SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Enkaz Kalıntılarında Tehlikeli Arayış

Enkaz Kalıntılarında Tehlikeli Arayış
A- A+ PAYLAŞ

Depremde binlerce binanın yıkıldığı Malatya’da enkaz kaldırma çalışması sürerken, geride kalan demir yığınları ise birçok kişiye ekmek kapısı oluyor. Enkazda tehlikeye aldırış etmeyen birçok hurdacı, sağlıklarını da hiçe sayarak hurda demir arıyor.

6 Şubat’ta yaşanan depremin vurduğu illerden biri olan Malatya’da 44 bini aşkın bina yıkık, ağır hasarlı veya acil yıkılacak statüsünde. Kent merkezinde iş makineleri yıkık binaların enkazlarını kaldırırken, geride kalan molozlar ise birçok insana ekmek kapısı oldu. Yasak ve tehlikeli olmasına rağmen buna aldırış etmeyen yüzlerce kişi, kent merkezindeki enkaz alanlarından geriye kalan molozlardaki demir hurdaları almak için çalışıyor.

Birçok kez görevli polislerin alandan uzaklaştırmalarına rağmen enkaz alanlarına çocukları ile birlikte gelen aileler, iş makinelerinin arasında canlarını da hiçe sayarak demir ve benzeri hurdaları alıyor.

Aldıkları demirlerin kilosunu 3-4 TL aralığında satan vatandaşların tehlikeli mesaisi ise gün boyu devam ediyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Kadir can (1 yıl önce)
    Belediye zabıtaları güvenlik güçleri bunları acilen il dışına çıkartılması gerek. Çarşı içinde maliyenin orda çadır kurmuşlar ve mahalle oluşturmuşlar yoluda kesmişler araç içinden geçemiyor.Acilen bunların denetlenmesi ve başıboş bırakılmaması lazım .
    %96
    %4
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Neden bunlara izin veriliyor. Vatandaş enkaz altında kalmış veya kurtulmuş. Ancak evinde bulunan yılların birikimi, parası, altını, madi veya manevi değeri olan eşyası enkaz altında kalmış. Bunlarda talan peşindeler. Emniyet gerekli tedbirleri almalı. Vatandaşın eşyasının yağlamalanmasını önlemelidir.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Haklsın kardeşim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Seyyah (1 yıl önce)
    Malatyanın yerli halkı göç etti. YABANCI UYRUKLU İnsan doldu. (Bu işi yapanların çoğu da o kişiler ne yazık ki)
    %90
    %10
    Yanıtla
  • İnsanların hakkını yemeyelim Bizimkilerde topluyor
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Aydın ay (1 yıl önce)
    İnsanların yıkılmış umutlarindan ekmek kapisimi olurmuş.oyle ekmek yiyeceklerine taş yesinler.neden bu gormezlik.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Adın aydın ama kafan kara (1 yıl önce)Aydın ay isimli kullanıcı yorumuna
    Kes be!
    %4
    %96
    Yanıtla
  • zeka seviyesi tek hanelerde olan bir talancıda kendini böylelikle belli etti... aydın beye katılıyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla