SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Elimizi Güçlendirin, Ankara'ya Karşı Elimiz Güçlü Olsun"

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt ilçesine bağlı Konak Mahallesinde vatandaşlarla buluşan AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, TOKİ ve Emlak Konut tecrübesi ile Malatya’yı en kısa sürede küllerinden ayağa kaldıracaklarını belirterek, “Malatya eskisinden daha güçlü bir şekilde ayağa kalkacak” dedi.

Konak Mahallesinde Cumhur İttifakı tarafından gerçekleştirilen toplantıda Büyükşehir Adayı Sami Er ve Cumhur İttifakı mensupları coşku ile karşılandı.

Burada konuşan AKP Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Sami Er, Malatya’nın 6 Şubat 2023’de yaşanan asrın felaketinde büyük bir yıkım yaşadığını dile getirerek, “Bu nedenle birinci hedefimiz Malatya’yı bu enkazın arasından yeniden ayağa kalkması. Bütün söylemlerimiz de bu bütün çabamız da bu. Bir taraftan burada siyasi çalışmaları yaparken diğer taraftan akşamları veya fırsat bulduğumuz zaman Yeşilyurt Adayımız İlhan Geçit ve Battalgazi Adayımız Bayram Taşkın ile bu konuları çalışıyoruz. Konutların, işyerlerinin, çarşının bir an önce nasıl yetiştirebiliriz diye gayret gösteriyoruz” dedi.

TOKİ’de üst düzeyde görev yapan biri olarak kurumun gücünü çok iyi bildiğini ifade eden Sami Er, “Ben de TOKİ’de 5 yıl üst düzey yönetici olarak görev yapmış bir kardeşinizim. Orada başkan yardımcılığı yaptım, oradaki birikimlerimiz ve oradaki bağlarımızı kullanarak bu işlerin bir an önce nasıl hallolacağını hesaplayarak çalışmalar yapıyoruz. Bu amaçla Allah'ın izniyle eğer vatandaşlarımız devlete, belediyemize, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza yardımcı olmaları gerekiyor. Bizim dönemimizde yılda 75 bin konut üretiyorduk, şimdi bu kapasite daha da arttıracağız. Allah'ın izniyle bir yılda Malatya'nın konut ihtiyacını karşılayacağız. Yeter ki bize yardımcı olsun vatandaşımız” şeklinde konuştu.

Göreve gelir gelmez Malatya’da en son konutun ve en son işyerinin hak sahiplerine teslimine kadar ekiniyle durmadan yorulmadan çalışacaklarını ifade eden Büyükşehir Başkan Adayı Sami Er, “İşimiz gücümüz Malatya diyoruz. Bununla ilgili de inanın elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Malatya'yı bize güvenin eskisinden daha iyi hale getireceğiz” dedi.

Birinci önceliklerinin depremin izlerini silmek olduğunu da vurgulayan Er, bunun yanı sıra diğer belediyecilik hizmetlerinin de en iyi şekilde sürdürüleceğini söyledi. Belediyelerin canlı birer mekanizmalar olduğunu kaydeden Er, “Bu kadar birikimi olan, belediyecilik birikimi olan, TOKİ birikimi olan bir kardeşinizim. Elbette çok sayıda projelerimiz var. İnşallah bunları da ileride göreceksiniz. Malatya'ya dair ufkumuz nedir, nasıl bir Malatya hayal ediyoruz, gelecekte nasıl bir Malatya olacak? Hepsini projelerimizin hayata geçirilmesi ile göreceksiniz. Malatya’mız eskisinden daha güçlü bir şekilde ayağa kalkınca, insanlarımızın da umutları yeşerecek. Ve gerçekten herkes bu umudu görünce, mutlu olunca, hatta tersine göç başlayacak. Bizim güçlü olmamız önemli burada. Allah'ın izniyle seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Ve ilk mecliste şehrin konut ve imarla ilgili sorunları çözerek binlerce konutun da özel sektör aracılığı ile yapımına başlanılacağız. Malatya’yı her tarafta inşaat faaliyetlerinin devam ettiği bir yer olarak göreceğiz” ifadelerine yer verdi.

31 Mart akşamı Cumhur İttifakına güçlü bir destek isteyen Sami Er, “Elimizi güçlendirin ki bizim de Ankara'ya karşı elimiz güçlü olsun” diye konuştu.

