SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

En Kısa Mesafe Öğrenci Servis Ücreti 490 TL

En Kısa Mesafe Öğrenci Servis Ücreti 490 TL
A- A+ PAYLAŞ

12 Eylül'de başlayacak olan yeni eğitim ve öğretim yılında, il merkezinde öğrenci taşıma servislerince uygulanacak fiyat tarifesi yeniden belirlendi. Buna göre, hafta içi en yakın mesafe taşıma ücreti öğrenci başı aylık 490 TL olarak belirlendi. Aylık taşıma fiyat tarifesi, uzaklığa göre ve hafta sonunun dahil olması halinde daha da artıyor.

YENİ TARİFE
Öğrenci taşımacılığı yapan Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası'nın talebini görüşen UKOME tarafından, yeni eğitim ve öğretim yılında öğrenci başına uygulanacak taşıma fiyat tarifesi şöyle:

-05 Km'ye kadar mesafelerde Hafta İçi Taşımalar 490 TL , 
-Hafta İçi+Hafta Sonu Taşımalar 690 TL, 
-05-10 Km Hafta İçi 520 TL, 
-05-10 Km Hafta İçi+Hafta Sonu Taşımalar 720 TL , 
-10-20 Km Hafta İçi  540 TL, 
-10-20 Km Hafta İçi + Hafta Sonu Taşımalar 740 TL , 
-20 Km'yi aşan mesafelerde her km için 13 TL eklenecek.

Taşımaya ilişkin maliyetlerde artış nedeniyle tarife yeniden düzenlenecek.

ODA BAŞKANININ UYARILARI..
Malatya Minibüs ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, servis ücretleri ve korsan servisçilere karşı velilere uyarılarda bulunarak, “ Çocuklarımızı S plakalı servisçi esnaflarımıza verelim. Korsan taşımacılara müsaade etmeyelim. Hizmeti kimden alıyorsanız, ücreti de ona ödemenizi rica ediyorum. Özellikle özel okullarda ücretin okul tarafından alındığı veya şirket tarafından alındığı alınan ücretin bir bölümü servisçi esnafına yansımadığından dolayı velilerden fazla para alındığı gibi okullarda bize ihbarlar geliyor. Servisçi esnafı olarak, araçlarımızın bakım, onarım, şoför ve hostes eğitimlerimizin hepsini yaparak yeni eğitim ve öğretim yılına hazırlıklarımızı tamamladık ” diye konuştu.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ..
Bu arada, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı 12 Eylül 2022 tarihinde başlayacak ve 16 Haziran 2023 tarihinde sona erecek.

2022-2023 eğitim ve öğretim yılına ait yarıyıl tatilini ise 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında planlanıyor. 14-18 Kasım 2022'de birinci, 17-20 Nisan 2023'te ikinci ara tatili yapılacak. İkinci ara tatil Ramazan Bayramıyla birleştirildi.

