SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"En Büyük Hedefimiz Takımı Ligde Bırakmak"

0
Güncellendi - 2020-04-22 02:00:12
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Hikmet Karaman, ligde kalan 8 maçın 5’ini içeride oynayacaklarını anımsatarak, “UEFA kupasını geçen sene oynamış, çok başarılı işlere imza atmış bir Malatyaspor var. Bunu da devam ettirmek gerekiyor. Malatya önemli bir şehir. Burada da en büyük hedefimiz; ligler bir an önce başladığında tabi önce sağlıklı bir ortam gerekli puanları alıp, takımı ligde bırakmak” dedi.

Özgür Kocaeli’nden Emre Kurtbay’ın canlı yayın konuğu olan Karaman, Koronavirüs (kovid-19) salgınının spora etkisi, bundan sonraki süreç ve Yeni Malatyaspor ile hedefleri konusunda açıklamalarda bulundu. 

“DOĞA, İNSANLARDAN BİR NEVİ HESAP SORUYOR”

Tecrübeli teknik adam, koronavirüs salgınının yaşandığı süreçte evde olduklarını ifade ederek, “Evden çıkmıyoruz. Mümkün mertebe izole halindeyiz. Geçmiş yaşantımıza baktığımızda farklı bir düzen içerisine girdik. Asında bu yeni yaşam, insanlara başka şeyleri de öğretiyor. Bir takım ortak paydaşlarımızın arttığını görüyoruz. Temastan uzaklaştık, birçok şeyden mahrum kaldık dolayısıyla birçok şeyinde değerini öğrenmeye başlıyoruz. Bu sadece futbol olmamalı; çocuklarınızı, anne-babanızı göremiyorsunuz, camiye gidemiyorsunuz, veya bir yakınınız vefat ettiği zaman cenazesini defnederken bir sürü zorluklar yaşıyorsunuz. Aslında doğa, insanlardan bir nevi hesap soruyor. Dolayısıyla yeni yaşam düzenine de pek uyum sağlamış değiliz” şeklinde konuştu.

“ANTRENMANA ARABALARIYLA GELİP GİDİYORLAR”

Karaman, koronavirüs salgını sürecinde birçok şeyin farklı düşünülmeye başlandığını kaydederek, “Belki bundan sonraki yaşantımızda farklı olacak. Zaman böyle geçiyor” dedi.

Tecrübeli teknik adam, liglerin ertelenmesi ve bundan sonra yaşanacak süreçle ilgili “Futbol ve spor bunun bir parçası. Önce dünyadaki olaylara bakmak gerekiyor. Bu virüsü bir şekilde durdurmamız gerekir. Bizim almış olduğumuz önlemler; şuanda kendimizi izole etmemiz, evde kalmamız, temastan uzaklaşmamız hastalığın gelişmesi, ölümlerin fazlalaşmasını önlemek ama bu virüsü toptan durdurmuş değiliz. Dolayısıyla futbol aslında bunun küçük bir parçası. İlk sorulan soru, ‘ligler ne zaman başlayacak?’ Beşiktaş bugün 4 futbolcuyla antrenman yapmış. Medyaya baktığınız zaman ‘Beşiktaş antrenmanlara başladı’ yazıyor ama bilginin içerisine girdiğinizde 4 futbolcu antrenman yapıyor. Almanya’da bu olayı destekleyen ve yapan kulüpler var. Ama onlarda şöyle bir olanak var; oyuncular arabalarıyla geliyorlar, antrenmana çıkıyorlar, kendi arabalarıyla evlerine dönüyorlar. Duşlarını, soyunmalarını evde yapıyorlar. Yani bazı imkanlar bize oranla Avrupa’da özellikle Almanya’da daha uygun” değerlendirmesinde bulundu. 

