SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Düşük 6 Bin 800 TL Olan Maaşı 11 Bin TL'ye Yükselttik"

A- A+ PAYLAŞ

Arapgir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Malatya Şubesi arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sonucunda işçilerin maaşlarına ve diğer sosyal haklarına 60 artış yapıldığı bildirildi.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ile Belediye-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Osman Nuri Solmazgül 1 yıllık Toplu İş Sözleşmesi imzaladı. Belediye binasında gerçekleşen toplantıda yapılan müzakereler sonucunda belediye ve sendika arasında anlaşma sağlanarak işçilerin ücret ve sosyal hak kalemlerinde yüzde a60 oranında zam yapılmasına karar verildi.  Buna göre; Toplu sözleşmeyle birlikte en düşük 6.800 lira alan Taşeron işçi maaşı 11.000,00 liraya yükseltildi. Ayrıca ikinci altı ay Temmuz ayından itibaren yevmiyelerine yüzde 10 ek zam yapılmasına karar verildi.

Arapgir Belediye Başkanı Cömertoğlu, Arapgir Belediyesi'nin bugüne kadar ki en yüksek zammını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Yaptığımız anlaşma ile en düşük 6 bin 800 lira alan işçilerimizin ücretlerini 11 bin liraya yükselttik. Belediyemizin tüm imkânlarını seferber edip yaptığımız bu artış Arapgir Belediyesinin geçmişten bugüne kadar yapılan en yüksek zammını mesai arkadaşlarıma vermiş bulunmanın sevincini yaşıyorum” dedi.

Belediye-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Osman Nuri Solmazgül “Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu’na emekçi kardeşlerimizin hak ve hukuklarını en iyi seviyeye getirme çabasından, emeğe duyduğu saygıdan dolayı teşekkür ediyor, Toplu İş Sözleşmemizin sendikamıza, belediyemize ve işçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadesini kaydetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız