SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Elimizden Geldiği Kadar 'Evet'çiyiz"

0
Güncellendi - 2017-02-10 01:02:32
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Alevi vatandaşların yaşadığı iki büyük mahallenin muhtar ve temsilcileri, yakında yapılacak referandumda ‘evet’ oyu kullanacaklarını açıkladı.

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde Alevi vatandaşların yaşadığı Yaylımlı ile Yeşilyurt ilçesine bağlı Atalar (Haçova) köylerinin muhtar ve temsilcileri, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti. Başkan Çakır’a ziyaretin anısına bağlama hediye ede muhtar ve mahalle temsilcileri, özellikle Malatya'nın büyükşehir olduktan sonra mahallelerine yapılan hizmetlerden dolayı Nisan ayında yapılması planlanan yeni Anayasa değişikliği referandumunda Alevi köyleri olarak ‘evet’ oyu kullanacaklarını açıkladılar.

“Elimizden geldiği kadar Evet’çiyiz “

Köylerine yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Çakır’a teşekkür eden Yaylımlı Köyü Muhtarı Şeyho Karabulut, “Başkanımdan çok memnununuz. Altyapı hizmetini geçen sene başlattı, halen yapılıyor. Kendilerine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Köy olarak başkanımızın arkasındayız ve biz elimizden geldiği kadar ‘evet’çiyiz” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından köylerine yapılan alt yapı hizmetlerinden duydukları memnuniyeti dile getirmek ve referandumda ‘evet’ oyu kullanacaklarını paylaşmak için Başkan Ahmet Çakır’ı ziyaret ettiklerini belirten Muhtar Şeyho Karabulut, her zaman Başkan Çakır’ın arkasında olduklarını ifade etti.

Atalar Mahallesi sakinlerinden Tahir Duran da, mahallelerine yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Çakır’a teşekkür ederek, her zaman yanında olduklarını söyledi.

“Darbe başarılı olsaydı en çok sıkıntıyı Aleviler çekecekti”

Atalar Mahallesi sakinlerinden Ali Duran ise, 15 Temmuz’da yaşanan FETÖ darbe girişimine değinerek, “Darbe girişiminin ikinci ayağı Malatya'ydı. O gün buradan havalanacak bir uçağın darbecilere ne kadar güç sağlayacağını hepimiz biliyorduk. Ama Başkanımızın emriyle iş makineleri, başta havaalanı olmak üzere askeri birliklerde önlem aldı. Ama şunu bilmeliyiz ki darbe gerçekleşmiş olsaydı en çok sıkıntıyı biz Aleviler çekecektik. Cumhurbaşkanımızın talimatları ile hepimiz meydanlarda olduk, her zaman da yanlarında olacağız” diye konuştu.

“Benim için büyük bir sürpriz oldu”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, özellikle Alevi vatandaşların yaşadığı bu iki mahallenin desteklerinden dolayı teşekkür etti. Hediye edilen bağlamanın kendisi için de bir sürpriz olduğunu söyleyen Başkan Çakır, yapılacak olan referandumun ülke için oldukça önemli olduğunu vurguladı. Türkiye’nin savaş çemberi içerisinde yer alan bir bölgede bulunduğunu belirten Çakır, “Ülkemizin kalkınmaya ihtiyacı olan bir dönemdeyiz. Artık halkın iradesinin daha çok temsil edildiği bir süreçteyiz” diye konuştu.

“Bu sorumluluk sahibi bir davranış”

Yaylımlı ve Atalar mahallelerinin de referandumda ‘evet’ oyu kullanacaklarını açıklamasının kendileri adına oldukça önemli olduğunu kaydeden Başkan Çakır, “Bu davranışınızı ben sorumluluk sahibi, geleceğine sahip çıkan, ülkesine ve iradesine sahip çıkan bir anlayış olarak değerlendiriyorum. İnşallah ülkemiz için güzel bir netice olur” ifadelerini kullandı.

“İçeride ve dışarıda birlik içerisinde olmalıyız”

Türkiye’nin güçlü bir dinamiğe sahip olduğunun altını çizen Başkan Çakır, “Bölgenin istikrarı için, Türkiye’nin güçlü olması çok önemli. Bu Ortadoğu için, İslam coğrafyası için, Balkanlar için, Türki Cumhuriyetler için çok önemli. Dolayısıyla biz daha güçlü olmak zorundayız. İçeride ve dışarıda birlik içerisinde olmalıyız” dedi.