Konak Mahallesi’ndeki toplantıya AKP Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler, Sivas Milletvekili Hakan Aksu, Malatya Milletvekilleri Abdurrahman Babacan ve İhsan Koca, MHP MYK Üyesi Eyüp Gönültaş, MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er,  Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit katıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

34 yorum yapılmış

  • demir (2 ay önce)
    zenginlik bolluk sizlere, sabir ve sukur de biz fakirlere kaldi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • demir (2 ay önce)
    evveliniz ahirinizi anlatir, sizin konusmaniza gerek yok artik . bizler ne yapacagimizi biliyoruz sandikta.cok sukur hala tarafsiz haber kanallari az da olsa var internette.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aras (2 ay önce)
    Bu zamana kadar malatyali yetkiyi güçlü verdi de noldu.bir çevre yolu bile 20 senedir yapamadiniz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • serdar karatepe (2 ay önce)
    Yıllardır anlaşılmayan olay şudur. Yüksek oy elinizi güçlendirmez oyu düşürür cezayı kesersen elin güçlenir. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez. Malatya kazı zaten vermiş. Tavuk bekliyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yusuf (2 ay önce)
    Konak a geliyorsunuz ama Konak ile ilgili bir proje müjde vermiyorsunuz. Sonra da tehdit eder gibi elimizi güçlü yapın, erdoğan emanet etti gibi saçma sapan şeyler söylüyorsunuz. Sen bence o yanındaki yeşilyurt adayı adıyamanlı beyi de al ve git. Biz sizi malatyada depremde hiçbiryerde görmedik gökten inip geldiniz şimdi. Veli ağbaba geldi erzak dağıttı, konteyner dağıttı. Allahtan korkmamız lazım adama hakkını nasıl vermeyek aha.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Veli erzak dağıttı şimdi de oy olarak dağıttığını mı istiyor? insaf beyler. O zaman AK Parti de ev dağıtıyor demezler mi? Malatyanın ağır sorunları Veli Beyin yürüteceği işler değil. Veli Ağbaba bu yükü taşıyamaz . Belediye bütçesi ile de hiç bir ilave yatırım yapılamaz. Çünkü harcanacak yerler kalem kalem belli.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 ay önce)
    20-25 Yıldır bu halk eliniz en güçlü olacak şekilde oy verdi ancak avucunu yaladı. Artık yeter, oylar Ağbabaya.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Olur olur sen söyledin ya hemen hepimiz gider Ağbaba'ya oy veririz artık. Az biraz haddinizi bilin de milletin değil kendi adınıza konuş ve kendi oyunuzu kime verirseniz verin.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • simdi siz de bunu soyleyerek millet adina konusmus oluyorsunuz . aslinda herkes kendi adina konusuyor tipki siz gibi. birakin da herkes kendi adina konussun. bu topunda herkes artik birbirinin , surunu bir parcasi oldugunu degil de bagimsiz dusunebilecek bir birey oldugunu gorsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • cafer CANBAY (2 ay önce)
    Sayın Başkan adayı AKP 'Türkiyede ömrünü tamamlamış artık uzatmaları oynuyor.Depremde bu yana Ankara Malatya Ne yaptı Siz Ankara Plakını çalın boşunadır.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hayali bile hizmete heyecan katıyor. (2 ay önce)
    Başkanım elinize sağlık. Dinleyenlerin yüzünün tebessümü bu seçimi sizin üstün bir farkla kazanacağınızın işaretidir. Umarım % 71 küsür oyla kazanır ve Malatyaya vaad ettiğiniz hizmetleri gerçekleştirirsiniz. Kazandığınızda size Malatya'yı az bir bütçe ile muhteşem güzel gösterecek bir projeden bahsedeceğim: Ben bunu fi tarihinde Ankara’daki Kastamonu Günleri'nde Kastamonululara anlatmış ve dünya şehirlerinden örnekler göstermiştim, dediklerimi aynen yaptılar ve Kastamonu turistik bir görünüm kazandı. Projenin kaynağını da kazandıktan sonra size yazacağım. Umarım gerçekleştirirsiniz. Biliyorsunuz dünyada çoğu şehirler nehirlerin kenarına kurulmuş olup, etrafında yürüme parkurları ve suyun kenarlarında da ışıklı lambalar ve şehre muhteşem bir estetik ve güzellik katan görüntülere sahip. Malatya bunu Kernekten başlayan Kanalboyuna akan su ile kısmen gerçekleştirdi. Ancak dar bir alanı kapsadı. Kanalboyu’nun büyütülerek şehrin merkezinde boydan boya yapılması için deprem bir fırsat sağladı. Yoksa bu projeyi gerçekleştirmek mümkün olamazdı. Malatya'da Beylerderesinden İnönü Üniversitesine kadar kenarlarında büyümüş ıhlamur ağaçları, iğde ve çınar gibi ağaçlar olan bir yapay