SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Depremin Vurduğu Malatya'yı Bir de Adi Hırsızlar Yağmalıyor

Depremin Vurduğu Malatya'yı Bir de Adi Hırsızlar Yağmalıyor
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat depremlerinden dolayı Malatya’dan giden ya da evine giremeyen vatandaşların evlerinde ve işyerlerinde çok sayıda hırsızlık olayının meydana geldiği yolundaki şikayetlerin ardından yapılan denetimler sırasında 8 şüpheli, polis tarafından yakalandı.  girerek hırsızlık yapan 8  kişi, polis ekiplerini dikkati sayesinde yakalandı. Hırsızların aracında 1 kutu içerisinde altında çıktı, yanlarında ise uyuşturucu çıktı.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, depremlerden dolayı boşalan birçok apartman ya da girilmeyen işyerlerinin hırsızlarca adeta yağmalandığı yolunda şikayetlerin artması üzerine hırsızlık yapanlara yönelik çalışmalarını sıklaştırdı.

Emniyet tarafından verilen bilgiler şu şekilde:

Fırını soyanlar yakalandı….
“Malatya Emniyeti tarafından deprem sonrası boş kalan cadde ve sokaklarda devriye hizmetleri ile sabit ve şok uygulamalar ile şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde 7/24 denetimler devam ediyor. Bu kapsamda Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde yapılan uygulamada bir pikap içerisinde unlu mamül imalatında kullanılan çok sayıda çalıntı malzeme ele geçirilmiş konu ile ilgili şüpheli H.Y., V.Y., ve K.Y isimli 3 şahıs hakkında tahkikata başlanmıştır.

Kar maskesi, kutu içinde altın ve uyuşturucu 
Cezmi Kartay Caddesinde yapılan uygulamada ise bir araçta arama kararına istinaden yapılan aramada 1 kar maskesi, 1 bot, 2 kesici alet, 1 lcd tv, 1 şarjlı matkap, 1 tornavida, 1 adet kutu içerisinde ziynet eşyaları ile toplam 5.10 gr uyuşturucu maddesi ele geçirilmiş, araçta bulunan M.P., V. E., M. D. ve İ. T. isimli 4 şahıs hakkında tahkikata başlanmıştır.

Su saati hırsızlarından biri daha..
Ayrıca Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Kavaklıbağ Mahallesinde bir binadan su saati hırsızlığı yaptığı tespit edilen H.D. isimli şahıs yakalanarak hakkında tahkikata başlanmıştır.

Malatya Emniyeti olarak suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.”