Savaş BARIŞ, malatyahaber.com- Görüş Gazetesi- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Yavuz (1 yıl önce)
    Minübüslerede yakında zam gelirse şaşırmamak gerek 3 km lik yola 6 tl para alınıyor Allah tan korkun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İlker (1 yıl önce)
    Mazot düştükçe zam geliyor. İyice fırsatçılar ülkesine dondu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • adem (1 yıl önce)
    servisler kaç yaşında yenileyib artk eyy şöförler odasıı eyy
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ejder (1 yıl önce)
    Yapılması gereken özel servislerin kaldırılıp, bu işin devlete verilmesidir. Ücretleri de devlet hazineden karşılamalıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tuğba (1 yıl önce)
    Geçen sene 2 defa zam yaptılar.180 TL’den 200 TL’ye okulun kapanmasına 1 ay kala da mazot fiyatlarından 240 TL’ye çıkardılar. Ee şimdi mazotta 5-6 lira ucuz bu nasıl bir taban fiyat aklım almıyor.2 çocuğum ortaokula gidecek çocuklarımdan biri hasta çok yürümemesi lazım ne yapacağım ben şimdi ??
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Veli (1 yıl önce)
    Ara tatillerde ve 15 tatilde de ücret alıyorlar, hiçbir yetkili sesini çıkarmıyor,vermedikleri hizmetin parasını ödüyoruz,en azından bununla ilgili düzenleme yapsalar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mirro (1 yıl önce)
    Okulların kapanmasına üç kala motorin 29.99 iken zam yaptınız şimdi motorin 26 lira neyin yüzde yüz zammmi korsanlara daha uyguna götürmenin yolu açılıyor bir Doblo dört öğrenci daha uyguna gelir. S plakayı neden tercih edeyim ki
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şevket (1 yıl önce)
    Ben arabayla bırakacağım çocuğu daha ucuza geliyor herkese tavsiye ederim.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Şevket isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeş belki sen kendi işinin patronusun adam fabrikada çalışıyor ise giriş saat 7 çıkışı 3 , çocuk okula giriyor çıkıyor saat 1 , nasıl olacak?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (1 yıl önce)
    Malatya haber com yorumlar yeri ağlama duvarı değildir. Gidiniz ve sandıkta gerekeni yapınız 8 ay sonra seçim var...!!!
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Mazot 30tl iken zam yapmıştıniz ekstra. Şimdi mazot yarın 24tl olacak. 1 ay sonra mazot 30tl olsun yine zam diyecekler. Bunlar doymaz. Minibüsçüler odası başkanı Akcadagli olarak siyasetçilerin peşinde. Liyakat yok birşey yok, eğitim yok. Reis ne güzel çay ile lafı güzel soyledi neymiş açmış. Ne acı. Sen servis şoförlerine eğitimden önce ben neyim de!!! Konuşma yok, liyakat dediğim gibi hiç yok. Bunlardan olmaz.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • alp (1 yıl önce)
    Servis ücretleri ülkedeki diğer herşey gibi çok yüksek gibi görünüyor ama yorumlarda gördüğüm kadarıyla bazı okuyucular yanlış yere sitem ediyor. Burada sorumlu belediye yada servisçiler değil. Sorun çok daha genel. Yakıt, kasko, sigorta, lastik vb bakım fiyatlarına gelen zamları düşündüğünüzde bu artışlar normal kalıyor. Çözüm insanlardan zararına hizmet beklemek değil hayat pahalılığının ve alım gücünün bu denli düşmesine engel olmak. Bu yönde tepkileri dile getirmek.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Emir (1 yıl önce)
    Acilen hükümet sınavla öğrenci alan okul sayısını eskisi gibi 3 veya 4 tane yapmalı diğer okullar mahalle okuluna dönüşmeli bu servis olayı bitirilmeli.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Servis ücreti en fazla 2 yada 3 ay sonra tekrar güncellenir(.Zam gelir)
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Tahir (1 yıl önce)
    Eskiden okul servisi mi vardı? 5 km yaya giderdik....
    %46
    %54
    Yanıtla
  • O zaman ortalıkta pislik,sapık ve 50 sabıkası olup dışarda gezen yoktu..
    %97
    %3
    Yanıtla
  • battalgazı04 (1 yıl önce)
    belediyeler saçma sapan parklara yüz milyonlarca lira para dökmek yerine bu milletin gelecegi olan gençlerimize neden destek olmuyor ? büyün servisçileri belediyede toplantıya alıp bu ücretlerin yapılandırılması konusulmalıydı en kısa mesafenin 500 tl olması kabul edilemez bir durum. cocuklarımızın sadece servis ücreti 500 tl olursa diger egitim masrafları beslenmesi diger harcamaları nasıl yapılacak ? zaten millet olarak kıt kanaat geçinirken birbirmize sahip çıkmamız gereken anlarda ne güzelde bir birimizi yolmaya devam ediyoruz. yer yüzünün başka hiçbir yerinde bizim kadar bir birine zulüm eden yoktur yeter artık gerçekten.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Zammı zaten Büyükşehir belediyesi yapıyor. Ukome yapıyor. Daha basit ifade ile Selahattin Gürkan'ın ionayı ile yapılıyor. Allta son imza makamı Selahattin bey.Sözün bittiği yer işte burası
    %93
    %7
    Yanıtla
  • mete (1 yıl önce)
    haftalık mı aylıkmı bu ücret
    Editörün Notu: Aylık
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Bolu Yeniçağa belediyesi prof dr sezai yılmaz in adını bir parka vermiş Malatya lı olarak onur duydum Bunu haberlestirebilir misiniz
    %84
    %16
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    1 pantol 2 tne tişört 900 lira olurmu yav.ayrıca servis ücretleri çok pahalı ne yapacaz bu pahalılıkta Allah yardımcımız olsun bu halk mahvoldu
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Millette sıkıntı yok.yarın seçim olsun malatya gene akp der.bizim millet aç gezer ama gene iktidar partisinden vazgeçmez..
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Şimdi anladım (1 yıl önce)
    Meğer bu hafta içi Minibüs ve Servis oda başkanı Mesut İnce ve yandaşları bunun için Selahattin beyin halıya işlenmiş resmini Selahattin beye hediye etmişler. Neymiş efendim Ukome yine gariban vatandaşı değil şöförleri ve oda başkanını düşünmüş.Selahattin bey hiç bir kararında vatandaşı düşünmüyor sadece seni yağlayanları düşünüyorsun. Elbet devran değişecek. 2 çocuğu okuyan ne yapsın? 3 çocuğu okuyan ne yapsın? Eski yönetimi mumla arar olduk.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    Kapının önünde okul var gidemiyorsun 500 TL servis,üç mağazaya okul kıyafeti yetkisi verilmiş 10 TL indirim yok 900 TL elbise ,300 TL ayakkabı, bir defter 30 TL ..Halen duble yol ,yok yenilikler, bilmem ne...Bir simit ekmek parası kadar.Allah bu milletin yardımcısı olsun...
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Huzur isimli kullanıcı yorumuna
    Allah millete akıl fikir vermiş, ne yardım edecek ?
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Kurunun yanında yananlar için söyledik ,haklısın Malatyalı...
    %100
    %0
    Yanıtla