nehir yapılmasını istiyoruz. Malatya'nın su kaynakları buna kafi gelir ve gerekirse DSİ’den izin alarak barajdan su takviyesi yapılıp bu proje gerçekleştirilebilir. Aslında Yukarı Banazı Horata'da gürül gürül akan iki su kaynağı bu projeyi gerçekleştirmeye kafidir. Nehrin eni yaklaşık 30-40 metre, uzunluğu da Beylerderesinden Bulgurlu Köyüne kadar olmalıdır. Şimdi sıkı durun kayıklardan bahsedeceğim, o kadar su nereden bulunacak diyeceğinizi duyar gibi oluyorum. Suyu yer yer tutan su kapakları ile yükseltirseniz mükemmel bir nehir görünümünde bir gölet olur ve insanların nazarında nehir gibi güzel görünür. Keza suyun Fırat nehri gibi akmasına gerek yok. Mevcut su kaynakları ile yapay nehir gerçekleştirilebilir. Geriye Nehir boyunca yapılacak binaların estetiği kalıyor. Onu da Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı düşünsün. Nehir kenarında lokantalar, cafeler, sanatsal hediyelik eşya ve hediyelik kayısı satan dükkanlar vs vs… Kolay gelsin…. Malatyanın yaraları ancak böyle bir proje ile sarılır. Güzel bir Malatya kurma hayali dahi hizmete heyecan katıyor. Şimdiden bu proje üzerinde kafa yormanızı en samimi duygularımla rica ederim.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Malatya'nın yaraları ilk önce evleri olmayan ve konteynerde kalan vatandaşlarımıza hak sahipliği altında evlerini verip onları sıcak yuvalarına kavuşturarak başlar, Malatya'nın yaraları ile önce dükkanları yıkılıp bugüne kadar konteynerde ekmek parası kazanmaya çalışan esnafların veya da ilgisiz yerlerde konteyner verip orada iş yapamayan esnafların dükkanları verilerek başlar, Malatya'nın yaraları gece kafamızı yastığa koyduğumuz zaman deprem olacak mı korkusunu veya bir daha deprem olur mu korkusunu yenebilecek açıklama yapan 2002 den sonra prof olan hocaları doğruları söylediği zaman başlar, Malatya'nın yaraları şehirlerinde ayrılan ve bir daha dönmemek üzere giden arkadaşların, akrabaların tekrardan geldikleri zaman başlar; Fatih bey zaten mevcut iktidarın adamları geldiği zaman kendilerine ve çevrelerine çalışacakları için şehirde bir gelişme olmayacak bırakın sizin projeyi elzem olan mevcut işleri yapsınlar bu bizim gibi Malatya'lılara yeter. Selam ve dua ile.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • sen çok film seyretmişsin ,bu görseller bilgisayardan yapılabilir gerçek değil bunlar.dünyanın hiç bir yerinde senin anlattığın bir manzara bulamazsın.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • aba altından sopa gösterdi.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • güzel kardeşim senin bahsettiğin o su kaynakları malatya tarımı için can simidi o kaynaklarla bu projeye yön verirseniz malatyada tarımı bitirirsiniz ikincisi bu kadar rantın yüksek olduğu bir yerde 40 metre genişlikte 15 km uzunluğunda bir alanın kamulaştırma bedeli ne olur düşünebiliyormusunuz ikincisi nehir yatağının önüne bent yaparsanız yazın sivrisinekten nehire yakın 500 metre yaklaşamazsınız sizin bu dediğiniz yeni yerleşim yerine yapılabilir ancak su kaynakları bunun için yeterli değil malatya geçimini tarımla sağlıyor
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hayali bile... (2 ay önce)ahmet4462 isimli kullanıcı yorumuna
    Yani bir Büyükşehir Belediyesi sineklerle başa çıkamayacaksa iflasını ilan etsin valilik bu işi de yürütsün. İstimlak derken tabi nehrin kenarındaki ev ve gayrimenkullerden arsa sahiplerine öncelik hakkı tanınnası adaletin gereğidir. İşe rant nazarıyla bakarsanız bu iş yürümez. Ancak sinekler şehri istila eder iddianıza katılamıyorum. Su meselesine gelince barajdan gelen su Beylerderesi ve Tohma üzerinden tekrar baraja da akıtılabilir. Deprem mağduriyeti sebebile DSİ bu konuda sorun çıkarmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali (2 ay önce)
    muhtemelen çok düşük bir oy oranı ile seçilecek.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Vahap (2 ay önce)
    Malatya çantada keklik yüzde 60 en ölü oy oranı başkanım merak etmeyin Malatyayı ayağa kaldırın yeter
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Malatya (2 ay önce)
    Malatya dışındaki Büyükşehirleri gezelim Malatyanın hizmette son sıralarda olduğunu görürüz, hatta Büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilin bir çoğundan daha az hizmet almıştır, ama malatyalı yerel siyasetçiler bizleri uyutmuştur.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ali (2 ay önce)
