SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Doğru Sistemle Doğru Çalışmamız Lazım"

0
Güncellendi - 2019-03-23 16:44:15
A- A+ PAYLAŞ

Türk futbolunda son günlerde yoğun bir şekilde gündemi meşgul eden Spor Toto Süper Lig'deki yabancı oyuncu kuralıyla ilgili Evkur Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Erol Bulut, "Serbest kalmasının benim gözümde daha doğru olacağını düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Kulüpler Birliği Vakfı geçtiğimiz günlerde vakfın Maslak'taki merkezinde gerçekleştirilen olağan toplantıda Spor Toto Süper Lig'deki yabancı oyuncu kuralını detaylı bir şekilde masaya yatırmıştı.

Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, konuyla ilgili, "Üç kulübümüz hariç tüm kulüplerimiz mevcut sistemin devamını düşünüyor. 2 veya 3 kulübümüz de yabancı oyuncu sayısının kademeli olarak ilk önce 10 sonra da 8'e düşmesini istiyor. Ancak artılı sistem değil, neyse ona göre devam edilmesi yönünde fikir beyan ettiler. Özellikle büyük kulüplerimiz, Beşiktaş Kulübü Başkanı olarak ben de yabancı sınırlamasının aynı şekilde devam etmesini, yerli oyuncuya teşvikin artırılarak gitmesini, bunu oynatanların daha fazla gelir elde etmesi yönünde karar bildirdik" açıklamasını yapmıştı.

Süper Lig'de uygulanan yabancı oyuncu kuralıyla ilgili bir açıklamada Evkur Yeni Malatyaspor'un teknik patronu Erol Bulut'tan geldi.

Bulut, kuralın devam etmesinden yana olduğunu ifade ederek, "Serbest kalmasının benim gözümde daha doğru olacağını düşünüyorum. Yabancı oyuncunun oluşu bizim yerli futbolcularımızı kısıtlamıyor. Biz sadece altyapılarda nasıl bir sistemle çalışmamız gerektiğini öğrenmemiz lazım. Altyapıda nasıl futbolcu yetiştirilir bunu öğrenmemiz lazım. Başka ülkelerde oluyor. Almanya'da, Belçika'da, Fransa'da oluyor. Burada da olur. Yeter ki biz isteyelim. Doğru sistemi bulup, doğru çalışmamız lazım" diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Oğuz Özcan ??? (5 yıl önce)
    Yabancı sınırlı olmalı ve kriterleri olmalı mesal yaş yada çeşitli Milli takımlarda oynama sayısı olsunki gelen yabancilarda kalite olsun ve bizim genç oyuncular onlardan bişeyler öğrenebilsinler yoksa bizdeki Dia ve Kamera midir Kamer midir nedir bunlardan ne öğrenecekler adamlar yattıkları yerden para kazanmayı öğrenirler bizim gençler yabancı sayısı acilen sınırlandılsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (5 yıl önce)
    Şu kamara yı görünce sinirlerim bozuluyor.hiçbir verim almadığımız gibi diğer oyuncularıda olumsuz etkiledi.Malatyaya turistik geziye gelmiş.tam bir ehl-i keyf.
    0
    0
    Yanıtla