şımarmış gerçekten kimse kural kanun dinlemiyor. Böyle giderse daha çok bedel öderiz; allah korusun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Pırasa (10 ay önce)
    Ya arkadaş 5 kişi hayatini kaybetmiş siz kendinizi aklama peşindesiniz. Ben bilmem işçi yapmış ben malzeme ve işgücü sağladım. Vicdan ne diyor bu konuda.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Hamdi (10 ay önce)
    BİM Şubesini 6 yıl boyunca belediye rahatsız etmemiş. Aynı yere Malatyalı bir bakkal açsaydı günde 10'kez uğrarlardı. Unutma Malatyalı bunları. Halen utanmadan, sıkılmadan Malatya'da geziyorlar. Birde en çalışkan başkan seçilmiş ankette. Sen önce gel şu binada ölen 5 kişinin hesabını ver.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • ZAFER DEMİR (10 ay önce)
    vah gidene... şimdi suçu birbirlerine atıp dururlar (utanmadan)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (10 ay önce)
    Belediyeler tarafından Elazığ depreminden sonra zahmet buyurup Malatya da bina alttlarinda kolon kontrolü yapildimi acaba yada herhangi bi yetkilinin aklına geldimi acaba,imza atmadim diyerek kendi siyiramazsin bu vebalden
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mehmet (10 ay önce)
    Yeşilyurt belediyesinin kendine faydası olsaydı, yaptırmış olduğu binalar yıkılmazdı. yıkılan binaların tek sorumlusu mühendisi ve müteahhit değildir. belediye yetkilileri, yapı denetim şirketleri de sorumludur. deprem bölgesinde hangi belediye yetkilisi tutuklandı soruşturma geçirdi hiç biri.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MalatyaSpor (10 ay önce)
    1997 yapım Niyazi mısri de kendi yaptığımız binamız var. Orasıda betonu Manuel elle karıştırmalı oldu ve bu depremde zerre hasar olmadı mahallenin %90'ı hasar aldı binamız Allaha şükür sağlam. Demek ki neymiş çalmamak lazım. Çaldırmamak lazım. Anlayan anladı.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Yeşilyurt lu (10 ay önce)
    Yalanını yesinler aynı ustalar diğer bloklarin betonunu dokmedimi.allah sizin gibileri ıslah etsin vessalam
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (10 ay önce)
    Demekki neymiş; belediyeler gorevlerini bilmiyor ve yerine getirmiyor. Belediyede liyakatsiz şekilde alınan mühendis,mimar,kalifiye işçi ve diğer çalışanlar acaba hangi şartlara ve referanslara göre aliniyor. Gerçekten merak ediyorum. Yoksa duyduklarimiz doğru mu! Üç belediyede çalışanların doğum yerleri ve tarihlerini keşke aciklasalar ve bizde öğrensek. Ama nerdeee....
    %100
    %0
    Yanıtla