    Sami Er’e güveniyorum. Ne eski vekillere benziyor ne eski belediye başkanlarına. İlk defa yaralara merhem olacak bir aday gösterdi ak parti. Ve bence geçmişte yanlış yapan beceriksiz davranan eski siyasilerin faturası Sami Ere kesilmemeli. Depremden sonra Malatya için olabilecek en iyi aday Sami Er dir. Politik kaygılarla bu gerçeğin üstünü örtmemek lazım. Sami Ere en yüksek desteği vermemiz lazım. Aklın mantığın yolu Sami Erden geçiyor
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Farkındamısın?22 sene oldu.220 sene de kalsanız bu şehire hiç bir katkınız olmuyacak.Millete bunu gösterdiniz.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Allah bu şehri sizlerden sizin gibi düşünenlerden korusun. 22 yılda ne yapıldı. İstanbulun 40 yıl önce iptal ettiği trambüsü getirdiniz. O projeyi yapan gitti kayseriye tramvay yaptı samsuna tramvay yaptı geldi senin şehrine trambüsü reva gördü. Uyanın artık uyanın. Bir uyarı yerlerse şehir ayağa kalkar
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mustafa (2 ay önce)
    Malatya halkı 22 yıldır size destek verdi ne oldu gelinen nokta hicbirsey
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya (2 ay önce)
    El vicdan yüzde yetmişten aşağı oy vermiyoruz daha eliniz nasıl güçlü olacak.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Depremzede (2 ay önce)
    Şimdiye kadar eliniz güçlü olduğu için kavsaklar, alt üst geçitler, tramvaylar Kuzey çevre yolu yapıldı. Daha fazla destek olalım ki yapilmayanlarda yapılsın.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • malatyalı (2 ay önce)
    “Elimizi güçlendirin ki bizim de Ankara'ya karşı elimiz güçlü olsun” diyen adam 22 senedir malatya sizin elinizdeydi de ne yapıldı bu memlekete. Hadi diyelim deprem oldu memleket yıkıldı anladık. Depremden önce ne yapıldı malatyaya. Vizyon yok liyakat yok iş bilen yok yok oğlu yok. Ancak kaldırım yaptık direk dikdik olan parklarımızı yok etmek vardı. Olan kurumları komşu illere veren, hızlı treni getiremeyen, kuşak yollarını bitiremeyen, trafik keşmekeşi yaşayan bir malatya bıraktınız. Yeter rant partisi yeter. Dava dava diye milleti kandıran lar ne davası kendinize zenginlik yaratma davanız var be.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Kim tutar seni (2 ay önce)
    Sandığa gittiğinizde 360 derece dönüp gene mevcut partiye veriyorsunuz boşuna şikayet etmeyin kafalar hep aynı bakın görün
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Güzel kardeşim sandıga gittiginde dönüp aynı partiye oy verenlerin bi çogu buralardaki haberleri okumuyor. Hatta hiç okumuyor onların gıdası Ahaber , gıdalarını oradan alıyorlar. Naçizane belirtmek istedim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (2 ay önce)
    Bundan öncekilerin tümünün eli zayıfmıydı?Hepsi en az %65-70 ile seçildiler.Ne oldu?Ne değişti?
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatya Sevdalısı (2 ay önce)
    Söğütlü Cami’yi üç beş kuyumcu için oyuncak ettiniz! Bu defa Veli Ağbaba’yı başkan yapacağız.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Metoo (2 ay önce)
    20 yıldır iktidar ve başkanlık sizde..yaptığınız yatırımı engelleyenler var da haberimiz mi yok..eliniz yeterince güçlü bence..
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Murat (2 ay önce)
    Hep aynı nAKarat, değişen sadece AKtörler.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • okuyucu (2 ay önce)
    Sayın başkan adayı, şayet kazanırsanız % 50,1 oy oranı sizi Ankara'da çok daha güçlü yapar. Eğer "yüksek bir oy oranı ile kazanırsam elim güçlü olur" diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Zira Malatya'nın sahipsizliğinin en büyük sebebi seçimlerde habire çok yüksek oy vermesidir. Çok yüksek oy ilimizi "çantada keklik "gösteriyor, yatırım da hizmet de gelmiyor maalesef nasıl olsa "Malatya'da seçimlerde bir sıkıntı yok" diyorlar
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Dalga geçiyor olmalı (2 ay önce)
    Belli ki bu ağam da biziminen eğlenecek. Yahu ülkenin bütün kaynakları elinizde. Hani oya göre hizmet veriyordunuz(bu zaten ahlaksızca birşeydir de) . Eeee nasıl oluyor da açıkara hükümete yüzde 70+ oy veren bir şehir istisnasız açıkara en geriye giden şehir oldu 20 yılda. 20 yılda bu kadar oy verene bunu yaptıysanız oy vermezsek neler olur tahmin bile edemiyorum...
    %88
    %12
    Yanıtla