SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Doğum Gününde Oğlumun Üzerine Toprak Attım!"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da arkadaşları ile oyun oynarken aydınlatma direğinden akıma kapılarak hayatını kaybeden 14 yaşındaki Ays Taha Duman doğum gününde toprağa verildi.

Olay, 29 Temmuz Cuma günü Yeşilyurt ilçesine bağlı Konak Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Ays Taha Duman (14) arkadaşları ile birlikte evlerinin önünde bulunan sokakta oyun oynarken yol kenarında bulunan aydınlatma direğine dokunduktan sonra fenalaşarak yere yığıldı. Arkadaşlarının haber vermesiyle olay yerine gelen Duman’ın yakınları yerde hareketsiz bir şekilde yatan çocuğa müdahale etti. Kalp masajı yapılan çocuk tepki vermeyince olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Hastaneye kaldırılan talihsiz çocuk burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Ays Taha Duman doğum günü olan 30 Temmuz’da defnedilirken, çocuklarını ihmal sonucu hayatını kaybettiğini ileri süren aile yakınları duruma tepki göstererek ilgililer hakkında işlem yapılmasını talep etti.

“Doğum günde oğlumun üzerine toprak attım”
Oğlunu doğum gününde toprağa verdiğini aktaran baba Kamuran Önder Duman, "Olay günü il dışındaydım oğlum arkadaşları ile sokakta oyun oynarken, elini aydınlatma direğine götürmüş ve akıma kapılarak kendini yere atmış. Aydınlatma direğinde kırık fincan varmış. Elektrik ekipleri olay sonrası gelip kırık olan fincanı değiştirmiş. Hala kırık olan fincanlar var. Mahalle muhtarı defaatle direkten elektrik kaçağı olduğu hakkında ilgili yerlere başvuruda bulunmuş. Buna rağmen ilgilenen olmamış. Her fincan için bir can mı verelim. Sorumlular hakkında yasal işlem yapılmasını istiyoruz. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Vatadaş (1 yıl önce)
    Banazılıyız. Bize yavrumuzu geri verin. Allah'tan ahını istiyorum. Bu bir cinayettir. Failleri yakalanmalı ve bir katil gibi muamele görmelidir. Bu işte kimin ihmali varsa cezasını en ağır şekilde çekmelidir. Bir çocuk dünyayı değiştirebilir, bu ülkemiz için de büyük bir kayıptır. Allah rahmet eylesin, ailesine de sabır versin ama bu böyle kalmaz. Banazılıların canı bu kadar ucuz değil. Gerekirse birlik olur açarız o davayı kazanır bundan böyle de çocuklarımızın güven içerisinde yaşamasını sağlarız.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet adalı (1 yıl önce)
    masum bir canın bedeli ağır olmalı. en alttan en üste kim sorumluysa cezasını çekmeli. ADALET....
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    Öncelikle ailesine başsağlığı dileklerimi sunuyorum elektirik kurumu hiç bir şekilde düzgün iş yapmıyor sadece para gelsin cebe girsin sürekli elektirik kesintisi oluyor bu nedenle büyük sorunlar yaşanıyor geçen caminin önünde sigortaları takıyorlardı söyledim bunlar değişmesi gerekiyor eskimiş dedim bana görevli abi herşey pahalı idare edilecek zihniyeti ile karşılaştım işt bunlar ve bu çalışanlar yüzünden çocuk hayattan koptu haydi aksa getir gideni getirebiliyorsan can yandı Allah ailesine sabır versİn.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ramazan Ç. (1 yıl önce)
    Emeksiz Caddesi, alt geçidin yan yolundaki elektrik panosunun dışında 3-4 tane kablo dışarıda, bir kaç adım sonra apartman girişinde kaldırım ile basamak arasında kalmış ve deforme olmuş kalın siyah elektirik kablosu (büyük ihtimal binanın elektrik şebeke kablosu), caddelerde , sokaklarda yürüseniz bunun gibi yüzlercesine rastlarsınız. Ayrıca demir direkler (eski tip) ne zaman kalkacak elektrik şirketine soralım? Hala havadan tel ile taşınan cadde ve sokaklar mevcut. Malum bakım da yok, yatırımda. TEK li günleri özledik. (Eski Türkiye)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • TEKYOLFENER (1 yıl önce)
    malatya medyası habere gitmez,haberin onlara gelmesini bekler,bu olay neredeyse bir hafta önce yaşandı bugün haber olmuş,haber bugün ulaşmış ve yayınlanmış!! çocuklarını böyle saçma sapan ihmallere kurban etti aileler,aksa paslanmış elektrik direklerinin arkasına saklana dursun çocuklar cennette hesap gününü bekleyecek... taha ve hiranur haklarını alacak...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • doğukan daoğu (1 yıl önce)