Farklı siyasi görüş ve düşüncelerin olabileceğini de belirten Çakır, “Ama mevzu ülke ise, gelecek ise, kalkınma ise, insanlık ise bu konularda hep bir olmamız lazım” diye konuştu.

Mahalleleri ziyaret ettiklerinde kendilerine en çok gelen taleplerin yolların iyileştirilmesi olduğunu ifade eden Başkan Çakır, “Her ilçemizde bir planlama yaptık. 2015 yılında bin 200 kilometre yol bitirildi, 2016 yılında da 923 kilometre yolu tamamladık” dedi.

Bütün ilçelere hizmetlerin eşit gitmesi için gayret gösterdiklerinin altını çizen Başkan Çakır, şöyle konuştu:

“Mahallelerimize çok ciddi çalışmalar yapıldı. Yol, genişleme, köprü gibi çalışmaları yaptık. Muhtarlarımız ile birlikte daha fazla hizmeti nasıl götürebilir diye çalışıyoruz. Bu yollar yapıldıkça aslında köylerimiz merkezle arasındaki mesafeler da azalmış oluyor. Bu nedenle ilk önceliğimiz yolları yapmak, tabi içme suyu kanalizasyon gibi ihtiyaçları da gidermek için mücadele ediyoruz.”

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Harun Atikoğlu (7 yıl önce)
    Oyunu sözde hizmete ve rüşvete satanları kınıyorum. Kendisini satan ülkesinide satar. Bunu unutmayalım. Milli irade hür ve bağımsız irade olmadan olmaz. Düne kadar Hayır diyenlere terörist diyenlere sormak lazım. Peki Hayır diyenlerde Evet diyenlere terörist derse eğer ne olacak o zaman bu ülkenin hali. Hadi işin içinden çıkın bakalım..
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman ALBAYRAK (7 yıl önce)
    Sayın Çakır önce saz nasıl tutulur onu öğren. Çakırın yol su seçimi değil verdiğim vergilerle hizmet almak en doğal hakkımız. Nasıl oy verirseniz verin. Lütfen açın sindire sindire okuyun sonra sindirmeniz zor olur. 90 yıllık ara rejim diyenler, 2 ayyaşın yasası diyenler. Daha neler neler. Haydi şimdiden hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa çagdaş (7 yıl önce)
    yaşasın laik demokratik Türkiye. ne yaparlarsa yapsınlar hayır diyeceğim kul olmak istemiyorum hayır hayir
    0
    0
    Yanıtla
  • Özkan (7 yıl önce)
    Biz mahalle muhtarını mahallenin idari işlerini yürütmesi için seçiyoruz adımıza karar vermesi için değil. Muhtar efendiler sizler mührünüzü vurun o çok aklınız size kalsın Paşaköşkü'nde herkes cumhuriyetçi biat yok kölelik yok makarnacı yok çok şükür
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim gocmen (7 yıl önce)
    Cok degerli dostlar ortada bir yanlışlık ve provokasyon yaratilan durum var. Bu fotograf kisisel ve baskana yapilan bazi hizmetlerinden dolayi teşekkür fotografidir. Hic birisi alevileri baglayacak karar verme yetkisine sahip degildir. Kaldi ki aleviler kendi Özgur iradesi ile oy kullanacak yeteneklerine sahip bilgi birikimli Cumhuriyeti demokrasiyi seven koruyan kollayan bir topluluktur. Aleviler ulkesini bayragini halkını seven ve bu ugurda olmeye hazir insanlardır.o nedenle bir kaç kendini bilmez boş beleş insanın sozleri yok hükmündedir.Hic kimse rahatsiz olmasin aleviler cok secim cokda referandum gecirmistir ve kendilerine layik olani yapmistir. Bu referandum da da ulkesi icin bayragi için vatanin bölünmez bütünlüğü icin demokrasinin ve cumhuriyetin ilelebet devami icin Özgur iradesi ile oyunu kullanacaklardir.herkese saygilar
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim Bey Sİz Televizyon İzlemiyorsunuz sanırım ? a haberde bunun haberini gördüm, dediğiniz gibi provokasyon veya bir yanlışlık yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Michail (7 yıl önce)