“BENİM DÜŞÜNCEM LİGLER OYNANSIN”

Yüzde yüz sağlıklı, güvenli bir ortam olmadan liglerin beklemesi taraftarıyım” diyen Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de bir şehirden diğer şehre de gidemiyorsun. Şuanda öyle bir durum var. Bu yasak 15 gün daha uzatıldı. Devletin koymuş olduğu kurallara uymak zorundayız. 15 gün şehirlerarası seyahatin yasaklandığı bir yerde futbolun ne zaman başlayacağı da bana göre soru işareti. Ama işin ekonomik tarafı, yayıncı kuruluşların kulüplere ödediği paralar, UEFA’nın sponsorları… UEFA’da bu maçların oynanmasını istiyor. Onlarda Şampiyonlar Ligi’ni, UEFA Avrupa Ligi’ni, milli maçları oynamak istiyorlar. Nihayetinde onlarda paranın peşindeler. Dolayısıyla futbolun bu kadar endüstriyel bir alan kat ettiği bir durumda kolay değil. Benim düşüncem evet ligler oynansın. Mutlaka oynansın çünkü ligler oynanmadığı zaman ileride bunun tartışmaları çok olacak. Veya böyle tescil edildiği zaman yine tartışmalar olacak ama oynandığında da hangi şartlar altında oynanacak. Mesela seyircisiz oynanması, Almanlar buna ‘hayalet maçlar’ adını taktılar. Hatta eğer ligleri başlatacaklarsa maça gelmek isteyen seyircilerin fotoğraflarını çekip, 20 Euro karşılığında statlara resimlerini koyup, sanki taraftarlarıyla birlikteymiş gibi maçı oynatmayı düşünüyorlar. Aynı zamanda kulüplere de bir gelir getirmeyi hedefliyorlar. Aslında bu çok güzel bir fikir. Bizde de eğer maçlar seyircisiz oynanacaksa her kulüp o giriş parasını ödeyerek, taraftarın bir resmini yaptırıp oturacağı yere o büyük resmini koyup daha sonrada taraftarın takımını destekleyeceği bir sesle sanki taraftar içerisinde maç oynanıyormuş gibi bir hava vermeyi düşünüyorlar. Bunlar hep teknolojik, ekonomik ve çalışan profesyonellerin katkılarıyla olacak işler. Dolayısıyla hal böyleyken baktık kendi başımıza karar veremiyoruz, Avrupa bunun adımını atmalı. Avrupa’da neler oluyor? Devletimiz bu konuda ne karar verecek? Hepsi birbirini takip ediyor. Dolayısıyla şuanda 15 gün şehirlerarası giriş-çıkışın uzadığı bir dönemde ne oluyor, bu Mayıs’ın ilk haftasına sarkacak. Mayıs’ın ilk haftasında neye bakmak gerekiyor, korona ne oldu, bu virüs nereye geldi? Tavan yaptı devam mı ediyor yoka belirli bir noktada yakaladık mı? Sağlık önlemleri iyi bir şekilde alındığında maçlar oynanabilir. Önlemimizi iyi almadan başlarsak; nihayetinde kulüpler nasıl oynayacak, maça gelenler olacak, oyuncuların teması, antrenmanlar… Benim buradaki düşüncem; yüzde yüz sağlıklı, güvenli bir ortam olmadan liglerin beklemesi taraftarıyım. Bununda Temmuz’da, Temmuz sonlarına doğru daha sıhhatli bir hale geleceğini düşünüyorum. Zaten 8 tane lig, birde kupa maçları kalmış. 8 hafta sıkıştırılmış bir zaman diliminde 3, 4, 5 haftada da bitirilir. Sonra lige devam edersin, transferi serbest bırakırsın gibi gibi… Ama bunların başında mutlak suretle virüsün durdurulması gerekiyor. Virüs durdurulmadan ligin kontrollü bir şekilde başlamasının da tehlikeli olacağına inanıyorum.”

