SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Enkazda Tehlikeli Demir Talanı

Enkazda Tehlikeli Demir Talanı
A- A+ PAYLAŞ

Asrın felaketinin yaşandığı illerden biri olan Malatya’da ağır hasarlı binaların yıkımı sürerken, çocuklar hiçbir tehlikeye aldırış etmeden yıkım alanına girerek enkazdan demir alıyor.

6 Şubat depreminde ağır hasar alan illerden biri olan Malatya’da hasarlı binaların yıkımı sürüyor. İş makineleri ağır hasarlı binaları yıkarken özellikle il dışından geldikleri belirlenen göçer ailelerin çocukları ise enkaz alanına girerek demir toplama telaşında. Hiçbir uyarıya aldırış etmeden iş makinelerinin burnunun dibinde molozlar arasında demirleri alan çocuklar zaman zaman kazayla da karşı karşıya kalıyor.

Kentte polis ekipleri birçok kez toparlayıp uzaklaştırmasına rağmen her fırsatta yıkım alanlarına giren çocuklar ekiplerin de çoğu zaman iş yapmasına engel oluyor. Kazaya sebep vermemek adına rahat çalışamayan iş makinesi operatörleri de enkaz alanına giren çocukları birçok kez polise şikayet ediyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Cero (9 ay önce)
    Meğerse aileler çocuklarını zorda kalmış insanların eşyalarını, yıkılan evlerin demirlerini çalmak ve talan etmek üzere çocukluktan yetiştiriyorlarmış demek. Ve tabiki kimse bir şey demiyor. Ev sahibi vatandaş iki parça malını yıkılan binadan almaya kalksa yıkıcılar kıyametler koparıyorlar ama.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Onların hiçbiri Malatyalı değil, biz Malatyalı depremzedeler her şeyden vaz geçtik, iki parça demirin peşine mi düşeceğiz. Bunlar Malatyayı talan edenlerin sırf deprem oldu diye Malatya ya talana gelenler. anneleri ve çocukları enkaz üzerinde babaları kim bilir nerede ne talan ediyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (9 ay önce)
    Harap olmuş şehrimizde yıkım ekipleri, gerek bunun gibi veya daha farklı sahneler yaşanmasını ve işlerinin aksamasını istemiyorsa Malatya mızda hemşerimiz olmayan göçer çingeneleri ve memleketlerini bırakıp kaçan ve gündüz enkaz ve çöpleri eşeleyen gece parklarda çimlerin üzerinde uzanıp keyif yapan Suriye li sözde misafirlerimizi ortalık toparlana düzen tekrar kurulana kadar şehrimizin dışına gönderoesini talep etsinler, zira tüm bu deprem sürecinde sağlık nedeniyle 3 hafta hariç Malatya da sahada olan bir kardeşiniz olarak şahit olduğum gerek o esna ilimizde olan ve daha kat kat fazlasıyla civar illerde yaşayıp da Malatya ya malum sebeplerden koşturup gelen bu iki kesim, yurdum insanının bizlere gönderdiği yardımdan ve devletimize kayda değer hiçbir katmadeğeri olmayan bu iki grubun devlet imkanlarından ziyadesiyle faydalanarak hatırı sayılır bir kazanç sağladıklarını düşünüyorken yetkililerden ricam bu insanları artık göndersinler ya, bi biz bize kalalım bi mahallemizden başlayarak yaralarımızı saralım derim vesselam..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aydın (9 ay önce)
    Eğer ki Malatya dan yıllardır beslenen hurdacılar da az bişey memleketlerine vefa varsa bunların götürdükleri bir tek çubuğu almazlar.Hadi gösterin insanlığınizi......
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aydın (9 ay önce)
    Yüce Türk Milletinin Malatya nüfusuna kayıtlı depremzede vatandaşlarının yıkılmış umutlarının içinden talan yapan uyruğu bellisizler..... Bırakın dikkatli çalışmayı özellikle vursunlar.....Talan onların ruhunda var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emniyet güçlerimiz görevlerini hakkıyla yapmış olsalardı bu olaylar zaten yaşanmazdı. Bence hırsızların % 95 i çevre illerden gelen bu ülkenin insanları, yerel çingeneler ve de Malatya’nın kendi çöp karakterli insanları maalesef. Bir an önce Suriyelilerin hepsini kendi ülkelerine postalamak lazım çünkü bizim sorunlarımız bize yetiyor bunun üzerine bir de Suriyeli sorunu ile uğraşmak istemiyoruz artık ama her canınız sıkıldığında Suriyelilere iftira atmaya da gerek yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalee (9 ay önce)
    Asıl talan yıkım ihalelerinde kimler kimlere ne kadar ödeyip bu işleri alıyor , vatandaşa mezar olan yerlerden çıkan enkaz demirleri kimlerin kesesini dolduruyor .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İşiniz gücünüz vır vır dır dır. Yapılan habere bak yapılan yoruma bak. Bu yorumu yapacak başka haber yokmu. Kepçenin dibine giren 5 yaşındaki çocuğa ah vah edeceğine, onları oraya gönderen babaya anneye isyan edeceğine!? Yok efendim vır vır dır dır, yuh be yuh
    %9
    %91
    Yanıtla