    Emrah 44 kardes ne guzel ozetlemis agzina eline saglik kardesim hersey insanlik kardeslik özlük tür.
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (7 yıl önce)
    Sizler ne yağcılık yapıyorsunuz.Bu seçim Belediye Başkanlığı değil haçovalılar.Anayasa seçimi.Bu köylerde 2015 Haziran seçimlerinde HDP ye oy vermişlerdi.Bu seçim CUMHURİYET ve BAĞIMSIZLIK seçimi.Var veyahut yok seçimi.
    0
    0
    Yanıtla
  • ers (7 yıl önce)
    kendi adlarına konuşsun bu muhtarlar 'Dönen dönsün biz dönmeyiz yolumuzdan' ayrıca o köylerden kaç kişi belediyede çalışabiliyor?kaç alevi istihdam ediliyor?tabi ki hiç bu muhtar denen insanlar nasıl gezeceksiniz köyünüzde
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (7 yıl önce)
    Söz konusu köylerin muhtar ve temsilcileri Anayasa değişikliğini okusunlar,neler getiriyor neler götürüyor bunu bir bilenlere sorsunlar.parlamenter rejimi ortadan kaldıran tüm yetkileri bir kişinin keyfi yönetimine bırakan değişikliğin ülkemize onarılmaz yaralar açacağını mutlaka öğrenecekler ve ona göre kararlarını verceklerdir.Köylere(Mahallelere) hizmet Beledyenin asli görevidir.Bunu evet oyuna bağlamoak kadar yanlış bir şey olamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah Gül44 (7 yıl önce)
    At izi it izine karıştı.Bu refernadumun yol-su-alt yapı ile ne alakası var.Ülke tek bir adama teslim edilmek isteniyor.Osmanlıda sadrazam vardı şimdi onun karşılığı olan başbakanlık da ortadan kalkıyor.Hizmet yapan vergilerimizle yapıyor.Bu onun görevidir.Kendini alevi olarak nitelendiren bu insanlar oradaki insanların hepsini değil çok azını temsil ediyor.Muhtar olmaları bir şeyi değiştirmez.Alevilerin Cemevlerini tanımayan,aleviliği dinsizlikle aynı anlamda gören mum södü yalanları ile alevilere çamur atan bir zihniyete destek veren muhtar ve birkaç kişiy sırf yol yapıldı diyerek kendisini bu kadar aşığalayan bir anlayışa teslim olamaz.Aleviler her zaman Atatürl-Cumhuriyet-Laiklik diyen bir anlayışla yan yana olmuştur.Güzel dinimizi siyasetlerine alet eden bir zihniyetle asla yan yana duramazlar.Durmaları için özlerini kaybetmeleri gerekir.Görünen o ki bu muhtar ve yanındakiler bu özlerini kaybetmeişlerdir.Mesele sunnu-alevi meselesi değildir.Dini istismar etmeyen sunniler çoğunluktadır.Dinimizi alet eden alevi sunni kim olursa olsun.Günah işilyorlardır.Bu refernadumda kim ne istiyorsa onu kullansın.Ülkesini,vatanını,parlemeter sistemi savunanlar,dini siyasete alet etmiyenler,sürekli kandırıldım diyen dün birlikte yürüdüklerini bugün suçlayanlar,birlikte kurdukları partide yol arkadaşı oldukları kurucularından çoğunun bugün korkudan sesi çıkmıyor.Yani parti çoğulculuktan bu gün tek adama dünüştü.Denetlenme mekazizması olmayan veya çok zor olan neredeyse imkansız olan bir tek adam sisteminne değil herkesin söz sahibi olduğu bir sisteme bu ülkenin ihtiyacı olduğu için #hayır diyoruz....#hayır diyende evet diyende bu güzel ülkenin insanıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • OZAN (7 yıl önce)
    Ayıptır söylemesi döneklikte üzerinize yok!
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer canbay (7 yıl önce)
    Halen bizi referanduma götüren sebepler nelerdir neden secim biz Ahmet Çakır,Recep Tayip erdoğanı,Bahçeli Kılıçtaroğlunu seçimi değil bu alevi sünü seçimide değil bu seçim ülkenin geleceğidir taktir senindir Allah İçin Hak İçin Adalet için düşün çıkan yasayı incele oyunu ona göre ver
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (7 yıl önce)
