SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Emekli Maaşı Alt Sınırını 7 Bin 500 Liradan 10 Bin Liraya Çıkarıyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadık.Sadece son 5 günde Suriye ve Irak'taki hava harekatlarımızla 114 hedef vuruldu, 78 terörist etkisiz hale getirildi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emniyet ve jandarma birimlerimizin operasyonlarında yılbaşından bu yana terörle iltisaklı 465 kişi gözaltına alınmıştır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Güvenlik birimlerimize, yanında, yöresinde, arkasında kim olduğuna bakmadan tespit ettikleri tüm terör unsurlarını yok etme talimatı verdik." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli İstihbarat Teşkilatımız, 12 Ocak'tan bu güne kadar terör örgütüne ait toplam 60 kritik alt yapı ve mühimmat tesisini imha etmiştir." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin kararlılıkla uyguladığı terörü kaynağında bertaraf etme stratejisi en çok bölgemizde bir 'teröristan' kurma hesabı yapanları rahatsız etmiştir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölücü terör örgütü PKK'ya silah, mühimmat, eğitim ve himaye desteği sağlayarak palazlandırma girişimleri hız kazanmıştır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sınır ötesi harekatlarımız, Türkiye'yi düzensiz göç dalgası üzerinden, iç karışıklığa sürüklemeye dönük oyunları da boşa çıkarmıştır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emperyalistlerin, Irak ve Suriye'de bir 'teröristan' kurma planları masada oldukça, hiçbirimiz kendimizi güvende hissedemeyiz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Terörle mücadele) Önümüzdeki aylarda kimin ne dediğine, hangi tehditleri savurduğuna bakmadan bu doğrultuda yeni adımları muhakkak atacağız." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör eylemlerinin kaynağı durumundaki Kuzey Irak dağlarının her karışını güvenli hale getirene kadar bu bölgedeki harekatlarımız sürecektir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'de, Tel Rıfat'tan Aynularab'a, Haseke'den Münbiç'e kadar sinsi niyetlerle kurulmuş terör yuvalarının tamamını darmadağın etmeden durmayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Sınır ötesi operasyonlar) Haritaları değiştirmeyi sürekli gündemde tutanların, bölgemize yeni Sevr dayatmasında bulunanların hesabını alt üst etmiştir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Madem bize verilen sözler yerine getirilmiyor, öyleyse Türkiye'nin kendi güvenliği için gerekli tedbirleri almasına kimse itiraz edemez." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "'Üç beş oy daha fazla alacağız' diye bölücü örgütün muhiplerini kırmızı halıyla karşılayanlar, elbette bu yaptıklarının hesabını sandıkta vereceklerdir." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Söz konusu terörle mücadele, ülkemizin bekası, huzuru ve güvenliği olduğunda herkes ya yanımızda yer alır ya da karşımızda. Bu işin ortası, gri alanı yoktur." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Söz konusu terörle mücadele, ülkemizin bekası, huzuru ve güvenliği olduğunda herkes ya yanımızda yer alır ya da karşımızda. Bu işin ortası, gri alanı yoktur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz." dedi.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Huzur (3 ay önce)
    Sonrada helallik
    %100
    %0
    Yanıtla
  • metin (3 ay önce)
    ne kadar çok verdiniz isterseniz birazını geri verelim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alper (3 ay önce)
    Bu maaşla emeklilerimiz belediye ekmeği kuyruğu beklemeye devam eder ne yazıkki.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Berk (3 ay önce)
    Mart ayını bekliyoruz yoksa bay bay malatya
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ramazan (3 ay önce)
    Emekliler size ölüm yok. Bozdurun bozdurun harcayın.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Gani (3 ay önce)
    İşçi emeklisi enflasyona ezdirilmedi.Parça parça edildi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyam hüzün (3 ay önce)
    çok ama çok üzücü bir durum. emekliler için ben oturdum ağlıyorum ben oturdum dertlendım. 10 bin lira ile ne yapabilir bir emekli ? ve yeni emeklilerin cogunun evide yok. eskiler hadi babadan dededen amcadan kalma evleri var hatta adam 10 bin maas alıyor gariban deriz ama bakınca 3-4 evi var tarlası çıkıyor. lakin olan hiç bişeyi olmayan emeklilere olacak düşün hiç bişeyin yok elde sadece aydan aya 10 bin neye yeter. karın doyurma barınma ihtiyaç .. çok kötü bir durum. emekli maaşı en az asgari ücret seviyesinde olmalıydı..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • YILMAZ 44 (3 ay önce)
    Bu iktidar hep kendisine müslüman geçen yıl temmuz ayında emekliyi görmezden gelip zam vermedi yeni yılda eşitliyecem demişti şimdi verdikleri zammı kök maaş diye bir maaş çıkardılar ona uyguladılar daha önceden de 7,500 tl maaş alıyorduk şimdide emekli 7,500 tl maaaş alacak düzeltmeyle 10 bin tl yaptı ve yine 7 ayda eşitleyeceğini söyledi emekli arkadaş hep birlikte tepki gösterelim ve 31 martta bu iktidarın hiç bir belediyesine oy vermeyelim bizleri görmezden geleni sizlerde oy vermemekle görmezden gelin oy vermeyin kendileri 2 yıl milletvekilliği yapıyor ömür boyu süper emeklilikten maaş alıyor işçi 25 yıl prim ödüyor 7,500 tl maaş layık görüyorlar unutmayalım patron onlar değil patron sizlersiniz....
