SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Depremden Çıkmış Malatya’ya Tecrübeli ve Nitelikli Atama Olmalıydı”

“Depremden Çıkmış Malatya’ya Tecrübeli ve Nitelikli Atama Olmalıydı”
A- A+ PAYLAŞ

İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı ve İYİ Parti Yerel Yönetimler Koordinatörü Hikmet Tanrıverdi, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne yapılan atamaya tepki göstererek, “Özellikle depremden çıkmış, ayağa kalkmak için nitelikli ve tecrübeli insanların atanması gerekirken, Tecrübesi olmayan, sadece partili olma özelliği olan insanları getirip Malatya'da kurumların başına koyarsanız başka bir sonuç beklemeyin.” dedi.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Tanırverdi şunları söyledi, “Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Yener Oba Atanmış, ne özelliği var? 1 yıl önce Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atanmış, Adana'da AKP'den aday adayı olmuş, yaklaşık 4 ay seçimden dolayı görev yapmamış. 8 aylık bir tecrübe ile Malatya'ya atanmış, niye diye sorarsanız Yener bey Adanalı, Ordu çok uzak. Ondan sonra şehir iyi yönetilmiyor diyoruz. Özellikle depremden çıkmış, ayağa kalkmak için nitelikli ve tecrübeli insanların atanması gerekirken, tecrübesi olmayan, sadece partili olma özelliği olan insanları getirip Malatya'da kurumların başına koyarsanız başka bir sonuç beklemeyin. Yıllardır bu kurumda görev alan en son vekaletle kurum müdürü olan Ali Cengiz gibi bir Malatya sevdalısı varken, Malatya'yı karış karış bilen, depremde gece gündüz fedakarca çalışan bir bürokratımız varken yapılan bu atamayı kınıyor, siyasilerimizi bu karara itiraz etmeye davet ediyorum.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • HAKAN BAY (7 ay önce)
    Sayın Tanrıverdi doğru bir tespitte bulunmuş.Malatya siyaseti dahil bürokraside Malatyalı olmayan ama Malatyayı kalkındıracağını söyleyen siyasi parti yandaşlarıyla yönetilen bir MALATYA VAR.Ama MALATYASPOR ile başlayan tanınma sürecinde Malatyaya nekadar katkısı olmuştur ki Malatyada ki Büroksinin kötü olduğu konusunda yorum yapıyor, Sayın Tanrıverdiyede bunuda sormak gerekir...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • cem (7 ay önce)
    Kültür bakanlığını eleştiren arkadaşlar şunu biliyorlarmı Malatya da deprem sonrası Birtek Kültür bakanlığıının ihalesini yapttığı maddi destek sağladığı Hükümet Konağı Atatürk evi.Beşkonaklar.Arkloji müzesi Aslantepe karşılama merkezi yeşilyurt gündüzbey Arapkirde onlarca tescilli eserin yapılması için proje ve uygulama desteği verdiğini ve işlerin devam ettiğini biliyormusunuz varmı başka bir ihalesi yapılmış inşaatı devam eden bir yatırımın
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Erhan (7 ay önce)
    Ali cengizin kültür ve turizm le ne ilgisi var. Eğitimi bunlarla mi ilgili ( örneğin: sanat tarihi,arkeoloji, turizm,Yönetim bilimleri,sosyoloji,güzel sanatlar,iletişim,halkla iliskiler....gibi) ?sonra da liyakat diyorsunuz. Tanrıverdi kendisine yatırım pesinde
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Başefendi (7 ay önce)
    Bu şehrin Bir musiki cemiyeti vardı diye biliyorum. Yerini yurdunu gören bilen varmı acaba. Koca bir şehir, tiyatroya müziğe dair bir hareket yok. Deprem olmuş amenna ama oturup yasmı tutacaz. İnsanların morale, stres atmaya ihtiyacı var. Bakalım yeni kültür müdürümüz bu bahsettiğim hususlara dair neler yapacak. Görevinin hayırlı olmasını diliyorum.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Bekir Sözen (7 ay önce)
    Malatya liyakatsiz,beceriksiz karar vericilerin elinde göz göre göre heba olup gidiyor.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Bilirkişi (7 ay önce)
    Altı üstü kültür müdürü hacı abi... Depremden çıkmış malatyaya ne yapacak yeniden mi yapacak kültür müdürü malatyayı oda eskileri gibi salla başı al maaşı yapacak şimdiye kadar kim ne yaptı ki..?
