SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Devlete Bürokrat mı Atanıyor, AKP'ye Yönetici mi?!"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya İl Sağlık İl Müdürlüğü görev değişiminde yayınlanan mesajları eleştirerek,  “Devlete bürokrat mı atanıyor, AKP örgütüne yönetici mi belli değil.” dedi.

2017 Yılından beri Malatya İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Recep Bentli görevden ayrılırken yaptığı açıklamada AKP Ve MHP Milletvekilleri ile il başkanlarının isimlerini sayarak teşekkür ederken, bu göreve getirilen Dr. Erhan Berk ise bu görevi kendisine layık gören AKP Milletvekilleri ile AKP İl Başkanına teşekkürlerini 'arz' etti.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “Daha önce de defalarca söylediğimiz gibi Malatya çiftlik gibi yönetiliyor.Vekillerden biri kardeşini rektör yapar, diğeri şeker dağıtım işini kapar.AKP vekillerinden habersiz kamu kurumlarına temizlikçi bile alınmaz.Üniversiteler kişiye özel ilana çıkıyor, AKP’nin yönetim kademelerinden,yandaş vakıflarından, STK’larından  geçmeyenler hakim ve savcı olamıyor,KPSS derecesi yapanlar referansı yoksa  mülakatta eleniyor.Bürokratlar da biat edenlerden, gelen de giden de partiye bağlılığını belirtenlerden seçiliyor.Cumhuriyet tarihi boyunca hiç bu kadar kayırma, eş,dost,ahbap koruyup kollama görülmemiştir” dedi.

Ağbaba açıklamasının devamında; “Sağlık gibi çok önemli bir kurumun başındaki kişilerin tarafsız,herkese eşit mesafede olması beklenir.Ama görüyoruz ki gelen müdür de giden müdür de açık açık partiye bağlılığını dile getiriyor. Siz sağlık müdürüsünüz,AKP’nin yöneticisi değil.Doktor musunuz AKP teşkilatında görevli personel mi? Devlete bürokrat mı atanıyor,AKP örgütüne yönetici mi belli değil.Maalesef devletin çivisi çıkmış. Onun için diyoruz ki liyakat, liyakat,liyakat..diyoruz” dedi. 

Ağbaba “Bizim muhatabımız siyasetçilerdir.Bugüne kadar görevini layığı ile yapan kentin bürokratlarını asla karşımıza almadık. Ancak her iki müdürün paylaşımları açıklama yapmamızı zorunlu kıldı” dedi.

YENİ MÜDÜR KENDİSİNİ ‘DR. ÖĞRETİM ÜYESİ’, PROF.DR. BENTLİ'Yİ 'DR' YAPTI!..
Bu arada, yeni Sağlık Müdürü Dr. Erhan Berk'in, Ağbaba'nın da eleştirisine neden olan sosyal medya mesajında, kendisini Dr. Öğretim Üyesi ünvanıyla yazarken, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı'ndaki öğretim üyeliği görevine dönen eski müdür Prof.Dr. Recep Bentli'nin akademik ünvanını 'Dr.' olarak yazması da dikkat çekti.

