SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Diyanet İşleri Başkanı Malatya'da İncelemeler Yaptı

Diyanet İşleri Başkanı Malatya'da İncelemeler Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Malatya’da konteyner kent ile Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Deprem Koordinasyon ve Lojistik Merkezini ziyaret etti.

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Adıyaman’dan sonra Malatya’ya geçti.

Doğanşehir’de vatandaşlarla bir araya geldi
Malatya’ya gelirken Doğanşehir ilçesine uğrayan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile konteyner kentteki deprem mağduru vatandaşları ziyaret etti. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ile görüşerek, faaliyetler hakkında bilgi alan Başkan Erbaş, sonrasında çadır kentte kurulan 300 kişi kapasiteli mescidi inceledi.

Çocuklara kitap hediye etti
İlçe merkezindeki TDV aşevi ve mobil ikram aracının bulunduğu alana geçen ve burada çocuklara kitap hediye eden Başkan Erbaş, yardım faaliyetlerinden yararlanan vatandaşlarla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Deprem koordinasyon ve lojistik merkezini inceledi
Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV tarafından Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Malatya il geneli için kurulan Deprem Lojistik Merkezinde de incelemelerde bulunan Başkan Erbaş, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı, personele de teşekkürlerini iletti.

Başkan Erbaş, daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV tarafından Ahmediye Kız Kur’an Kursu’nda kurulan Deprem Koordinasyon Merkezine ziyarette bulundu. Deprem bölgesinde görev yapan koordinatör il müftüleriyle toplantı yapan Başkan Erbaş, sahadaki son durum ve çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Ziyarette Başkan Erbaş’a Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç de eşlik etti.

HACI BEKTAŞ VELİ KÜLTÜR MERKEZİ VAKFI'NI ZİYARET..
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Malatya’da, cemevini de bünyesinde barındıran Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı’na ziyarette bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye gelerek temaslarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Malatya’da Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı’nı ziyaret etti. Başkan Erbaş’ı vakfa gelişinde Genel Başkan Hasan Meşeli ve vakıf üyeleri karşıladı. Geçmiş olsun ve taziye dileklerini ileten Başkan Erbaş, ”Rabbim ölenlerimize rahmet eylesin, mekanları cennet, makamları ali olsun. Sizleri her türlü kazalardan, belalardan, afetlerden muhafaza eylesin” dedi.

Başkan Erbaş, Peygamber Efendimizin (SAV) “Müminler bir vücudun azaları gibidir. Vücudun bir organında rahatsızlık olduğu zaman bütün vücut nasıl bundan etkilenirse, müminlerin de başına gelen bir sıkıntı bütün müminleri rahatsız eder.” hadis-i şerifini hatırlatarak, şunları söyledi:

“Hz. Ali (r.a.) Efendimiz de 'İnsanlar ya dinde kardeştir ya da yaratılışta eştir' buyuruyor. Biz dinde kardeşiz, yaratılışta da eşiz. Dolayısıyla Peygamber Efendimiz (SAV), ehli beytin hepsinin yüzü suyu hürmetine Cenab-ı Hak, kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Gençlerimizi, çocuklarımızı da bu anlayışla, bu ruhla yetiştirmeyi hepimize nasip eylesin. Ben sizlere özellikle teşekkür ediyorum.”

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli ise, ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek, Başkan Erbaş’a şükranlarını sundu. Konuşmaların ardından Başkan Erbaş, vakfın şeref defterini imzaladı.

