SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Depremde Hasar Gören 'Gazi Lisesi' Binası da Yıkılıyor

Depremde Hasar Gören 'Gazi Lisesi' Binası da Yıkılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın köklü eğitim öğretim kurumlarından olan Gazi Lisesi binası da, 6 Şubat depremlerinde aldığı hasar nedeniyle yıktırılıyor.

Çilesiz Mahallesi'nde, 1971- 1972 eğitim ve öğretim yılında 'Gazi Ortaokulu" olarak 330 öğrenciyle açılan okul, 1974 yılında lise bölümünün de açılmasıyla Gazi Lisesi olarak faaliyetini sürdürmüştü. 1994- 1995 öğretim yılından itibaren ortaokul kısmı kademeli olarak kaldırılan, 2011- 2012 ders yılında da Anadolu Lisesi'ne dönüştürülerek 'Gazi Anadolu Lisesi' adını alan okul, yaklaşık 50 yıllık dönemde 20 bine yakın mezun vermişti.

6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gördüğü belirtilen binanın, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan incelemelerin ardından yenisinin yaptırılmak üzere yıktırılmasına karar verildi ve kontrollu yıkım işlemine başlandı.

Okulun öğrencilerinin Mareşal Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi binasında geçici olarak eğitim ve öğretimini sürdüreceği öğrenildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Malatya (8 ay önce)
    Malatyanın neredeyse üçte ikisine yakını yıkılacak tek sağlam yer tokiler tecde yolu üzeri, özalper civarı ve tokiler kaldı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sema (8 ay önce)
    Hatıralar birer birer yıkılıyor , siliniyor zihinlerden, 80 li yıllarda orta bölümünde okuduğum okulum...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (8 ay önce)
    O kadar da güçlendirme yapıldı diye biliyorum. Demek ki güçlendirme boşmuş.
    %100
    %0
    Yanıtla