    bostanbaşı bölgesinde elektrik gidiyor geliyor gidiyor geliyor cihazlar zarar görüyor umurlarında değil arıyorsun tık yok bu kadar vebali ödeyemezler.bu canların hesabını veremezler Allah huzurunda da dünyada da
    %100
    %0
    Yanıtla
  • cumali (1 yıl önce)
    ÇOK BÜYÜK ACI... tedaş özelleştikten sonra, alan şirketler alt yapı,bakım ve onarım işlerini maliyetinden dolayı çok mecbur kalmadıkça yapmıyorlar. Her yerde bu tip ölümcül riskler var. Bugün bu yavrumuzun canını almış, yarın belki Allah korusun bizlerin çocuğunun başına gelecek. Maalesef yeterli Denetleme yok. Elektrik ve doğalgaz işinin şakası olmaz. Acilen devletin bu şirketleri kontrol altına alması gerekiyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • orhan ince (1 yıl önce)
    belediye başkanı siyasiler hiç kimseden ses varmı yok demeç .tenkit varmı yok vekillerden peki yok malesef ateş düştüğü yeri yakıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (1 yıl önce)
    Bu olay ABD veya Avrupa'da olsa, elektrik firmasına, belediyeye falan mahkemeden öyle yüksek bir tazminat cezası çıkardı ki, o firma ve diğer tüm firmalar bir daha asla bakım ve kontrolleri ihmal edemezlerdi. Ama bizim hukukumuzda her nedense canını veren bile olsa astronomik tazminat cezaları pek verilmiyor. Neymiş, zenginleşmeymiş. Bak sen... Neyse. Vicdan sahibi avukatları bu ailelere ücretsiz (tazminattan %20 almak kaydıyla) desteğe davet ediyorum. Yanlarına bırakmayın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (1 yıl önce)
    Allah Cellecelaluhu Kardeşimize Rahmet Etsin İnşAllah Kederli Ailesinin Başı Sağolsun Sabr-ı Cemil İhsan Eylesin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İlhan DÖNMEZ (1 yıl önce)
    Allahım ailelerine sabır metanet versin....çok üzücü ...duyarsız toplum olduk , yorumları okuduğumda muhtarlar elektrik kaçağını biliyormuş diye yazan arkadaşlar var. Bu kaçağı firmaya haber vermek yetmez gerekirse kaçak olan direğin altında nöbet tutarak arızanın giderilmesine kadar beklemek lazım...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakkı Gür (1 yıl önce)
    Nasıl tarif edilir ki ! Bir kaç gün arayla, aynı ihmalden iki çocuğumuzu toprağa vermek ! Özelleşince daha iyi hizmet beklenen elektrik işleri daha da beter hal aldı, bakımsız ve ihmal edilen panolar, direkler, trafolar, sürekli elektrik kesintileri... Bir ülkenin seviyesini görmek mi istiyorsunuz ? Ölümlerin nasıl olduğuna bakın !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Memet (1 yıl önce)
    Dün de 3 Yaşında Cennet kokulu evladımız toprağa verildi elektrik kaçağından ötürü. Rabbim Ailelerine sabırlar versin inşallah. Yetkililerden bu olayların sorumlularını bulup gereğinin yapılmasını istiyoruz çocuklarımızı sokağa bırakamaz olduk. Aksa ne yapıyor Allah Aşkına sadece fatura ödeyemeyen garibanın elektriğini kesmekle meşgul.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdurrahman (1 yıl önce)
    Elektriği ödemezsen keserler ama bu iş için kılları bile kıpırdamaz elemanın az ise cogaltacaksin yada bırakacaksın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Sözün bittiği yerdeyiz inanın şansa yaşıyoruz başımıza beklenmeyen nelerin geleceğini bilmiyoruz ,ihmali olanlar hakkında inşallah gereği yapılır acınızı paylaşıyoruz Allah sizlere sabır versin , Allah'tan rahmet diliyorum mekanı cennet olsun diyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Teze Camiye şemsiye yapılsın yapılmasın muhabbetinde onlarca yorum var ,iki günde iki can gitmiş ihmal yüzünden ama kimseden tık yok.İnsallah sizlerinde çocuğu yeğeni direklere dokunup ta hayatını kaybetmez
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ejder (1 yıl önce)
    Eğer "Fırat Aksa Elektrik Dağıtım A.Ş." nin ihmali varsa, sorumlular mutlaka yargılanmalıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Abicim neden yorumu yayınlamıyorsunuz Fırat Aksa gözünü para hırsı bürümüş bir firmadır aklımı yitirecegim Somali de bile olmaz bu olaylar bu yüzyılda Allah'ım
    %100
    %0
    Yanıtla