Emniyetin 3 ayrı çalışmasında yakalanan toplam 8 hırsızla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • Abdullah (1 yıl önce)
    Bir de olağanüstü hal var, ya olmasaydı. Yahu şu hırsızlara bi dur deyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • vahap (1 yıl önce)
    önce (HAŞA) ALLAH Sonra AHLAK En sonunda da VİCDAN unutuldu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    bi de adinin de adisi olan fırsatçı, aşağılık, ahlaksız hırsızlar var. evinin fiyatını bir anda 2-3 katına çıkaran, sattığı malın veya verdiği hizmetin bedelini ikiye üçe katlayan aşağılık hırsızlar. Nasıl olsa insanlar depremzede, insanlar çaresiz, insanlar mecbur deyip insanların çocuğun lokmasına göz diken aşağılık hırsızlar. Al birini vur ötekine...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zorba (1 yıl önce)
    Polis,Asker; afat',Kızılay da nevale dağıtıyor.. Bekçiler gece sıcak dükkanlarda çay sefası ... eee hırsızlara gün doğuyor...
    %78
    %22
    Yanıtla
  • ali (1 yıl önce)
    birde "adi olmayan" hırsızlar var demi.. "Kaliteli Hırsızlar" mı dersiniz adına. Nasıl yakıştırırsınız?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Cumhuriyet -î El Azîz (1 yıl önce)
    Vur emri verilsin Ortaçağ yagmacılığına karşı Ortaçağ çözüm....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zafer KESER (1 yıl önce)
    Hırsızlar Malatya da istedikleri gibi hareket ediyor, Güvenlik güçleri gereken titizliği göstermiyor, benim evimden 2 adet kombi çalındı hırsızların yanına kar kaldı Cenabı Allah burunlarından getirsin.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Kurt (1 yıl önce)
    Sallayın ben 3 sefer 112 aradım yağma var diye hiç polis ekibi yok piyasada siyasilere hizmet veriyorlar valla adamlar binayı götürdü
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Malatyada özellikle depremden sonra depreme kadar ilde görmediğim insanlarla karşılaşır olduk bu insanlar deprem anında aniden malatyamıza neden niçin geldiler bunu sorgulamak gerekir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    ben oturmadığım apartmanda aidat maaş vermem diyerek güvenlik görevlisinin kapıcının işine son verilmesine sebep olanlar oturmadığım apartmanda eşyalarımı çalmışlar polis niye başında beklemiyor diye klavyeeye sarılmış
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    Ceza ağır olmadıktan sonra yakalasan neye yarar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kazım (1 yıl önce)
    Her tarafı hırsız sardı güvenlik güçleri tedbir almalı
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Aslan44 (1 yıl önce)
    Elini kes bakalım bi daha yapıyor mu? Yüz defa suçüstü yakalanıyor yine elini kolunu sallaya sallaya dışarıda geziyor
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Çünkü suç değil (1 yıl önce)
    Ülkemizde bir kişinin 200 den fazla suç kaydı varsa ve hala dışarıda suç işleyebiliyorsa demek ki suç değil...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Depremden darbe yiyen Malatya halkı bide bu hırsızlardan ve önlem alamayan yetkililerden darbe yedi ne kapı ne klima ne kombi v.s bırakmadı çaldı götürdüler sonrada Selahattin beyimiz üç ay sonra çıkmış kapı pencere sokmeyin diyor zaten hırsızlar götürdü yani
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Ohal genelgesine madde ekleseler hırsızlık katalog suç olup 5 yıl sabit hapis cezası ile cezalandırılsa caydırıcılığı olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    İl dışından gelen polislere barınacak uygun şartlar verilmeli. Trafik ışıkları dahil tüm kural ihlallerine ceza yazılmalı. Tüm kamyonetler, yabancı plaka arabalar, muayenesi olmadığı tahmin edilen araçlar, elektrikli üç tekerlek geri dönüşümcüler durdurulup kimlik kontrolü yapılmalı aranmalı. Malatya’da hırsızlık yapanlar belliydi. Şu an afetten dolayı öncelik başka konulara kaydığı için kanunsuzluk kural tanımamazlık artıyor. Bunun ilerde önüne geçilemez. Trafik ışığında hatalı geçiş yapan elektrikli motor geri dönüşümcüye korna çalan adama “bak çarparım arabana diye” tehditler savuran adamlar rahatça şehir merkezinde geziyorlar. Kanun tanımaz insanların şu günlerde ellerini kollarını sallayarak şehir merkezinde dolaşmaları hırsızlık yapmaları Malatya’nın geleceği için gene görev yapan emniyet güçlerini zorlayacak. Polisler GBT sorgulama imkanı yoksa Lütfen evlere giren çıkanlara e-devletten tapu ya da ikametgah göstermesini istesin. Taşımacıysa mal sahibi ekran görüntüsü göndersin. Elektrik sayacını TEDAŞ sökmek için binanın dış kapı camını kırmış. Bu insanlara ne demeli? Allah yardımcımız olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali (1 yıl önce)
    hırsızlık suç olsa ülkenin kaçta kaçı dışarda olur ...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Fatih (1 yıl önce)
    Fahri Kayhandaki sitemizde tüm dairelerin su sayaçları dün çalındı.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Necdet (1 yıl önce)
    Suriyeliler pikapla gezen hırsızlar ortalıkta ne bekçi var nede polis var güvenlik diye bir şey yok
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Malatya da bütün hırsızlık Suriye den gelenler yapıyor öylemi.ya el vicdan yaaa kör kuyu olmayın
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Suriyeli deyince sanki sulalenize laf geliyor gibi tepki vermeyin. Bizde hırsız yüzde 1 ise onlarda yüzde 2.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yazık (1 yıl önce)
    Bu memlekete geçici görevle gelen polise yatacak yer vermezseniz onlar da anca bu kadar iş yapar. Cadde ortasındaki eve balyozlarla kapı kırıp giriyorlar, kombi petek bırakmamışlar, aranan polis de kendiniz bekçi tutun deyip çekiliyor kenara. Seçimde çekileceğiz kenara bekleyin bakalım !
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Argalı (1 yıl önce)
    Asıl hırsızlar valilikden yıkım işi alıp.Enkazın içindeki demiri döküm alanına götürmesi gerekirken ,betonunu kırıp demirini satanlar.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Zeki (1 yıl önce)
    Bu ülkede onbinlere polis ve bekçi alındı, bekçiler şimdi değilse ne zaman görev başında olacaklar?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Kimsenin zoruna gitmesin ( lütfen yayınlarsanız) ama benim gözlemin üç beş polis ateş başında toplanıp kafalarını cep telefonundan kaldırmıyorlar
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Rezalet (1 yıl önce)
    Fahri Kayahan’ın göbeğindeki binamıza geceleri hırsız giriyor. Su saatlerimizi ve kombileri çalmışlar. Kapılara öyle zarar vermişlerki kapılar artık anahtarla açılmıyor. Karakola gittiğinizde kendi önleminizi kendiniz alın diyorlar. Bu nedir? Sayın emniyet müdürü, sayın vali, neredesiniz? Şehrin emniyetini böyle mi sağlıyorsunuz? Kime gideceğiz biz? Kimden yardım isteyeceğiz?
    %92
    %8
    Yanıtla
  • O kadar sorun varken önümü beklesinler benimde vardı sokturdum depo kiraladım sözleşme yaptım yerim sağlam geri şu onlarda calinsada benim için sorun yok
    %5
    %95
    Yanıtla
  • Rıdvan (1 yıl önce)
    Bütün bu hırsızlıklar olurken bizim bekçiler ve polisler çorba mı içiyorlardı acaba ki beklediler şikayetler olsun ondan sonra araştırmaya baksınlar. Bu ülkede güvenlik güçleri sadece şikayet olunca mı çalışıyor. Sanki biri şuç işlese gözlerinin önünde şikayet edilmedikçe müdahale etmeyecekler gibi bir mana çıkıyor ortaya. Demekki birileri görevlerini yapmıyorlar bence.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Allah belanızı versin dha ne diyeyim sze
    %100
    %0
    Yanıtla