SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Depremlerde 40 Akrabasını Kaybetti

Depremlerde 40 Akrabasını Kaybetti
A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesine bağlı Mutlu Köyü de depremin acısını en derinden yaşadı. 

Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki ilk depremde Mutlu Köyünde evlerin büyük bir bölümü yıkıldı. Depremi yaşayan ve son anda kurtulan Abuzer Doğru, “Bir yer sarsıntısı oldu, aynı saniyede herkes gitti. Kimse kalmadı.” diyerek, köyde 40 akrabasının enkaz altında kalarak hayatını kaybettiğini söyledi. 

Kendisinin kurtuluşunu da anlatan Abuzer Doğru, “Havaya kalktım, sırt üstü düştüm. Kalktığımda her taraf kapanmıştı. Amcamın evi ile bizim duvar yere batmıştı. Sarsıntı esnasında duvar yıkılınca biz aradan çıktık. Orası da olmasaydı altta kalacaktık.” dedi. 

40 cenazeyi, akrabalarının bir bölümünün Malatya’da yaşaması nedeniyle Malatya Şehir Mezarlığına  getirip burada toprağa verdiklerini söyleyen Abuzer Doğru, kendileri için Malatya’da ev yapılmasını istedi.  

Abuzer Doğru, fırsat buldukça mezarlığa gelerek dua ettiğini söyledi.  

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Erkan (1 yıl önce)
    40 yakınını kaybetmişsin hala bu kadar acı içinde bize Malatya'da ev yapilsin derdindesin.
    %54
    %46
    Yanıtla