SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Doğru Planlama, Doğru Büyüme'

0
Güncellendi - 2018-06-23 20:56:26
'Doğru Planlama, Doğru Büyüme'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, bir şehrin gelişiminin öncelikle planlamayla başladığını belirterek, doğru planlamanın doğru büyümeyi de gerçekleştireceğini söyledi.

Danışman firma yetkilileri Malatya’nın Çevre Düzeni Planları ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a bir sunum yaptılar. Büyükşehir Belediyesi UKOME Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen sunuma, Başkan Polat’ın yanı sıra Genel Sekreter Ercan Turan, Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun, Başkanlık Danışmanı Meltem Kavuk, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Erol Yiğit ile şube müdürleri ve danışman firma yetkilileri katıldı.

Plan üzerinde genel görüşme ve değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda Başkan Polat, kısa bir açıklama yaptı. Bir şehrin gelişiminin öncelikle planlamayla başladığını, doğru planlamanın da doğru büyümeyi gerçekleştireceğini belirten Başkan Polat, açıklamasında özetle şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediyesi olarak Malatya’mızın düzgün bir şekilde gelişmesi ve büyümesi için başta 1/100.000’lik ve 1/50.000’lik çevre düzeni planları olmak üzere 1/25.000 ve 1/5.000 nazım imar planları ile ilgili olarak yoğun bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Sadece çevre düzeni ve imar planı değil, şehrin ulaşım planları, genel haritası, ekolojik yapısıyla ilgili bütün çalışmaları yapmamız gerekiyor. Şu an çevre düzeni planı ve nazım imar planları ile ilgili çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Ankara’dan danışman firmamız ve bizim teknik arkadaşlarımızla birlikte analizleri yapıyoruz. Daha sonraki süreçte Mimarlar Odamızla, şehrin sivil inisiyatifiyle, sanatçılarıyla, sosyologlarıyla inşallah çalışmalarımızı daha da detaylandıracağız. Çünkü bu nihayetinde şehrin ortak bir kararıdır. Buna şehrin bütünü olarak inanmamız gerekiyor. Önce siyasetçiler ve yerel yöneticiler daha sonra da şehrin bütün aktörleri anlamında kenetlenmemiz gerekiyor. Kenetlenir ve odaklanırsak inşallah çok daha düzenli bir büyümeyi gerçekleştirmiş olacağız.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Torje (5 yıl önce)
    ?????insallh yetkililer iyice okuyup anlarlar bu yaziyi basta baskanin okumasini isterim
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasever (5 yıl önce)
    bir şehri planlarken önce insan nedir ve insanın yani ilk insandan son insana kadar ki serüveni nasıl olacak değişmez bilgisine sahip olmak lazım. eğer siz daha peşinen darvin teorisine inanıyorsanız sizin kalıcı şehir ve insanı mutlu edecek ve saadet ortamında misafir edecek şehri kurmanız imkansız olacaktır. arapgir garajı gibi doğu garajı gibi projelere orduzu gibi ne idüğü belli olmayan projelere milletin enerjisini ve servetini heba edersiniz. evvela insan nedir atmosfer nedir flora nedir hava trafiği nedir vasıta trafiği nedir gece gündüz farkı nedir sıcaklık farkı nedir toprak yapısı nedir mimari nedir insanın ihtiyacı nedir sanayi nedir kamu kurumları nedir kim hangi saatte nasıl nerde olmalı veya nerde olmamalı nedir şehrin savunması nedir insanlara ve tabii olaylar denilen sel rüzgar deprem vs gibi direnişi mukavemeti nedir işte daha pekçok bileşenli bir denklemin bütünü ile ferde ve sosyal hayata senkronizasyonu ile tanımlanacak şehircilik planlamasıdır. bir örnek vereyim; doğu garajı yimpaş ın oraya yapılırken kimse reise direnmedi ya da fikir vermedi. oysa düşünün kale li veya pötürge li kıymetli bir köylümüz iki çuval kaysı veya biber getirdi yimpaşın oraya otobüsten indirdi 10 lira verdi daha sonra onu oradan şehrin öbür ucundaki hal binasına 40 liraya nakletti ve biberi sattı 200 liraya 10 lira verdi geldi şehir merkezine çay şeker aldı 150 lira tekrar bir vasıta ile yimpaşın oraya 20 liraya nakletti ve 10 lira da otobüse verdi tekrar pöyürge ve kale ye gitti . bu zulmü insandan başka kim bir insana yapabilir okumuşlar herhalde :);) ! kıymetli idareci vizyonu geniş halkı ve kainatı iyi tanıyan insanları kendine danışman yap. kainatı ve insanı iyi tanıyan bir bilgi ile donatılmış yusuf olmasaydı mısır ve çevresi 7 yıl bolluktan sonra 7 yıl kıtlık yaşayacaktı ki ne acı sonuçları olacaktı düşünebiliyor musunuz. kolay gelsin efendim. malatyahaber bu yorumu da yayımlamazsan hoşçakal.cevap yazabilirsiniz takip edeceğim.
    0
    0
    Yanıtla