“VİRÜS KONTROL ALTINA ALINMADAN LİGLERİN BAŞLAMASINI İSTEMİYORUM”

Maçların oynatılması kararının çıkması halinde sahaya girecek herkesin testten geçmesi gerektiğini dile getiren Karaman, “Diyelim ki ligler seyircisiz başlandı ya oyuncularda bir hastalık çıkarsa ve bu hastalıktan fenalaşan sporcu, teknik adam ve yönetici gurupları tekrar oluşursa. O zaman maçtan önce testlerin olması gerekiyor. Sahaya girecek herkesin testten geçmesi gerekiyor. Testten geçmeyen insanlarda eğer bu virüs varsa, sonra o virüs bir daha bulaşıp diğerlerine yayılırsa, o zaman farklı senaryolar yaşayabiliriz. Onun için şahsi düşüncem; virüsün kontrol altına alınmadan spor müsabakalarının başlamasını istemiyorum. Spor müsabakalarının riske atılması bana son derece sağlıksız geliyor. Bence bekleyip görmekte fayda var” diye konuştu.

“TAKIMLARA EN AZ 5 HAFTALIK BİR SÜREÇ VERMELERİ GEREKİYOR”

Karaman, “Bu süreçte oyuncularınız ne yapıyor?” sorusuna, “Liverpool’u da izliyorum, Klopp arıyor… Oyuncuları aynı adan 25-30 kişi ekranda görüyorsun bizde bunu yaptık fakat hiçbiri antrenman modunda değil. Oyuncular belki fit kalma değil de spor yapma adına yarım saat, 15 dakika, 45 dakika, bir saat yapanlar mutlaka vardır. Ama genelinde psikolojik bir sorun var. Çünkü onlarında aileleri var. Mesela İngiltere, Türkiye’de de bir sürü yabancı oyuncular var. Hatta Türkiye’de birçok yabancı oyuncu özel uçak tutup kendi ülkelerine gitti. Şimdi bakmayın kimse konuşmuyor, söylemiyor ama bu bir gerçek. Her takımda 3-5 oyuncu özel uçak tutup ülkelerine gittiler. Niye gittiler, çoluk çocukları var. Çünkü burada durduklarında psikolojik olarak bunalıma uğruyorlar. Medyamız, bazıları bunu süslüyor ama işin gerçeğine dönüştüğünde, gerçekler başka… Şu olması gerekiyor; eğer ligle ilgili bir karar verilmesi gerekiyorsa, nasıl biz takımları 5 ila 7 hafta arasında kampa götürüyoruz, minimum 5 haftalık bir süreç vermeleri gerekiyor. 5 haftayı verecekler, ondan sonra ligi başlatacaklar. 2-3 haftada takımı hazırlayıp lige giremezsin. Şuanda takımların birçoğu fiziksel anlamda dibi gördüler ama fiziksel anlamda aşağıya müthiş bir düşüş var. Bir takımı, oyuncu gurubunu hazırlamadan maça çıkmak en az her maçta 2-3 sakat vermek demektir. Dolayısıyla 5 haftalık bir hazırlık süreci takımlara verildiğinde lig çok rahat bir şekilde başlayabilir” şeklinde cevap verdi.

“BAŞARILI İŞLERE İMZA ATMIŞ BİR MALATYASPOR VAR, BUNU DEVAM ETTİRMEK GEREKİYOR”

