SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Depremzedelerin 4 Milyarlık Fatura Borcu Silindi'

'Depremzedelerin 4 Milyarlık Fatura Borcu Silindi'
A- A+ PAYLAŞ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, depremzedelerin elektrikte 3,13 milyar lira, doğal gazda 953 milyon lira olmak üzere doğrudan destek tutarı olmak üzere 4,08 milyar liralık faturanın silindiğini bildirdi.

Bakan Dönmez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremde evi veya işyeri yıkılan, acil yıkılacak, orta ve ağır hasarlı vatandaşların depremden önceki ödenmemiş tüm elektrik ve doğalgaz faturaları silindiğini duyurdu.

Bakan Dönmez, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bu kapsamda, elektrikte 3,13 milyar lira, doğalgazda 953 milyon lira olmak üzere doğrudan destek tutarı 4,08 milyar lira. Adıyaman, Hatay, Malatya ve K.Maraş’ın tamamıyla G.Antep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki depremde zarar görmeyen yüksek tüketimli sanayi ve ticarethane aboneleri haricinde tahakkuk ve tahsilatlar da 31 Mayıs’a kadar ertelendi.”

Bakan Dönmez, Haziran’dan itibaren tanzim edilecek faturaların faiz uygulanmadan 6 eşit taksite bölüneceğini belirterek, “Hem deprem bölgesinde hem de deprem bölgesi dışında yaşayan vatandaşlarımıza her türlü desteğimiz sürecek. Birlik, beraberlik ve dayanışmayla yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz” dedi.

Ankara, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Çavuşoğlu (1 yıl önce)
    Belediye milli suların parasını almasın!
    0
    0
    Yanıtla
  • Avşar (1 yıl önce)
    Ben faturalarımı hep düzenli ödüyorum benim suçum ne? Dürüstlük gerçekten bu zamanda çok pahalı.. Kardeşim odemeyende vebal işler o borcu dilinde yapmayın bu aziz mübarek günler Allah'tan korkun
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    Benimki 31 mayısa atmış, zaten depremden sonra kimse kullanmadı ..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    nerden silinmiş. silinen varsa yazsın buraya .internetim 12 gündür yok firma fatura gönderiyor..daha bir tane borcum silinmedi.ziraat kk borcumu ertelemiş. 155 tl erteleme ücreti kesmiş..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • OPANOGLU44 (1 yıl önce)
    iki aydır,evlerimizden uzakta derme çatma bağ evlerinde ,sadece yazın kullanmak için yapılmız konteyner evlerde 6 Şubattan beri evsiz barksız kalmış eş,dost akraba barındırıyoruz.Isınma sadece elektirkli aletlerle yapılıyor.Konteyner evimizde ortalama 4-5 aile dönüşümlü olarak ikamet ediyor.İki ay sonra gelecek elektrik faturasının miktarını şimdiden tahmin ediyorum. Sayın Bakanım Şehir merkezlerindeki depremzede kardeşlerimizin elektrik paralarını devlet ödüyorsa sizden çadır ve Konteyner istemeyen depremzedelerin de barındıkları yerlerdeki elektrik faturaların hakkında ne düşünüyorsunuz. Şimdiden söyleyeyim.Otomatik ödeme talimatını iptal ettirdim.Ve gelen faturayı asla ödemeyeceğimi de söylemek isterim.Zaten eski köy hayatımıza döndüğümüze göre,yetkililerin elektriğimizi kesmesi pek de ilgilendirmez.Bulabilirsek Gazyağı işimizi çok rahat görür.
    0
    0
    Yanıtla
  • YILMAZ KİRNİK (1 yıl önce)
    13 şubat 2023 tarihinde 1990 TL Tutarındaki Aksa Doğalgaz faturam kurum tarafından tahsil edildi... Eminim bu şekilde binlerce abone vardır. 6 şubattan sonra da kimse evinde oturmadı. Oturmadığımız, tüketmediğimiz enerjinin faturası da silinmiş oldu...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan Akel (1 yıl önce)
    Depremin ilk gününden beri dışarıda çadırdayim. Gönüllü vatandaşlar ve dernek vakıf. Devletin d' sini görmedim. Afet bölgesi ilan edilmemiş sanki. Ohale de gerek yoktu.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hasan bey devletten bir şey almadım diyorsun senin devletin olmasa o yardım kuruluşları olurmuydu kişilerin eksikliği olur ama buna devlet dersen yanlış olur hiç bir şey almadım diyorsun en azında çadırda olsa rahat uyuyorsun
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Halil (1 yıl önce)
    Depremden öncekiler ne demek. 6 şubattan bu gune kadar evimize giremedik ne oldu bilmiyoruz. Hafif hasarli bile . Milletle dalga gecmeyin. Ocak temmuz arası elrktrik dogalgaz su da dahil desenize.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • taksici (1 yıl önce)
    insanların agzına ne güzel bal sürüyorlar seçim öncesi yaptıkları yardımlar bıle şartlı koşullu insanlar bunların samımeyetsizligini neden anlamıyor 10 bın destegi için önce tüm depremzedeler yararlanacak dendi daha sonra hasar durumuna göre diyerek değiştirildi vereceği 10 bin lira insanlar bu parayı depremin ilk Bi haftasında cebinden harcadı yediği içtiği aracının yakıtı ile şimdi Bi elektrik yardımı yapacak yıkılmiş ev şartı arıyor diğerleri afetzede degil sanki söylenecek ne cok sey varda gerek yok fazla örnek vermeye
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Taksici gardas senin bu yorumunu beğenmeyenlere Allah akıl versin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • M.Bahadır ALTAŞ (1 yıl önce)
    Ülkemizde Elektrik ve Doğalgaz kullanım bedellerinin yarıdan fazlası otomatik talimat ile bankalar aracılığı ile ödenmektedir. Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan kararnamede elektrik ve doğalgaz abonelerin varsa ödenmemiş tutarları diye bir hüküm yer almaktadır. Buna göre 06 şubat 20 mart tarihleri arasında abonelerin banka hesaplardan tahsil edilen elektrik ve doğalgaz bedellerinin depremden 40 gün sonra alınan bir CBK ile hazinece karşılanması kime fayda sağlayacak. Vatandaş yine hayal kırıklığı yaşayacak...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Lütfetmişsiniz sayın bakan. Minnettarız.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Malatya lıyım (1 yıl önce)
    Aynı duyarlılığı Belediye den bekliyoruz. Su tahsilatı da silinsin
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Vallahi billahi faiz i de eklemiş belediye birkaç gün önce ödedim.
    %90
    %10
    Yanıtla