Yaklaşık 1 ay önce, Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi Başhekimliği görevinden Battalgazi Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine atanan, bu arada Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi kadrosunda bulunan Dr. Erhan Berk, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • hamit (1 yıl önce)
    dr erhan berk hocaya görevinde başarılar dilerim ankaradan sevgilerle
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Hasan Aydın (1 yıl önce)
    Yazmaktan vaz geçtim Anlayın durumu...
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Hasan Aydın (1 yıl önce)
    Günaydın
    %67
    %33
    Yanıtla
  • zatıali (1 yıl önce)
    dr.erhan berkin müdürlüğü hayırı olsun. fakat yanında taşıdıgı bir zat var. o kişi erhan berk i yanlış yönlendiriyor. erhan berkin kirve dediği yanında taşıdıgı bu zat kendisine zara veriyor. bu kişiden hemen kurtulması lazım. erhan berkin sayesinde müdür vs.oluyor erhan beyin arkasındada çok kunuşuyor. erhan berkin için bu birşey bilmiyor.erhan berki ben yönlendiriyorum diyor. benim sayemde başhekimlik müdürlük yapıyor diyor. acilen bu kişden kurtulması kendisi için hayırlı olacaktır. her kes kendini biliyor.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Kağan (1 yıl önce)
    İl başkanları hoşlarına gitmese vali bile değiştiriyor siz sağlık müdürüne mi takıldınız...bunlar basit işler il başkanının bı lafına bakar
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Profesör (1 yıl önce)
    Dr.öğr.üyesi olup akademik ünvanların nasıl ve eksiksiz yazılması gerektiğini bilmeyen yoktur sanırım. Yıpratmak ve küçük görmek maksadıyla yapılmış bir haraket olarak görünüyor. Belki de zoruna gitmiş olsa gerek bir Prof’den devralmak.. kişinin acizliğini gösteren bir niyet olduğunu düşünüyorum. Yazık ki il sağlık müdürlüğü böyle bir insana emanet edildi. Siyasilerimizi tebrik etmek gerekir. Onlara herşeye evet diyen biri lazımdı. Veli Ağbaba üzerine düşen haklı muhalefetliğini yapmış.. Recep BENTLİ’nin akademik ünvanı yazılmasa da isimin ağırlığı ve kim olduğu biliniyor merak etmesinler.. böyle küçük şeylerle ancak kendilerini küçük gösterirler. Kişinin makamı mevkisi yükseldikçe mütevaziliği de artmalı..alçak gönüllüğüde.. omurgalı olmak lazım diye düşünüyorum..
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Erdal (1 yıl önce)
    Her iktidar kendi döneminde kendine yakın bürokrat atama hakkına sahiptir. Bu durum bizim ülkemiz için ne ilk ne de son olacaktir. Ancak mesele şu ki atanan insanların bir Parti'nin bir ideolojinin yada sermayenin sofrasında olmak yerine halkın, fakirin kimsesiz in muhtacın, yanında olabilecek ahlak ve erdemi taşıyan olgunlukta olması gerekir. Bu atamayı ahlak erdem ve liyakat açısından değerlendirdiğimizde üzüntümüz katlanarak artıyor maalesef...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kerem (1 yıl önce)
    Şu kadar liyakatsizliğin olduğu yerde, ülkenin yetiştirdiği doktorlara "giderlerse gitsinler" derseniz kusura bakmayın o övündüğünüz sağlık sistemi de devletin diğer kademeleri gibi çöker. Halk artık gözünü açsa mı acaba?? Şu kadar olana kör kalmamak lazım diye düşünüyorum. Ne dersiniz ey malatyalılar ve ey Türk halkı..
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Muhittin (1 yıl önce)
    Liyakat yerine sadakat diyen toplumlar sürünmeye mahkumdur
    %98
    %2
    Yanıtla
  • İsmail Gürbüz (1 yıl önce)
    Yazık vallahi yazık, nasıl bir acizliktir arkadaş, bana bu görevi layık gören il başkanı ne ya fıssss
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Emre (1 yıl önce)
    Ak partinin kalesi Malatya o kadar da olur çok abartmayın.Bu seçimde de inşallah yüzde 80 hedefimiz inşallah
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Zaten başımıza ne geldiyse bu partinin kalesi olduğumuz için geliyor. Biat eder gibi sandığa giderseniz böyle olur devam edelim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    en büyük becerisi zaten güç odaklarına bağlılığı yoksa iyi yöneticiliği değil zatı muhteremin... mesaj gerçekten facia...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Hayırlı olsun. Sağlık sistemi için. İnşallah daha iyi olur. Eskiden doktorların yanında hemşire sekreter vardı. Şimdi neden yok. Doktor sayısı Malatya da neden az.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Liyakatin yerini sadakat almış. Bu çöküşün ilk işaretidir devletin. Başhekimlik, Sağlık Müdürlüğü siyasi kadrolar değildir. Bu atamalar AKP il başkanlığında kararlaştırılamaz. Siz bunu yaparsanız devlete olan güveni bitirirsiniz. En yakın seçimde devletin bozulan fabrika ayarlarına dönülmesi için top yekün devlet yönetim kadrosu baştan aşağı demokratik bir seçimle büyük Türk Milleti değiştirilmelidir. Çocuklarımızın geleceği için bunu yapmalıyız bu gidiş gidiş değildir.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • mamsurlu (1 yıl önce)
    veli ağbanın galiba başka işi yok samanlıkta iğneyi bulmuş tbrkler
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Sayın ağbaba Malatya milletvekili tabikii Malatyanın,Malatyalının hakkını savunacaktır.Konu malatyanın menfaati,hakkı söz konusu olunca iğnenin üstündeki samanlığı bile görmemezlikten gelirsiniz.Allahtan seçimlere az kaldı.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • daha büyük dertler var millet aç boş işler bunlar anladınız bazı şeyleri görmeniz zor sizleri anlıyorum seçimler nasıl alaka gider oyunu kullanırsın halk neyi seçerse odur.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Muhtemelen sizinde nemalandığınız yararlandığınız birşeyler var, çıkarınız var ki böyle haberlerden hoşnut olmuyor eleştirilmeye gelemiyorsunuz, neyse haftaya muradınıza erersiniz meclise gelecek sansür yasası ile yerel medyanın da sesi kesilecek, olanı biteni aktaran Malatya Haber portalını da sansürlerdiklerin de muradınıza erecek zafer kazanacaksınız.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Bir çıkarı olmasına gerek yok mamsurlu olması yetiyor böyle bir yorum yapması için
    %0
    %100
    Yanıtla
  • mamsurlu (1 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    @mehmet acıtmışlar seni de mamsurlular :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mamsurlu (1 yıl önce)Deniz isimli kullanıcı yorumuna
    hoşnut olmadığım senin düşüncen asıl sizin gibiler bu kadar rahatsız olduğunuz için bir vatandaş olarak fikir beyanımı kaldıramadınız dikkat edersen burası yorum kısmı
    %50
    %50
    Yanıtla