BtcTurk Yeni Malatyaspor’da zor bir görevi devraldığını ifade eden Karaman, “Araya koronavirüs girdi. Malatyaspor’da da çok iyi bir taraftar gurubu var. Takımını çok seven, onları çok iyi destekleyen bir gurup var. Bizim en büyük hedefimiz; kalan 8 maçın 5 tanesini Malatyaspor içeride oynayacak. O 5 haftada çok iyi çalışıp, çok karakterli, tempolu ve takımı buradan çıkartacak bir ekip yapıp, Malatyaspor’u da ligde bırakmak. Çünkü 4 senelik dilimde bir bakıyorsun UEFA kupasını geçen sene oynamış, çok başarılı işlere imza atmış bir Malatyaspor var. Bunu da devam ettirmek gerekiyor. Malatya önemli bir şehir. Burada da en büyük hedefimiz; ligler bir an önce başladığında tabi önce sağlıklı bir ortam gerekli puanları alıp, takımı ligde bırakmak."diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Malatyam İçin (4 yıl önce)
    Hocam size güveniyoruz. Fizik olarak iyi olursak sizinde hırsınız ve inancınız ile bu takım ligde kalır İnşaallah
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam (4 yıl önce)
    valla hocam seni kimse dinlemez yönetim seyyar satıcının derdinde takım önemli değil tek derdimiz şu anda içerdeki kantinciyi zengin etme dışardaki kimse tezgah açmasınki içerdeki kantinci istediği fiyatdan versin malı taraftara mecbur
    0
    0
    Yanıtla
  • Duayen (4 yıl önce)
    Ben özellikle bu malatya taraftarını anlamıyorum. Gerek sosyal medyada gerek normal hayatta konusu açılır açılmaz "Aslan malatyam, yiğit malatyam, biz şöyle yenecez aslanlar gibi oynayacaz şöyle olacak böyle olacaz" deyip duruyorlar.. Arkadaşlar, sevginizi anlayabiliyorum fakat orda o puanı alacak orda o oyunu oynyacak siz değilsiniz futbolcular. Takımda da Türkçe yi bilmeyen futbolcu sayıyı da arttı yani sizin dediklerinizi dahi duysalar anlamazlar. Diyeceğim o ki bu kadar sevgiye gerçekten gerek yok sen aslan malatyam yiğit malatyam hadi oyna görsünler seni filan diyorsunuz ama futbolcuların çoğu buna aldırış etmiyor. Onlar için bugun malatya yarın adana diğer gün beşiktaş yani.. Tamam sevin sevin ama bu kadar da sevginizde ileri gitmeyin sonra üzülen yine siz "çok" sevenler olacak..
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih Yavuz (4 yıl önce)
    Simdi Adil Gevrek ligler ne zaman baslasa da takimi tff 1.lige gondersek bunun hesabini yapiyorlar ki koltuklari gitmesin. Bu topcular milyonluk oyuncular canlari kiymetli adam bakti salgin devam ediyor sozlemesini tek tarafli fesh eder gider 3 4 ay tatil yapip doner. Simdi zenginlerin cani daha kiymetli. adam kazanacagi parayi kazanmis zaten haziranda yuksek tempoda sen bu oyunculara top oynatamazsin. UEFA istedigi kadar desin ligler bitecek oynatacak oyuncu bulabilecek mi bakalim gorecez? su oyuncularin yaptigi gobegi eritmesi en az 1 ay surer. futbol tarihinde kimse boyle uzun tatil yapmamistir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (4 yıl önce)
    Nereden nereye ilk yarı liderliğe oynayan takım ikinci yarı hedefimiz ligde kalmak diyor şaka gibisin Malatya spor.. Sende suç yok hocam yönetim bu hale getirdi ama ne yazık ki kazık caktilar sanki kocaman Malatya'da yönetici olacak kimse yok oda ayrı bı komedi...tabi anlayana
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (4 yıl önce)
    Bu takım haftalarca puan alamamışsa tek izahı vardır. " Para " Yani adamlar parasını alamayınca oynamıyorlar. Yani bi alt ligden takım getirip o maçları oynatsan en kötü ihtimalle 4 puan alırdı. Paralar ödenirse ligde kalırız öbür türlü hayal olur dostlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Hocam sana.guveniyoruz.isallah.takim.ligte. Kalir
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı (4 yıl önce)
    Adil gevrek,; milleti gevrek gevrek güldürdü Malatya'ya.korku salan Malatya gitti, kümede kalma hesabı yapıyoz????????
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Sever (4 yıl önce)