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Vatan daş (3 ay önce)
    Emekli maaşı kişinin yatırdığı prim miktarı ve hizmet ettiği toplam yıl dikkate alınarak yapılmadığı sürece haksızlık ve adaletsizlik devam eder. Düşünün 2 kişi var 1 i 20 - 25 sene çalışıp toplamda 900 bin prim yatırmış, diğeri 35 sene çalışıp 2 milyon TL pirim yatırmış, şimdi bu iki kişiyi aynı kefeye koyup aynı veya 300-500 tl bir farkla emekli maaşı vermek büyük haksızlıktır. Ayrıca hiçbir emekli maaşı asgari ücretten allta olamaz, adı üstünde Asgari ücret, evi olmayan emekli nasıl geçinin 10 bin maaşla? Kiralar 10 bin zaten heryer de.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Haci (3 ay önce)
    Bir işçi emeklisiyim.Ancak ssk primini normal bir işçiden farklı olarak en üst tavandan ödememe rağmen en düşük memur maaşından bile az maaş almaktayım.İşçi emeklileri bu haksızlığa bir yılda ikinci kez uğratılarak,bu kez de hedef 2024 temmuz ayı işaret edildi.Buradan işçi emeklilerinin hesaba alınmadığını anlıyoruz.Bize bedavadan para verildiğini zannedenlere,böyle algısı olanlara da bir kez daha hatırlatmakda fayda görüyorum.Biz beleş maaş almıyoruz. Ödediğimiz primlerin karşılığında maaş alıyoruz.Öyle iki yıl milletvekilliği yapıpda iyi maaş alan beleş emekliler değiliz..Hakkımızı yiyenleri Allaha havale ediyorum.Artık işçi emeklilerden değil geçen yıl %49.50 zam +8000 lira ek para alanlardan oy beklesinler..Mart ayını bekliyoruz.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Başefendi (3 ay önce)Haci isimli kullanıcı yorumuna
    El kaldırıp el indirmeden başka bir işe yaramayıp ölene kadar kucak dolusu maaş alan milletvekillerinin hiçbirine hakkımı helal etmiyorum. Her zerresi haram olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kesinlikle katılıyorum.Bende çalışan bir işçi olarak işçi sınıfının hiçbir zaman dikkate alınmadığını,sadece memura endeksli kararların alındığını görüyorum. İnşaallah bizlerde seçimde gerekli yerlere sesimizi duyuracağız.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hacı bey 7 ayda yüzde olarak aynı oranda artış olacağını söyledi yani her kesime anı yuzdeyi verecek dedi esitlenmiyor sadece kandırmaca
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Emekli Vatandaş (3 ay önce)
    Bugün Cumhur partiye devamlı oy veren Emekli arkadaşlar la 1 saat önce beni aradılar artık oyumuz bundan sonra farklı partiye vermeye yemin ettiler.Çünkü 2023 de hiç zam almadık 2024 de de zam yüzü görmemiş olduk dediler...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • alp (3 ay önce)
    "Ne Güzel İstanbul Be" :)
    %100
    %0
    Yanıtla