SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elemendik'te Bu Kez Depremzedeler İçin Konteyner Kent Kuruluyor

Elemendik'te Bu Kez Depremzedeler İçin Konteyner Kent Kuruluyor
A- A+ PAYLAŞ

Suriyeli göçü sırasında, bu göçmenler için konteyner kent kurulan, ancak Suriyelilerin kente yerleşmesiyle, Elazığ- Malatya depremi sonrası çoğunluğu Elazığ'a gönderilen konteynerler, aynı yerde 'Konteyner Kent' kurulmak üzere yeniden Malatya'ya taşınıyor.

Daha önce Suriyelilerin barındırılması için Fatih Köyü sınırlarında Elemenik mevkiinde kurulan, ancak Suriyelilere kente yerleşme izni verilmesi ve buranın boşalmasından sonra, konteynerlerin 24 Ocak 2020 Elazığ- Malatya depreminde zarar görenler için sökülerek çoğunluğunun Elazığ'a götürüldüğü belirtiliyordu.

6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük çapta can kaybı ve bina yıkımına yol açtığı Malatya'da onbinlerce kişinin bir anda evsiz kalmasının ardından, İnönü Üniversitesi'nin karşısındaki 10 bin 500 kişilik konteyner kent kurulmaya başlanmasından sonra, ikinci konteyner kent merkezi de, daha önce Suriyelilerin barındırılması için konteyner kent kurulmuş olan Elemedik olarak belirlendi.

Elemendik bölgesinde, Van Valiliği'nin sorumluluğunda, bu ilden gelen ekiplerce, daha önce başka illere gönderilen konteynerler getirilerek montaj çalışmalarına başlandı.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da çalışmalarını sürdüren Van'dan giden ekipler, konteyner kent kuruyor. Burada ilk etapta 1000 konteyner kurulacağı, daha sonra 950 konteynerin daha monte edileceği bildirildi.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'nın koordinasyonunda Malatya'da depremin yaralarının sarılması için çalışan ekipler, çadırların ardından konteyner kent kurulması çalışmalarına da katkı sağlıyor.

Altyapı, elektrik ve su bağlantılarının sürdüğü konteyner kent alanında incelemelerde bulunan Balcı, özveriyle çalışan ekiplere teşekkür etti.

Balcı, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını ve vatandaşların konteynerlere yerleştirileceğini belirtti.

DOĞANŞEHİR'DE DE 500 KONTEYNERLİ KENT

Bu arada, İstanbul- Sancaktepe Belediyesi de, depremin en çok hasar verdiği bölgelerden biri olan Malatya’da 500 adetlik 'Konteyner Kent' kuruyor.

Depremin meydana geldiği tarihten bugüne kadar afet bölgesine ilçede belirlenen 3 noktadan devamlı sevkiyat gerçekleştiren Sancaktepe Belediyesi, 137 bin adet hazır gıda, 112 bin adet ekmek, 60 bin adetten fazla su, 65 bine yakın mont, ayakkabı, çocuk giyim, 36 bin adet battaniye başta olmak üzere 55 tır ve 27 kamyondan oluşan bir çok temel ihtiyaç malzemesini, 133 adet iş makinesi, 69 belediye ve gönüllü personel ile afet bölgesine göndererek depremzedelerin hizmetine sundu. Bunların yanında belediye, ayrıca depremde ağır yara alan Malatya’nın Doğanşehir bölgesinde depremden etkilenen vatandaşlar için İçişleri Bakanlığı izni ve AFAD koordinasyonunda 500 adet konteyner evi bulunan mefruşatlı Konteyner Kent’in kurulumuna başladı.

Kalıcı deprem konutlarından önce vatandaşlarımızın barınma ihtiyacının karşılanması için 1+1 şeklinde olacak olacak konteyner evlerin dışında ise market, umumi çamaşırhane, sağlık ocağı ve çocuk oyun alanları bulunacak. Deprem bölgesinde konteyner kentin yapılacağı alana giderek incelemelerde bulunan ve depremzede vatandaşlarla bir araya gelen Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, çalışmalara ivedilikle başladıklarını ve önümüzdeki günlerde konteyner kentin tam teşekküllü hazır hale gelerek depremzede vatandaşların kullanıma açılacağını belirtti.

malatyahaber.com- AA- İstanbul, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Mehmet (1 yıl önce)
    Üniversite personeliyim. Üniversite karşısında kurulan konteyner kentte nasıl yer temin edebiliriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ünal (1 yıl önce)
    Yav bu Suriye liler den ne alıp veremiyorsunuz? Adamlar bizim şuanki düştüğümüz duruma on yıl önce düştü. Evsiz kaldılar. Hala mı empati kuramıyor sunuz? Yaraları yalanlarla kaşımakla elinize ne geçiyor? Adamlar karınlarını doyurmak için ülkemizde yapmadıkları iş kalmadı. Her türlü kötü şartlarda bile çalışıyorlar. Hemen saçma sapan savunmalar da lütfen yapmayın.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Erdal (1 yıl önce)
    Suriyeliler evlere yerleşti fırsat bulursak biz gidelim konteynerlere yemin ediyorum bakın bu suriyelileri göndermezse bur daha oy moy yok vatandaşın canı burnunda yetti daha bu depremde çabası oldu
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Erdal isimli kullanıcı yorumuna
    Sen gidip AKP'ye oy vermezsen ne olayım bırak bu işleri
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Barışyurdu (11 ay önce)Erdal isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya'lı isimli yorumcu! Erdal isimli yorumcunun yorumu ne kadar yanlışsa senin ki bir o kadar yanlış. Tamam yurt dışından gelen mülteci, sığınmacı bir ülke için İLERİDE ÇOK AMA ÇOK CİDDİ BEKÂ SORUNUDUR ama ondan daha da tehlikesi bu insanlara sürekli hakaret ederek onların gelecekte ülkesine dönsün veya dönmesin bu ülkeye nefretle bakabileceği gerçeğidir. Eğer biz biraz sağlıklı düşünen bir toplum olsaydık bu insanlara GEREKTİĞİ KADAR merhametli olabilirdik... İleride sığınmacıların bir sorun olması durumunda onları buraya getirenler elbette eleştirilecektir ama bana göre en büyük hata bu topraklara sığınan insanları surekli dışlayıp hakaret etmektir. Yapılacak olan şey onların bu topraklara uyum sağlayarak ülkelerine dönsün veya dönmesin iyi ilişkilerimizin bu topraklara barış ve huzur getirmesini saglamaktır... Memleketimin hemen hemen her yeri misafirperverdi bu gençlik neden bu hale geldi, üzülüyorum. Misafir başımızın tacıydı bize ne oldu
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Necdet (1 yıl önce)
    Neyse 2023 seçimlerinde suriyelilerden oy istersiniz
    %67
    %33
    Yanıtla