    Hikmet hocam kulübün daha önemli.dertleri var seni.kimse dinlemez herşeyden önce stad önünde çay,çekirdek atki satanlarla uğraşacak yönetim orada senede 15 gün.tezgah açan.garibanlarla uğraşacaklar
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Tamam takım kötü bir süreçte geçiyor ama malatyam aslanlar gibi çıkar topunu oynar istediği puanı alır ligde kalır kimse Malatya küme düşer diye beklemesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (4 yıl önce)
    Bir şekilde lig başlarsa,bu takım kesin düşer.İnsallah oynatilmadan tescil edilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıhtı liseli (4 yıl önce)
    Nerden nereye...
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (4 yıl önce)
    Bence bu yil liglerden küme düşme kaldırılmalı kalan 8 maç bir ilde seyircisiz oynanıp şampiyon ve diğer temsilciler belirlenip lig tescil edilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • DONDURMACI (4 yıl önce)
    Bizim topcular şimdi yan gelip yatıyordur göbekleride çıkmıştır Biz bu içleri geçmiş para hırsından başka hırsları olmayan malatya halkı kan ağlıyormuş umrlarında olmayan topcularla ligde zor kalırîz oyuncularda haksız değiller yani demezlermiki Takîmîn en önemli oyuncularî gereksiz yere satıldı Bizden önce Hemşeriniz vizyonsuz başkanınıza kızın takımı o mahvetti Derseler ne diyeceğiz
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (4 yıl önce)
    Gelinen noktaya bakarmısınız ilk yarı'yı 24 puanla 8.sırada bitir ve ara verilmeden 25 puanla 15.sırada devam et lige ! Neleri konuşacakken neleri konuşuyoruz hep dedim ve demeye devam edeceğim adil gevrek 2 lig'deki ve ptt lig'deki başarılarını süper ligde'ki 3. sezonunda deyim yerindeyse toprağın altına gömdü.Yazık ki iyi anılacakken sayın başkan bu sezondan sonra bir kulübün başına gelecek en büyük felaket olarak anılacak.! Dileğim sezon sonu adil başkan'ın gitmesidir inşallah ligde'de kalırız da bu gidiş bir işe yarar.Tabi gider se..
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (4 yıl önce)
    Dua edelim de ligler iptal olsun ya da bu şekilde tescillensin. Bizim puan ya da puanlar alacağımız maç yok.9 maçta 1 puan alan takım küme düşmeyi haketmiştir.Nu hale gelmesine neden olanlar bırakmadıkça seneye de birinci ligden düşeriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • F t (4 yıl önce)
    Haziranda sen kime top oynatabilirsin. Havalar sıcak olacak. Dünyadaki bütün spor aktiviteleri eylül e kadar dursun. Bu sene oynanmamış varsayacaklar. Avrupa kendine 1 yılda zor gelir. Kimse çıkmıyor dışarı da sayı az. Yarın günlük hayat başladığında ne olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen hangi dünyadasin fifa nın son açıklaması oynanacak diyorr aç spor sitelerini oku
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 MALATYA (4 yıl önce)
    Malatyam haydi kalabiliriz ligde!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Baska bir hedef yok olamazda zaten ama.adil gevrek 70 trilyon borçla gitme derdinde
    0
    0
    Yanıtla
  • Sanki şuanda konu Adil Gevrek.Nelerle uğraşıyorsunuz.Öncelik derdimiz Malatya ismini düşürmemek.Tabii takımın ekonomisi de önemli.Şimdiki yasa öyle takımı keyfi zor duruma sokup çok aza sürüklemek değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mina nin parasıni bile ödememis adil gevrek ne yaptı gelirleri puan silme ve ligde düşme gelebilir zaten normalde düşüyor takim paraşütsüz adil aşkınız ne zaman bitecek inu merak ediyorum kulübün hiçbirşeyi şeffaf değill
    0
    0
    Yanıtla
  • Zaten sıkıntı şeffaf olmamak.Benim gibi düşünenler Adil Gevrek aşıklısı değil ancak zamanlama olarak başkana odaklanmak takıma zarar veriyor bizim derdimiz Malatyaspor.Sırası geldiğinde ilgili mercii ve kurullarda başkanın durumu değerlendirilir.Takıma inanırsak takımın küme düşeceğine ihtimal. vermiyorum.Sizin gibi negatif olanlar sanki takımın muhasebecisi gibi kime ödeme yapıldı kime yapılmadı diyerek olumsuzluk yaratanlarda çok çok ilginç.
    0
    0
    Yanıtla