    Bu bir algı haberidir. Başından sonuna Alevi vurgusu yapılması bunun göstergesidir. Bir haber ajansının Alevi, Alevi diyerek haber yapması en masum ifadeyle çirkindir. Sünni köylüler gelip "biz hayır diyeceğiz" derlerse bunu da haber yapacak mı merak ediyorum.Bu kentin en büyük kaybı gazeteciyim diyen insanların ayrıştırıcı tutumlarıdır. Nokta
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman ÖZEROL (7 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Şu, durmadan "Alevi kardeşlerimiz" diyenlerin hiç bir sözüne inanmamak gerektiğini yaşananlardan sonra daha iyi anladık. Neden "kardeşlerim" değil de "Alevi kardeşlerim"? Neden illa da etnik ayrımcılık? İnsana insan olarak bakmayı öğrenemedik, insanı merkez almayı öğrenemedik. Çünkü hala feodal yapımız sürüyor, içimizdeki dinci-ırkçı faşist ruh yaşıyor. NOT: "Sünni kardeşlerim" diyenler de madalyonun diğer yüzü...
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (7 yıl önce)
    Veli agbaba sende evet diyeceksin çünkü alevi dostlar bu konuda daha diri düşünüyor ayrıca sana inat oldunuda unutma
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman ALBAYRAK (7 yıl önce)Osman isimli kullanıcı yorumuna
    Adaş; Bu konunun Sayın Veli ile ilgisi ney. Çok değerli MHP li dostlarımda Hayır diyecek Lütfen aklıselim düşünün. Karnınızdan konuşmayınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • uur (7 yıl önce)
    chp mhp akpsi yok bu görüntüler güzel görüntüler hepimiz birlik içinde beraberce yaşamalıyız eğerki birlik beraberlik olmaz yaşayacağımız toprağımızda kalmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (7 yıl önce)
    Alevi muhtarlarımızı ve vatandaşlarımızı sevgi ve saygılarımla kucaklar, selamlarım. Şimdi birlik olma zamanı. Bu ülkeyi bir olarak, diri olarak kalkındırıp, Atatürk'ün söylemi gibi Muasır Medeniyete kavuşturmalıyız. Yıllarca aramıza nifak tohumları ekerek bizleri kutuplaştırıp düşman eden hainlerin hem oyunları açığa çıkmış, hem de kendileri deşifre olmuştur. 1971'de İzmir'de bir imam olarak göreve başlayan zatı keşfederek ülkemiz üzerinde 50 yıllık planlarını uygulayan Mosad ve CIA'yin oyunlarının tutmasına az bir süre kala Cenab-ı Hak müsaade etmeyerek bizlere Lütufda bulunmuştur...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Seçim her bireyin özgür iradesi ile hiç bir baskı altında kalmadan seçim sandığına iradesini yansıtmasıdır. Muhtar bunun garantisini nasıl veriyor ? Pek anlaşılır değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (7 yıl önce)
    Aleviysen gideceksin ziyaret edeceksin tabiki belediye baskanimiz sehrimizin lideri. hizmet isteyeceksin , hizmeti icin tesekkur edeceksin birlikte yiyeceksin ama Alevi kimligini kullanarak yalakalik yapmayacaksin Aleviler seni bbu yuzden affetmeyecek muhta
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    Bu,sahislar,alevileri,temsil edemez,herkes, Ozgurdur,sunu,unutmasinlar,ibadete,gizlidir Oy,vermede,gizlidir,hatirlatirim
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (7 yıl önce)
    sorumsuz muhtarlar sen oyunu Akp veya baska bir partiye vererek sirin gorunebilirsin ama bu referandum evet diyeceksen Akp bize hizmet verdi degilde yeni sistemin faydalari ne ondan bahsetmen gerekiyor bize ne katkisi olacak anlatman lazim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Bu köylerde seçimlerde hep CHP oy çıkardı şimdi CHP liler evet diyor AKP liler Hayır mı diyecek yarın HDP de bizde evet diyoruz derse ne olacak
    0
    0
    Yanıtla