Ziyarette Başkan Erbaş’a Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç de eşlik etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • eh iste (1 yıl önce)
    Hangi protokolde protokol sıralamasında içisleri bakanı diyanet isleri baskanınnda sonra gelir ve onu takip ederek yürür.Bilen vardır açıklasın öğrenelim
    %50
    %50
    Yanıtla
  • koray (1 yıl önce)
    Bütçesi Milli Eğitim, Sağlık ve birçok bakanlıktan daha yüksek olan bir kurum. Türkiye'nin en ücra köşesinde bile maaşlı elemanları var. Deprem ve benzeri doğal afetlerde hiçbir işe yaramadıkları açıkca ortaya çıktı. İnsanlar enkaz altında canlı iken onlara sela dinletecek kadar psikolojiden, sosyolojiden ve bilumum bilimlerden uzak bir kurum. Bırakın bu durumlarda pozitif bir şey yapmalarını asli görevleri olan, Dini insanlara iyi anlatabilme işini doğru yapmış olsalardı bu toplum ahlaken çökmezdi. Bunlar ise aldıkları maaş, bindikleri arabalar, toplumda hükümet eliyle edindikleri fiyaka, ballı kaymaklı geziler, Antalyada 5 yıldızlı otelde konferanslar , lüks müftülük binalarında ve şov amaçlı gösterilerin ,lafların peşine düştüler. Birçoğu görev yaptıkları bölgelerde 'Kuran öğretici ihtiyacı ' bildirip çocuklarını, eşlerini hiç bir şey yapmadan maaşa bağladılar. Malatya ya gelmesinin şu anda Malatya için ne faydası olmuş olabilir? Yolculuk masraflarını Malatya ya gönderse daha faydalı olurdu.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Adalet (1 yıl önce)
    Ayasofyadaki minber kılıcıyla gelip, neden iki rekat namazıda yıkılmış yeni camide kılmadın ki? Bu dünyanın fani olduğu senin okumadığın o güzel kitabın Ayetlerinin her bir noktasına nakış gibi işlenmiş. Ancak sizin gözlerinize perde inmiş okuyamazsınız. Ancak unutmaki Rabbim, bu dünyada size ebedi hayatınızda göstereceğini bu geçici dünyada da gösterecek.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Talip D. (1 yıl önce)
    Bence, Diyanet İşleri Başkanı böyle cüppe ve sarıkla geziyorsa; Futbol Federasyonu Başkanı elinde bir top ve futbolcu kıyafeti ile, Yüzme Federasyonu Başkanı mayo ile, Üniversite öğretim üyeleri, Hakimler, Savcılar cüppeleri ile, Doktorlar ve Hemşireler beyaz önlükleri ile, Makine Mühendisleri sırtlarında motorlar ve tulumları ile, Elektrik Mühendisleri sırtlarında kablolar ile, İnşaat Mühendisleri ellerinde kazma kürekler ve sıva malaları ile, İtfaiye Daire Başkanı kırmızı renkli kıyafeti ve kaskı ile, Emniyet Genel Müdürü polis kıyafeti ile, Kasaplar Federasyonu Başkanı elinde bıçak ve kanlı beyaz önlük ile gezmelidir. Bu örnekler daha da çoğaltılabilir. Bu eşitsizliği giderecek şekilde acil olarak mevzuatta gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Deprem bölgesinde insanlar perişan vaziyette, kaç gündür banyo yapamamış, bir çok değerini kaybetmişken, Sultan gibi beyaz kaftanını giymiş grand tuvalet dolaşıyor enkazlar içinde. İşte geldiğimiz noktanın güzel bir fotoğrafı, tabi anlayana.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Aynen ha . Tüm Türkiye siyaha büründü günlerdir renkli tek bir kıyafet giyen ne ünlü ne haber spikeri gördüm hepsi saygıdan. Nokta
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Ruba (1 yıl önce)
    Bu kılıkla Allah ayricalikmi taniyacak
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Mercedesıyle mi gelmiş
    %64
    %36
    Yanıtla
  • İlhan (1 yıl önce)
    Vatandaş,yakınlarının mezarını bulamıyor.Onun için gelmiştir!
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Ay44 (1 yıl önce)
    Diyanet isleri baskanligi bu ulkede en butceyi alipta hic bise yapmayan bir kurumdur.insanlar artik sizin imamlariniz arkasinda namaz kilmak istemiyor biraz dusunun bu konuyu
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Pırasa (1 yıl önce)
    Bu adam niye bu kılık gezer. Müslüman böyle giyerse devlet büyükleri neden böyle gezmez. Neyin ispatı bu elbise
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (1 yıl önce)Pırasa isimli kullanıcı yorumuna
    Belki de bu şekilde giyinince kılıç saklamak mümkün oluyordur. Malum, kendisinin zaman zaman kılıçla minbere çıkıp vaaz vermek gibi garip huyları var...
    %60
    %40
    Yanıtla
  • İmam olduğu için olabilir mi acaba? bu ötekileştiren düşünceden ne zaman vazgeçeceksiniz
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (1 yıl önce)Fikret isimli kullanıcı yorumuna
    Ya arkadaşım, askerler deprem bölgesine tören kıyafetiyle mi gidiyor? Siyasiler takım elbise ve kravatla mı geziyor? Ünlüler, şarkıcılar geldi gitti, sahne kıyafeti mi giyiyorlar? İlgili cüppenin konuyla, olayla, yerle, zamanla ne ilişkisi var? Giymeye hakkı olduğunu biliyoruz da ne alaka diyor vatandaş, ki bence haklı da. Sanarsın namaz kıldıracak 10 saniye sonra... Ötekileştirme laflarını da bırakın, bu tipleri zamanında neden ötekileştirdiklerini herkes anladı. Bak, fırsatını bulunca rant için her şeye gözlerini nasıl da kapadılar. Din iman diyerek, kimileri o denli ileri gitti ki, Gölcük Depremi'ni bile ilahi bir ceza gibi, "günahkâr" askerlere tanrısal bir tokat gibi yorumladılar. İşte senin Ötekilerin ve zihniyetleri. Git onlara sor madem bu deprem de kim nerede dansöz oynatmış?.. Bırakın bu işleri.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (1 yıl önce)Pırasa isimli kullanıcı yorumuna
    Dikkat çekmek için yazdı iseniz kısmen başarılı oldunuz. Türkiye Cumhuriyetinde Diyanet İşleri Başkanının yasal olarak böyle bir ayrıcalığı var ve gayet normal. Smokin giymesini istiyorsanız talebinizi din.gov.tr ye bildriniz.
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Cüppe yoksa smokin. Normal giysi yok öyle mi?
    %79
    %21
    Yanıtla