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Elimdeki telefonla araştır malatyada o kurumda kimler ne yapmış biri hariç hepsi gerçekten yan gelip yattı önemsiz bir kurum değil neler yapılabileceğini bize gösteren o müdürümüzden Allah razı olsun
    %72
    %28
    Yanıtla
  • @Bilirkişi yaptığınız yorum buram buram cehalet kokuyor ... Bir kentin gelişiminde kültür , kültürel faaliyetler, turizm en önemli faktörlerin başında gelmektedir. Zira sadece il kültür ve turizm müdürlüğü değil, il milli eğitim, il sağlık , il çevre ve şehircilik ve Bakanlık nezdindeki bütün il müdürlüklerinin hepsi bir şehrin kalkınması gelişmesi adına hepsi ayrı faaliyet kollarında oldukça önem arz etmekter. Klavye başında yorum yazmaktansa keşke biraz araştırsanız okusanız ...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mehmet Ç. (7 ay önce)
    Öncelikle kentin kültürünü bilen birisi bu görev için daha iyi olabilirdi burda hemfikiriz. Fakat Ali Cengiz bey çok iyi depremi biliyor demi! Gördük efendim sizinle beraber çürük Sultansuyunun yıkım zamanı gördük! elinizden gelen bütün ters propagandayı da gördük! Manşetlerinizi de gördük! Bu nasıl bir biz istedik öyle oldunculuk onu çözmüş değilim korkum git gide aynı Elazığ gibi oluyoruz bürokraside adam bismillah daha ise başlamadı. Ali Cengizide kamera olan yer harici gören bir kişi varsa binlerce kez özür dilemeye razıyım.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (7 ay önce)
    Sayın Ali Cengiz beyin Malatyalı olmaktan, Malatya yı sevmekten başka bir suçu yoktur, böylesi görevlerini en iyi yapan Malatya sevdalılarının günahı nedir? Ondan sonra da ağlıyoruz, sızlıyoruz, sahipsiz bir şehiriz diye. Efsane Malatyasporumuz un eski başkanına böyle bir şeyi dile getirdiği için teşekkürler ve iktidar ve muhalefet milletvekilleri ve yöneticilerimizin de aynı duyarlılığı göstermesini bekliyoruz.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Haklısınız, malatyanın kültürünü geliştirdi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zeki (7 ay önce)
    Yeni müdürümüz açıköğretim mezunu sanırım. Her zamanki gibi hızlı bir yükselişi var.Malatya’ya çok bile, herhangi bir Elazığlı, Adıyamanlı yeter de artardı.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Berfin (7 ay önce)
    Allah ına gurben Hikmet Abi yerinde bir açıklama olmuş...Malatya bu gidişle çok fena olacak...
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Tunç (7 ay önce)
    Ali Cengiz'inde bir katma değeri yoktu zaten, al birini vur ötekine. Mesele Malatyalı yönetici olması değil, Bu işi layığı ile yerine getirmesi, iş bilmesi, nereli olduğu çok da önemli değil. Yaptığı icraata bakın.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • mltyl (7 ay önce)
    5 Akp milletvekili çalışa çalışa ordudan 6 aylık görev yapmış adanalı birini mi buldunuz malatyanın kültür ve turiz müdürlüğü yapmaya ehil liyakatlı olarak.Malatyalılar olarak ancak ağlamayı sızlanmayı biliriz.Ali Cengiz kaç yıllardır bu malatyanın kültür ve turizmine ve de malatyasporuna üst düzeyde gece gündüz demeden çalıştığını emek sarfettiğini milletvekilleri de esnafı da işçisi de köylüsü de öğrencisi de taraftarı da adı gibi bilir.Emeğe saygı bumudur hepsinin dili tutuldu sadece seyrediyorlar ve son zamandaki moda deyimle malatya sahipsiz sloganı atarlar.Siz kendinize sahip çıkın kimsenin size sahip çıkmasını beklemeyin.bir şey değişmeyeceğini bile bile yazdım.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Hacı (7 ay önce)
    Yazılan söylenen çok doğru bu atamlar Malatya ya yakışmıyor. Burada esas kendini sorgulaması gereken yıllarca bu kurumda görev yapan ve yıllarca müdürlüğü vekalet eden Ali Çengiz müdür olarak Malatya veya başka bir ile atanamıyorsa kimseyi suçlamayalım birazda Ali Çengiz bey kendini sorgulasın
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mlx (7 ay önce)
    Eee bu işler böyle partiye kim fazla hizmet ederse ballı atamayı hak ediyor. Bu memleketin en büyük sorunu liyakat.
    %75
    %25
    Yanıtla